Дядо Николай: Съжителство без брак = на прелюбодеяние

Пловдивският митрополит против Закона за сурогатното майчинство
15 авг 2012 22:00,
542
Дядо Николай: Съжителство без брак = на прелюбодеяние
На 21 август Дядо Николай ще отслужи молебен за вразумление на майките, които убиват децата си с аборт. Снимка: Булфото

„Съжителството без брак е грях и е заплаха за обществото в духовно и морално отношение, а всеки грях води до страдание, страдание в ада". Това заяви пловдивският митрополит Николай, след като отслужи Божествена света литургия по случай празника Голяма Богородица в Пловдив.

В словото си след службата, владиката изтъкна, че съжителството без брак е пъклено дело и е равно на прелюбодеяние. Той го нарече и „имотна сделка”.

Митрополитът се обяви и против Закона за сурогатното майчинство.
„Готвеният закон е "утроба под наем", той ще унищожи християнското семейство и малките църкви”, категоричен е владиката.
 
„Цялата Църква се обявява против това, което противоречи на Божествения закон, нравите и добродетелите”, каза още пловдивският митрополит.

На 21 август Дядо Николай ще отслужи молебен за вразумление на българските майки, които убиват децата си с метода на аборта. На тази дата Пловдив ще посрещне мощите на родителите на Света Богородица – Света Ана и Свети Йоаким.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


542
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
393
0
 
4
 
! Отговори
до 431 преди 11 години
То няма снимки и на съвестта, ама тя съществува, нали?
392
1
 
3
 
! Отговори
Один преди 11 години
Тор обеща края на всички ледени великани. Исус обеща краят на всички грешници....Не виждам много ледени великани в днешни дни, правете си извод кой е лъжливият бог
391
2
 
3
 
! Отговори
Монти Бърнс преди 11 години
Спонги, ако наистина опознаваше Бога, щеше да знаеш че православието категорично отрича явления с окултен характер като Ванга и Кочовска. Междивпрочем Ванга, освен продукт на човешката глупост и естествената нужда от суеверни залъгалки, беше креатура на Държавна сигурност.А това "внимавай какво си пожелаваш, защото непременно ще ти се случи" е титанично клише.Запоми едно от мен - няма паранормални явления, има неизучени нормални.
390
0
 
3
 
! Отговори
до монти преди 11 години
Изгледа ли го, че вече даваш оценки?
389
6
 
3
 
! Отговори
Гилгамеш преди 11 години
Исус е бил гей, дядо Николай просто следва Исус, бездетният импотентен хипар пацифист. Аз се кланям на Тангра истинският създател по-стара религия от каанитското-юдейско педерасопоклонничество. Ако не бяхте изоставили истинският бог Тангра, нямаше да ви е**т турци и византийци. 1300 години държава 800 години робство - овце! Тангра е непобедим, който се кланя на Йехова винаги е бил мачкан. Йехова и неговият лъжепророк Моисей Исусов е от дявола.
388
1
 
3
 
! Отговори
Мартин до Монти преди 11 години
Монти толкова много внимание отделяш на християнските новини, че току виж си повярвал(дай Боже). Не е ли малко неуместно да отделяш толкова време и енергия да се бориш с нещо в чието съществуване не вярваш. Май имаш съмнения по въпроса и по-добре за тебе. Прав е дядо Николай, без изобщо да обръщам внимание на слуховете по негов адрес. Има кой да съди всички ни.
387
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами кажи тогава къде и кога видя Господ ,какво си говорехте ?! То само с четене на библии не става ! Аз искам и да го видя ,за да вярвам ! Моше да ми кажем ами планетата Марс виждал ли си я ,че вярваш на учените ,че съществува ?! Ами учените са направили снимки с мощни апарати ! Направете и вие една снимка на Господ и ни кажете на коя планета се намира !То бива да вярваш ,ама чак толкова сляпо да вярваш без да има доказателства ,просто трябва да си крайно голям *** !
386
0
 
1
 
! Отговори
Спонги - PS преди 11 години
Монти, отново пиша една велика фраза.Само светлия път на Мъдростта води към Истината. И Тя ни радва винаги.
385
2
 
1
 
! Отговори
Монти Бърнс преди 11 години
Мен ако питаш, подобни филмчета са обида за човешкия интелект. Изфабрикувана измама. Също като т.нар. Благодатен огън в Йерусалим. Фокуси.
384
0
 
1
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
Монти, Монти. Не те кълна, напротив, желая ти всичко добро. Не споря с теб. Твое право е да мислиш каквото си искаш, а моето също. Аз лично се оповавам на Бог. Внимавай какво ще си пожелаеш, защото то непременно ще се случи. Бъди здрав.ПП. Ванга и Кочовска са изследвани феномени. Вера Кочовска я изследваха и в Япония. А Кашпировски наистина е шарлатанин.
383
0
 
4
 
! Отговори
до монти преди 11 години
Аз те разбирам много добре. Преди бях като теб. Не съм се родил вярващ. Никой не се е родил вярващ. Постепенно животът ще те убеди в някои истини. Но преди това трябва много да страдаш. Радвам се, че четеш, защото това е важно условие, за да стигне човек до истината.
382
0
 
1
 
! Отговори
до монти преди 11 години
Все пак изгледай филмчето по-долу. Няма да ти навреди.
381
3
 
3
 
! Отговори
Монти Бърнс преди 11 години
421, грешиш. Не отричам чудесата. Няма как да се отрича нещо, което не съществува. "Чудо" е художествен термин. Има го в художествената литература, киното. Чудеса в природата не са документирани, действително наблюдавани и категорично доказвани НИКОГА, така че няма какво да отричам.
380
0
 
1
 
! Отговори
gospog преди 11 години
Правилно е! Аз създадох хората! Докато Адам беше от кал не ходеше по нужда и не замърсяваше околната среда !
379
0
 
2
 
! Отговори
до 422 преди 11 години
Ей, ако нямаш аргументи, по-добре мълчи.
378
3
 
1
 
! Отговори
ха ха преди 11 години
"Да се върнем на темата за еволюцията"! Кво разбира един безмозъчен религиозен човек от еволюция ?! Много разбираш ти от "военна музика" ! Ами еволюцията е тази : " човечеството е създадено от бог ,който е създал адам от кал и *** се е пръкнала от реброто му" !
377
0
 
3
 
! Отговори
до монти преди 11 години
Не, аз бих желал да се върнем на темата с космическия прах. Да оставим чудесата засега, тъй като ги отричаш безусловно. Да се върнем на темата за еволюцията, която е много по-голямо чудо от всички други, включително и от възкресението.
376
0
 
1
 
! Отговори
gospod преди 11 години
Ееееей безверници ,не си правете т.ашак с мене ,че ще ви натикам всички в ада ,хубу да знаете ! Как така не съм бил съществувал бе ?! Абе малко ли хора има дето са ме виждали и говорили с мене , а тези психиатри дето ги изкарват тези хора за луди ,направо ще ги тикна в най-лошото място на ада !!!
375
2
 
4
 
! Отговори
Монти Бърнс преди 11 години
"имам здрав разум"..."плачещите икони"Пич, имаш тотално сбъркана представа за що е то "здрав разум"
374
1
 
1
 
! Отговори
Калугер преди 11 години
Относно *** която ПРАКТИКУВАШ КАКВО ЩЕ КОМЕНТИРАШ... ?ТЯ ВЕРОЯТНО е БЛАГОДАТ и ПРЕЧИСТВА от СРАМНИ ПОМИСЛИ към ЖЕНИТЕ.. КАЖЕТЕ ВАШЕ ПРЕПОДОБИЕ т.е ПЕДЕРУНГЕЛООБРАЗЕН КЪСОПИШЛЕНИК?