Без чалга на Петрова нива

Кметът на Малко Търново забрани гюбеците на събора
18 авг 2012 13:54,
117
Без чалга на Петрова нива
Гостите на събора ще слушат фолклорна музика. Снимка: архив, Булфото

Честванията на 109-годишнината на Илинденско-Преображенското въстание на Петрова нива днес и утре ще минат без чалга. Заповедта е издадена от кмета на Малко Търново Илиян Янчев.

През последните години песни от най-масовия жанр звучаха от коли и щандовете на търговците, но тази практика ще бъде преустановена.

Вместо попфолк, присъстващите на традиционния събор ще се наслаждават на автентични фолклорни песни.

Официалният старт на тържествата ще бъде даден днес в 20.30 часа с празнична заря, а сливенският митрополит Йоаникий ще отслужи заупокойна молитва за загиналите във въстанието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как така тоя ще ми забранява чалгата бе!Нали, като нема чалга, требва да седя на порното...Иначе - хем за сех пеят, хем цици на кубици показват, хем бедърчета и ду*п*та въртят!И то си е съвсем у редо!Ша му строша писалката с винкело на кмета - дето подписал таа тапотиа.
68
1
 
53
 
! Отговори
болшевик преди 11 години
БРАВО на КМЕТА!!!!! Иска се малко смелост,за да изхвърлиш тая помия!!! Още един път,БРАВО!!!
67
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Направо се кефя как е подврял морковчето на чалгаро-мангалоидите!Браво на кмета!Май много от подрастващите (без откровенните ***) почнаха да се отдалечават от песновките на отделително-размножителна тематика с показване (как да се върти г*за).
66
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Правилно - иначе не е безопасно. Лани една *** на гьобеците си е била затрила г*за... Потрес!А и на Петрова нива не е за ***. Нали точно те са хвърляли камъни по Левски, когато турците са го бесили.
65
3
 
30
 
! Отговори
Pussy Riot преди 11 години
Kмета на Малко Търново да се повищи в Президент на България! Сегашният президент да му се даде пожизнена пенси от 200 лв, и да му се отнеме бизнеса, и всички спестявания придобити през годините!
64
2
 
52
 
! Отговори
Хан Крум преди 11 години
дано да има повече доблестни ръководители както този кмет.Хвала му!
63
11
 
9
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
frbi-ross.ruinfo***frbi-ross.ruПонеже Костов се е направил на интересен и е изпратил протестно писмо да Русия във връзка с присъдата на онези кифли ,вие можете да изпратите до руската федерация протестно писмо ,че ви забраняват да слушате чалга ! Аз вече го направих ! Много ВИ моля братя ,не подминавайте несериозно към този проблем ,пишете не се страхувайте ,никой нищо не може да ви направи !НЕКА ДА ВИДЯТ ХОРАТА КОЛКО СЕ СПАЗВАТ ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА В БГ. !!
62
0
 
39
 
! Отговори
Българин преди 11 години
...а нещото азис трябва да бъде изцяло забранено със специален закон !!!
61
2
 
51
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Чалгата трябва да бъде ограничена. Чалга-индустрията да бъде обложена с 30% данък, както в нормалният свят - порноиндустрията, а на чалгаджийски концерти да не се допускат лица под 18 години. Не може да се допуска някакви *** да развращават младото поколение.Браво на тоя кмет.
60
4
 
6
 
! Отговори
съгражданин на илянч преди 11 години
някой от тези който пишат в негова подкрепа познават ли го тоя`елате и питайте за него в м`търново или мари франц в бургас` питайте го как си взекупи- изборите и какво е направил досега в м` търново` ние ще ви кажем-назначи на работа само *** -основно те слушат чалга`питайте го колко човека напуснаха общината откакто той е кмет и още много неща ` тогава пишете евала` идете в кръчмата на басеина и там ще го видите всяка вечер с кои *** е и каква музика и танци слуша и играе-тогава пишете
59
36
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
чалгата е българска музика,това е злоупотреба с власт и дискриминация.
58
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
няма да идем на събора,искам чалга,да забранят другите музики
57
1
 
22
 
! Отговори
местен преди 11 години
само да уточним,че тази забрана беше въведена още преди години от стария кмет Иванов.Няма лошо да продължава "традицията",но тя не е от днес!!
56
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Evala, kmete!!!!
55
2
 
23
 
! Отговори
Bob преди 11 години
Браво, Кмет !
54
2
 
7
 
! Отговори
до бойкот преди 11 години
"Повече и стотинка не давайте за народна музика ..."! Ха ха ,абе ти си много назад бе ,свери си часовника ! Кой ти дава пари за народна музика , аз си слушам Метъл ! Баба ми и дядо ми слушат народна музика ,но пари не дават за това ,имат си една касетка и само нея слушат ,по някога и по радиото слушат !
53
25
 
4
 
! Отговори
БОЙКОТ преди 11 години
Повече и стотинка не давайте за народна музика , за да разберат тези диваци ,че насила хубост не става ! Не купувайте дискове с народна музика !!!
52
26
 
4
 
! Отговори
90% слушат чалга преди 11 години
Много ми е интересно как някакъв си тъгъдък Петко си позволява да забрани да данъкоплатеца да пусне желаната си музика на щанда на който работи или в колата си ?! Отсега нататък започвам да купувам повече чалга дискове ,напук ще правя повече оборот на тях ,въпреки че обичам и слушам и народна музика !
51
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само така, браво на кмета.Малко по малко тумора чалга започва да стеснява империята си
50
18
 
3
 
! Отговори
въпросче преди 11 години
А червените пионерски вратовръзки задължителни ли ще са ?!