Дядо Николай: Съжителство без брак = на прелюбодеяние

Пловдивският митрополит против Закона за сурогатното майчинство
15 авг 2012 22:00,
542
Дядо Николай: Съжителство без брак = на прелюбодеяние
На 21 август Дядо Николай ще отслужи молебен за вразумление на майките, които убиват децата си с аборт. Снимка: Булфото

„Съжителството без брак е грях и е заплаха за обществото в духовно и морално отношение, а всеки грях води до страдание, страдание в ада". Това заяви пловдивският митрополит Николай, след като отслужи Божествена света литургия по случай празника Голяма Богородица в Пловдив.

В словото си след службата, владиката изтъкна, че съжителството без брак е пъклено дело и е равно на прелюбодеяние. Той го нарече и „имотна сделка”.

Митрополитът се обяви и против Закона за сурогатното майчинство.
„Готвеният закон е "утроба под наем", той ще унищожи християнското семейство и малките църкви”, категоричен е владиката.
 
„Цялата Църква се обявява против това, което противоречи на Божествения закон, нравите и добродетелите”, каза още пловдивският митрополит.

На 21 август Дядо Николай ще отслужи молебен за вразумление на българските майки, които убиват децата си с метода на аборта. На тази дата Пловдив ще посрещне мощите на родителите на Света Богородица – Света Ана и Свети Йоаким.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


542
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
373
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Монти Бърнс, примери да искате. Има исторически доказани такива, както и такива за които има живи-релани хора, които могат да ги потвърдят. Такива, за които дори съвременната медицина няма обяснение. Желание трябва, за да ги видите. Та като стана въпрос за чудо и условности, да разбирам ли, че в крайна сметка няма как да обясните кое според еволюцията е първо- кокошката или яйцето?
372
3
 
3
 
! Отговори
Монти Бърнс преди 11 години
Спонги, ха така - накълнете ме! Колко типичен модел на поведение.Ванга, Кочовска, Мочовска, Кашпировски и прочие...това са шарлатани, които казваха на хората това, което искат да чуят. Суеверни аномалии. Чиста проба измамници. Кашпировки дори лежа в затвора. А това, че били "доказан" феномен, е категорично невярно. Няма нито един категорично доказан свръхестествен феномен в историята на човечеството. Има спекулации и експлоатации. За да могат такива като теб да бъдат държани на въдицата.
371
1
 
3
 
! Отговори
чудеса има преди 11 години
Ето на мен тук долу в дясно на екрана ми се появява иконка с Дева Мария и Господ ! Вие сте безверници и за това не можете да ги видите тези неща ! Аааа ,ето ето махат ми с ръка ,усмихват ми се !!!
370
0
 
3
 
! Отговори
до гурбетчията преди 11 години
Абе ти нормален ли си? В БАН кой ще позволи да се пусне такава новина? Феодалните старци ли? Или синът на Гриша Филипов? Там комунизмът не е свършвал. Проф. Свиленов е едно изключение.
369
1
 
5
 
! Отговори
Скорпио преди 11 години
Колкото и да не обичам дядо Николай, трябва да си призная, че е прав, защото за всички вече е ясно, че деградацията на ценностите в обществото, води до разрухата му, както морална, така и всяка друга. Ето го и горчивия опит с разпадащата се доскоро цъфтяща западна цивилизация, чиято разпуснатост и либерализъм у хората и нациите в крайна сметка, ще коства унищожението й. Всички империи и голми световни цивилизации дотук са загивали от разврат и разпуснатост.
368
1
 
3
 
! Отговори
до монти преди 11 години
И пак повтарям: на мен чудеса не са ми нужни, за да вярвам. Имам достатъчно здрав разум и мога да мисля логически. Но чудеса се случват и то непрекъснато, трябва да имаш само очи да ги видиш. Достатъчни трябва да са ти плачещите икони. Има цели филми на тая тема. Ето тук можеш да гледаш: budiveren/index.php?option_content&view=article&id=95:2010-03-21-21-04-03&catid=48:2010-03-02-12-06-16&Itemid=81
367
3
 
2
 
! Отговори
гурбетчия преди 11 години
"Ами много естествено ,че ще е в религиозен сайт ! Ти в какъв искаш да е?! За готварство ли?" Толкова ти е мозъка понеже посещаваш само религиозни сайтове ! Щеше да ме изненадаш ако беше писал ,че си открил тази информация в сайта на БАН !
366
0
 
1
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До МонтиМного приличаш на шопа който като видял жирафа възкликнал:"Е, те такова животно нема. Не е верно". Спорът е излишен. С безбожници не се спори. Баба Ванга контактуваше с душите на умрелите , а тя е доказан феномен. Вера Кочовска също. Това, че си възпитан да не вярваш не е основание да обиждаш вярващите. Да те пази Господ да не почнеш изведнъж да спазваш всички религиозни правила. Получава се често. Не ти го пожелавам да дойде просветлението по този начин.
365
4
 
2
 
! Отговори
Монти Бърнс преди 11 години
Какво чудо се е случило, бре психо, вече почваш наистина да се излагаш.Църквата не може да даде нито един ДЕЙСТВИТЕЛЕН пример за чудо. Нито един. Всичко е условно. Разказано, преразказано и прочие. Аз ако ти разкажа, че Дева Мария ми се е явила снищи, такива като теб ще го експлоатират за чудо в някой религиозен блог.Чудеса няма. Няма свръхестественост. Има храна за бръбърите в главите на такива като теб.
364
0
 
4
 
! Отговори
браво на днес.бг преди 11 години
как така днес няма нито една новина за гейове и лесбийки ?! Не са си платили май ?! Днес е хубав ден !
363
0
 
3
 
! Отговори
до монти преди 11 години
Ами много ясно, че ще е в религиозен сайт. Ти в какъв искаш да е? За готварство ли?"Реномираните светски сайтове", както ти ги наричаш пускат съвсем други новини - политически, икономически, спортни и т. н. Странно защо пускат и хороскопи де, ама това е друга тема.
362
2
 
3
 
! Отговори
Монти Бърнс преди 11 години
402, това, което си дал за пример е КРЕЩЯЩА глупост. Освен че е пълно с правописни и стилистични грешки. Очевидно го е списвал не особено грамотен човек. Но това не ме учудва. И какво значи "има го навсякъде" - това е някакъв религиозен блог, нормално е да е пълен с подобни четива. Нормален светски реномиран сайт никога няма да публикува подобно, очевидно изфабрикувано безумие. Пак повтарям - ако наистина вярваш на подобни неща, има сериозен психологически проблем. Ама СЕРИОЗЕН.
361
3
 
3
 
! Отговори
гурбетчия преди 11 години
Е знам ,че има много наивни хора ,но пък чак толкова *** да има в днешно време и то млади ,не съм предполагал !!! 402 "Не,не вярвам на всяко четиво ,разбира се.Това ,което съм дал за пример го има навсякъде из нета....Не забравяй,че само един от тях да е верен,това стига."!!!! НО КОММЕНТ /без коментар/ ,просто няма смисъл !!!
360
1
 
3
 
! Отговори
до монти преди 11 години
Освен това на вярващите не са им нужни чудеса. Чудеса са нужни за такива като вас. Лошото е, че и когато се случват, вие пак не вярвате. Както е казал Авраам към бедния Лазар: "Ако не слушат Мойсея и пророците, и мъртвите да възкръснат от гробовете, пак няма да повярват".
359
2
 
1
 
! Отговори
леле мале преди 11 години
още един лешперин (Дядо Николай) се изказа. Октъде на къде някакъв си говори от името на църквата, това си е лично негово мнение и може да си го запази за него
358
1
 
2
 
! Отговори
до монти преди 11 години
Не, не вярвам на всяко четиво, разбира се. Това, което съм дал за пример, го има навсякъде из нета, както в български, така и в чужди сайтове. Но това е само един от многото случаи на възкресения. Не забравяй, че само един от тях да е верен, това стига.
357
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
398, ти си живо доказателство за Еволюцията. Разсъждаваш като шебек.
356
2
 
3
 
! Отговори
Монти Бърнс преди 11 години
398 - "Бе ти зае възкръснали хора не си ли чувал?...."Ето тук ме изгуби! Ти сериозно ли вярваш на всичко, което прочетеш? Не искам да съм краен, когато водя подобни спорове, но ако действително вярваш на това ...четиво от линка, ти си един доста семпъл човек.
355
1
 
4
 
! Отговори
до 398 преди 11 години
"Бе ти за възкръснали хора не си ли чувал?Това не е нещо,което се е случвало само в древността или в Библията,Случва се и днес.Ето чети:....."! ДАНО ДА ТИ ВЪЗКРЪСНЕ И МОЗЪКА ,но с малко повече гънки !
354
1
 
3
 
! Отговори
до монти преди 11 години
Бе ти зае възкръснали хора не си ли чувал? Това не е нещо, което се е случвало само в древността или в Библията. Случва се и днес. Ето чети: bogolubie.blog.bg/drugi/2009/07/11/veliko-chudo-v-siriia.362428