Без чалга на Петрова нива

Кметът на Малко Търново забрани гюбеците на събора
18 авг 2012 13:54,
117
Без чалга на Петрова нива
Гостите на събора ще слушат фолклорна музика. Снимка: архив, Булфото

Честванията на 109-годишнината на Илинденско-Преображенското въстание на Петрова нива днес и утре ще минат без чалга. Заповедта е издадена от кмета на Малко Търново Илиян Янчев.

През последните години песни от най-масовия жанр звучаха от коли и щандовете на търговците, но тази практика ще бъде преустановена.

Вместо попфолк, присъстващите на традиционния събор ще се наслаждават на автентични фолклорни песни.

Официалният старт на тържествата ще бъде даден днес в 20.30 часа с празнична заря, а сливенският митрополит Йоаникий ще отслужи заупокойна молитва за загиналите във въстанието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
браво , Кмете,ама фолкаджийките може дело да заведат за дискриминация
48
20
 
1
 
! Отговори
гурбетчия преди 11 години
Аз като ви пишех,че вие сте хора без всякаква конкурентоспособност ,вие минуси ми слагахте ! Ами не можете да измислите музика ,която да се хареса на хората ,и започвате да плюете по тях и да им забранявате ! Не можете един филм като хората да напрявите и после ревете що гледали турски сериали ! Хем не можете ,хем пък ги задължавате насила да не слушат и гледат друго !!! Пуснете по ТВ български филми да видим кой ще ви ги гледа ?!
47
19
 
1
 
! Отговори
малее преди 11 години
Абе що не направихте така : в единият край да има народна музика ,а в другият чалга ,да видим къде щяха да се съберат повече хора !!! 90% от населението слушат чалга , а вие отчаяно им забранявате !
46
20
 
1
 
! Отговори
ха ха ха ха преди 11 години
Видяха ,че никой не им харесва музиката и че дори и българите предпочитат по звучни и вдъхновяващи мелодии , и отчаяно започнаха да налагат забрани !!! Смешници !!!! Е добре ,след събора пак чалга ще слушаме , и вкъщи ли ще ни забраните ?!
45
6
 
8
 
! Отговори
гурбетчия преди 11 години
Абе освен забраната трябваше да има и заповед да се задължат всички в колите си и по щандовете си да слуша народна музика ,който не слуша -глоба !!!
44
0
 
19
 
! Отговори
И аз да се включа преди 11 години
До "Гурбетчия"47А какво правиш в България,що не си стоиш в Германия да си слушаш маанетата.Ама нали някой трябва да донесе малко парици на ***,да се фукат у маалата.
43
20
 
2
 
! Отговори
тъпотия преди 11 години
Това е най-голямата тъпотия ,да се налагат забрани хората да не могат по щандовете си да слушат онова ,което искат !!!! Насила хубост ще правят значи !!!
42
0
 
22
 
! Отговори
Азз преди 11 години
Правилна постъпка на човека.Няма никакво значение партийната принадлежност.Трябва да се вкара закон за цялата държава да важи такава забрана.А до номер 17,май ти липсват не 7 а много по 7 години,трябва да започнеш с нещо обикновено- А и Б .
41
0
 
2
 
! Отговори
Хоп преди 11 години
До Тракия-свободна!До *** 30 А, бе македонски родоотстъпнико в жилите ти тече българска кръв .... Почети малко неизмислена история и тогава разпространявай отровата си!
40
0
 
18
 
! Отговори
Хитлер преди 11 години
Браво на човека.
39
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
браво.няма смисъл от турско-*** маанета с гюбеци.Всички "елитни" клубове където се събират разни от каймака на българското общество друсат нон стоп чалга.Хайде един събор без.
38
28
 
1
 
! Отговори
гурбетчия преди 11 години
Добре ,че в Германия когато има национални празници никой не налага забрани и ограничения ,и всеки от щанда си пуска каквато музика си иска !!! Вие сте грешка на ЕС !!!!
37
18
 
8
 
! Отговори
Жив свидетел преди 11 години
Почти 90% от нощните заведенияпускат чалга и народа се къса да играе!Кръвта вода не става!!!!
36
21
 
3
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
"...ОТ КОЛИ И ЩАНДОВЕ " ! АМИ ЧЕ ТОВА ЩЕ Е НАЙ-*** КОЕТО МОГАТ ДА НАПРАВЯТ ,ХОРАТА В КОЛИТЕ СИ ДА НЕ МОГАТ ДА СЛУШАТ ОНОВА КОЕТО ИСКАТ ИЛИ ПО ЩАНДОВЕТЕ СИ ,ЗА КОИТО ПЛАЩАТ НАЕМ ДА НЕ МОГАТ ДА СИ ПУСНАТ ЖЕЛАНАТА МУЗИКА !! РАЗБИРАМ ДА СЕ ЗАБРАНИ НА ОРКЕСТРИ ДА СВИРЯТ ЧАЛГА ,НО НА ЩАНДА ЗА КОЙТО СИ ПЛАЩАМ ИЛИ В ЛИЧНОТО МИ МПС , Е ТОВЕ ВЕЧЕ Е ПРОСТОТИЯ !!!
35
9
 
3
 
! Отговори
а аз преди 11 години
в собствената си кола Метъл имам ли право да си пусна ?! Да не ме глобят ,че в колата си слушам различна музика ?!
34
2
 
32
 
! Отговори
!!!!! преди 11 години
Дано Бог ни прати повече такива кметове !!!
33
27
 
5
 
! Отговори
МНОГО ВАЖНО преди 11 години
Ами няма да ходим ,боли ме онази работа !!!
32
4
 
28
 
! Отговори
уъ преди 11 години
Жив и здрав да си ,българино Илиян Янчев!
31
2
 
40
 
! Отговори
:) преди 11 години
най-накрая някой да направи първата крачка! Браво!
30
2
 
52
 
! Отговори
dan преди 11 години
Тъкмо се бях отчаял от скапани политици и ето...!!! Има светлина в тунела! БРАВО!!! Дано има повече хора като теб!!! Браво и на вас всичките в този форум,че го подкрепяте без заяждания за цвят и принадлежност!!!