Слънчево и много горещо ще е днес

Код "червено" за 6 области, максималните температури ще са до 42°
26 авг 2012 09:00, Елка Василева
33
Слънчево и много горещо ще е днес
Слънчево и много горещо ще е днес. Снимка: архив, Булфото

Времето днес отново ще бъде слънчево и много горещо. Максималните температури ще бъдат между 37° и 42°. В следобедните часове в Източна България ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Това е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

По Черноморието ще бъде слънчево, следобяд с до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури между 29° и 33°. Температура на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънчево и твърде топло време в планините. В следобедните часове над масивите в Югозападна България ще се развие купеста облачност, но вероятността за валеж е много малка. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра – около 30°, на 2000 метра – около 23°.

Атмосферното налягане е близко до средното за август – бавно ще се понижава.

Код "червено" е обявен за днес в шест области на страната - Русе, Велико Търново, Плевен, Ловеч, Враца и Монтана - заради очакваните високи температури над 40 - 41 градуса, съобщава НИМХ-БАН.

Код "червено" означава, че времето е много опасно. Прогнозирани са метеорологични явления с изключителна интензивност. Хората трябва да внимават при работата с огън на открито заради трайното засушаване на растителната покривка, сухото и горещо време и опасността от възникване на полски и горски пожари.

В останалите области на страната е обявен код "оранжево", тъй като се очакват максимални температури от 39 до 40 градуса.

От НИМХ-БАН предупреждават, че при код "оранжево" времето ще е горещо, а високите до 40 градуса температури ще са опасни за хората. Само на морския бряг максималните температури ще са по-ниски.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: слънчевовреметогорещо
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е бента до Стърчикрак над Копривщица бре..... оф... колко пъти шви освобождаваме тва българите....
26
0
 
0
 
! Отговори
до 4 и 22 преди 11 години
Това са баражите в парк Бачиново , Благоевград
25
1
 
3
 
! Отговори
ДЯДО ГРОЗ до 25 преди 11 години
Ние сме си виновни,защото години наред търпим червени,сини,жълти,оранжеви и всякаква друга *** да ни язди и само са джавкаме помежду си в сайтовете,вместо да излезем на улицата и кажем:"БАСТА!"
24
0
 
0
 
! Отговори
pipinana преди 11 години
youtube/watch?v=4tJQq8A9rm4 Na men e gore6to otkakto sam si s BOKO i go o4akvam v jivota , v realnia jivot
23
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и кой е виновен
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
снимката е от село Реселец до Червен бряг-баража
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Ivan коментар 4Това е водопада (бента) до Килифаревският манастир , а не Капиновският.Там се отбива водата към тъй нареченото "Перило", перат се губери и килими!Има и мелница , която не работи.Природата и реката наистина са прекрасни!Тази година бях там два пъти през пролетта , съжалявам , че сега не съм там!
20
2
 
3
 
! Отговори
ДЯДО ГРОЗ преди 11 години
А 5 е шега с бб,на който всички са му виновни,само не и ГЕРБ.Моите съчувствия към вас...
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До, 20, де, не до 21, обърках се нещо, че много горещо...
18
1
 
3
 
! Отговори
от 12 до 21 преди 11 години
Дядо ***, това са шеги с БСП, които търсят повод за вот на недоверие към правителството на всяка цена и по всеки повод. Ако не разбираш, че това е шега, искрено ти съчувствам.
17
1
 
2
 
! Отговори
ДЯДО ГРОЗ преди 11 години
До 10,12,13 и 19: Още преди час съквартирантите ви от 4-ти километър определиха виновника!!!Уточнете се с тях!!!Чакам консенсус от единомишленици.Успешно лечение!!!
16
2
 
3
 
! Отговори
jzmno преди 11 години
Къпиновските водопади са доста по-грандиозни от този бент. Снимката е от село Ярлово, общ. Самоков. От другата страна на Витоша, в националният парк.
15
1
 
7
 
! Отговори
Сергей Станишев преди 11 години
Тези жеги са полицейщина и погазват демократичните права на българския народ. Обсъждаме с коалиционните си партньори кога да внесем вот на недоверие към кабинета. Това е ПОЛИЦЕЙЩИНА!
14
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на 13, така трябва да се разхлаждаме в жегите.
13
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Екстра си е времето, лято е-след 3 месеца ще ревете, че сметките за парното ви са високо.
12
0
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
NQKOI NE6TA SA NEDOPUSTIMI IMA LI CENZURA ZA 13 Q POGLEDNETE 6TO ZA CINIZAM DA NEEE PORNOSAIT TUK
11
2
 
8
 
! Отговори
раптиска конспирация преди 11 години
до 14Учените си измислят за глобалното затопляне да лапат пари. Всичко е илюзия че уж лятото супер жега а зимата супер студ. Ако обаче наистина има глобално затопляне, то със сигурност са го направили илюминатите дето пръсдкат със специален алуминиев прах в небето, за да сме като под похлупак. Ако не са те, то раптилите вече са се заели с промените в климата, за да ни редуцират половината свят и да останат само те и останалата половина, която да им слугува. Но при всички случаи човека не е виновен с безумната си индустриална дейност.
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тая година в Русе лятото е незапомнено горещто.Ужас сякаш сме в пустиня.Такова чудо не си спомням да е имало както сега тази година 44 градуса,а и много дни над 40.Климатът се сбърка,за жалост трябва да привикваме защото ще става и по зле...Всяка година по малко дъжд пада,сушите се изострят,а земеделието замира..А държавата не хае....
9
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БСП веднага да поиска вот на недоверие към кабинета Борисов за несправяне с жегите!
8
0
 
2
 
! Отговори
ДЯДО ГРОЗ преди 11 години
Странджа,не извъртай тезата на 7 и 9!Измисля някоя тоя глупост!На таза тема си способен!