Без чалга на Петрова нива

Кметът на Малко Търново забрани гюбеците на събора
18 авг 2012 13:54,
117
Без чалга на Петрова нива
Гостите на събора ще слушат фолклорна музика. Снимка: архив, Булфото

Честванията на 109-годишнината на Илинденско-Преображенското въстание на Петрова нива днес и утре ще минат без чалга. Заповедта е издадена от кмета на Малко Търново Илиян Янчев.

През последните години песни от най-масовия жанр звучаха от коли и щандовете на търговците, но тази практика ще бъде преустановена.

Вместо попфолк, присъстващите на традиционния събор ще се наслаждават на автентични фолклорни песни.

Официалният старт на тържествата ще бъде даден днес в 20.30 часа с празнична заря, а сливенският митрополит Йоаникий ще отслужи заупокойна молитва за загиналите във въстанието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
1
 
7
 
! Отговори
Judge Dredd преди 11 години
"Вместо попфолк, присъстващите на традиционния събор ще се наслаждават на автентични фолклорни песни." - Така трябва. Анадолските свински ритми нямат място там.
88
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на кмета!Все пак сме в България!
87
0
 
4
 
! Отговори
tigar преди 11 години
докато има ***, ще ина и чалга
86
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
вижте сниката само пенсии каде е младежта скоро ще сме само история
85
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ква държавата такава и музиката простотия до шия
84
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ама как бес чалга бе пак глупости говорите тогава ние няма да сме ние
83
2
 
2
 
! Отговори
Радка Пиратка преди 11 години
И аз съм за чалгата. Подарявам едни дънки.... малко цепнати са, ама моите почитателки ще ги харесат. Сгоднички са.
82
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ка шъ *** лишавате от таа убава музика бе ей!Я сакам чалга, сакам да рипат се кръшни п*ета, дорде си пиа бирата! Таа нива а за такиа като назе, не е за вазе! Мене маа учил Джони-големото шише да пиа и да пеа! И знам на неколо певици по неколко думи от песните,... щото са мого убави каки и ги глеам в таковата, на не чуа думите...Ша ви таковам, ей! Нема да маиняте чалгата, че язе шъ почна да пеа тогива!
81
0
 
6
 
! Отговори
Браво кмете! преди 11 години
Браво! В държавата чалгата трябва да бъде обявена като проява на национално предателство! Музиката на онези, които са ни поробвали, /Турци и Гърци/, на онези които са ни обявявали война непосредствено след като сме се освободили с цел завземане на територии /Сърби/, е музика на родоотстъпничество! Да живее България!
80
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе,гурбедчията...много си станал ларж към руснаците бе? До завчера ги критикуваше и се присмиваше, а днес търсиш съчувствие и поддръжка от тях...После,има и друго...Те са велик народ...И под секрет мога да ти кажа,че не са привърженици на Българската чалга...И слава богу ,че е така!А ти като искаш,слушай си Азис и подобни и не ни занимавай с твоите глупости...
79
0
 
5
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 11 години
Сега след чалгата реално да бъдат забранени и сектите.След сектите да бъдат забранени и партиите, които купуват гласове, или генерират корупция.Междувременно да си докажат доходите всички мутраци - без значение дали са с бели якички, или с маймунски физиономии.Нямам никакво желание да плащам заплати на корумпирани държавни служители, или от данъците ми да разпределят лапачка за партиите.
78
2
 
8
 
! Отговори
ама че народ преди 11 години
Абе гурбетчия, сине майчин. И ти си като *** и Странджата, борба до последно за свободата да си ***. Едно не мога да разбера, защо си натякваш мнението, като срещу тебе стоят 20 човека и ти казват в очите да си гледаш работата. Нямаш право да си ***, четеш ли ? Който е *** да ходи в тухларния или някъде, където няма да се вижда, да не би някое примитивно животинче с потенциял да еволюира до човек, да вземе пример !!!Въпреки всичко бъди здрав, просто недей да искаш от мен да съм ***.
77
4
 
12
 
! Отговори
браво преди 11 години
браво на кмета - истински българин за разлика от Бойко Борисов
76
9
 
1
 
! Отговори
гурбетчия преди 11 години
government.ruКликнете на :НАПИСАТЬ ПИСЬМО,вдигнете страницата,клик на:ПРОДОЛЖИТЬ.Вдинете стр.и не пишете нищо в полето,натинете:ОБРАТИТСЯ СЛУЖБУ ПОДДЕРЖКИ.Напишете си мейла,а долу имате право на 5000 символа:Напишете възмущението си от бг.правителство за изпратеното протестно писмо,а в същото време Бг. нарушава човешки права като забранява слушането на чалга на събора!Препишете появилият се код и натиснете :ПРОДОЛЖИТЬ . Това е !
75
0
 
23
 
! Отговори
да се спази закона преди 11 години
Сега и кметът на Сливен трябва да забрани продажбата на хора на сливенския пазар за малолетни момичета, а също и да осигури достатъчно места в арестите за педофилите и сутеньорите Ай стига вече с тая толерантност, че страната ни заприлича на кочинаПравилна е забранатаА новините на турски език ги позволи Костов
74
8
 
1
 
! Отговори
гурбетчия преди 11 години
government.ruНе се притеснявайте ,че не знаете руски ! Напишете го на бг. език и използвайте кирилица , те там си имат преводачи !
73
11
 
3
 
! Отговори
гурбетчия преди 11 години
Долният сайт който ви го дадох е на руската федерация по бойни изкуства ,който също е част от правителството ,и имейлите ви ще са препращани до официалният сайт на правителството ! А ето ви и официалният сайт на правителството : government.ruНапишете им ,че се възмущавате от поведението на Бг. ,която е изпратила протестно писмо на Русия , а самата Бг. нарушава осн .човешки права ! Напишете им за забраната за слушане на чалга на събора в Малко Търново !
72
16
 
2
 
! Отговори
гурбетчия преди 11 години
От вас зависи дали хората ще ви обърнат внимание !!! Както вече ви писах ,аз написах писмо до руснаците на долупосдоченият адрес ,с оплакване ,че на събора се забранява на хората да слушат чалга !!! Не чакайте само аз да пиша ,пишете и вие ,колкото повече такива протестни писма има ,толкова повече светът ще ви обърне внимание и българите няма да могат да ви тъпчат !!
71
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво! Нека и кметя на владисливово да вземе пример, а не да ми кани оная софка.
70
0
 
13
 
! Отговори
Дедо Мъдон преди 11 години
Кмете, Мъдона рече, че идва да види що си репресирал ***, като си забранил чалгата.Сега те как да се размножават, като нема какво да им подсказва кое как да го правят? Ми то това си е геноцид!