С 5 милиона лева Леденика ще привлича чуждестранните туристи

Проектът за пещерата трябва да приключи до края на 2013 г.
Обновена: 15 сеп 2012 19:18 | 15 сеп 2012 18:57,
34
С 5 милиона лева Леденика ще привлича чуждестранните туристи
В пещерата Леденика. Снимка: Facebook

Пещерата Леденика във Врачанския балкан ще става уникална атракция от световен мащаб с европейски пари в размер на 5 милиона и 300 хиляди лева.

Те ще бъдат усвоени по оперативната програма „Регионално развитие", информира БНТ.

Днес беше даден старт на строителните работи за изграждане на развлекателен парк с амфитеатър, фигури на приказни герои, спортни съоръжения. В пещерата вече ще се влиза през специален модул, имитиращ ледена арка.

Върху нея посетителите ще посреща огромен макет на оцелялото само тук бръмбарче „светломразец", връстник на динозаврите.

Предвижда се в пещерата да има 3D атракции, които ще раздвижват природните форми, светлинно и музикално шоу. До пещерата ще се стига с развлекателно влакче през планината.

Проектът „Леденика - туризъм без сезони" трябва да приключи до края на 2013 година.

 





Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
до 32 преди 11 години
ама още ли си тук, кадърните хора отдавна бегаха.
29
0
 
2
 
! Отговори
uzunski преди 11 години
Хората в Перник остават на улицата през зимата а умниците хвурлят в една безперспективна дупка 5 мил. И как да не търсим спасение през терминал2 ?
28
3
 
0
 
! Отговори
Гостенка преди 11 години
Браво! Много хубава идея!
27
3
 
1
 
! Отговори
до 27 преди 11 години
България плаща на ЕС смешните 700 млн, на ЕС и със сигруност усвоява доста повече.
26
2
 
2
 
! Отговори
До 26 преди 11 години
Добра идея. Могат да се отворят работни места за местното население, да се направят страхотни реклами в Сърбия, Гърция и Румъния. И най-важното - такава туристичска атракция не е сезонна, а постоянна.
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По нито един проект Европа не дава пари на 100% ! Една част най- малко 10% и то ако участие общината е дал определен човек. Наш човек! Който има съмнения си има сайтове в които е описано как се кандидатства за европари и какви са условията.Та нашият човек ще попечели ,ще разсипе пещерата и околността и всичко до няколко години ще е в руини. Така както става с всяко нещо в България !Жалко ,но факт!
24
0
 
4
 
! Отговори
До 25 преди 11 години
България, като членка на ЕС всяка година плаща милиони за това си членство. Една малка част и се връща като "ЕС помощ по някоя си програма".Така, че тия пари са и твои, и мои, ... Имаме право да искаме отстъпки, докато заплатите ни не се изравнят с европейските. Трябва да се приеме със закон.
23
0
 
3
 
! Отговори
дино-паркове преди 11 години
Аз пък предлагам да се направи дино-парк в Белоградчишките скали. Казвам го най-сериозно. Макети на динозаври в огромни размери, отдолу малки плочки с описания, като натиснеш копче се чува страховит рев. Обстановката е идеална и ефекта гарантиран. И на други места по света има дино-паркове, но околната среда изобщо не е подходяща и от там впечтлението е посредствено. Докато Белоградчиките скали сами по себе си те пренасят в някакъв нереален и омагьосан свят.
22
3
 
1
 
! Отговори
до 23 преди 11 години
Каква отстъпка за БГ туристи искаш ти , нали се прави с пари от ЕС, не стига че не даваш пари ами искаш отстъпка, я се засрами малко.
21
0
 
3
 
! Отговори
това шоу преди 11 години
Могат да си го правят и настрани от пещерата, а не да се изсират на природното творение.
20
0
 
5
 
! Отговори
отстъпка за Бг турис преди 11 години
Виждала съм подобна пещера във Франция.Там се разказва една легенда за някакво момиче и ... Та има стряскащи грамотевици, показващи силуета на момичто, сенки, които се движат и отиват в отвдното, пръски от светлина, изобразяващи дъжд, ... Великолепно! Смайването и изненадата са толкова големи, че не усещаш кога са минали 45 минути и си тръгваш с такова съжление от пещрата, че чак ти се плаче.Дано само направят отстъпка за Бг туристите. За да можем и ние да се радваме на красотите на България.
19
0
 
4
 
! Отговори
неси знаете интереса преди 11 години
пуснете и чалга песента : студена бира Леденика много е добре !Направете реклама как в пещерата се пие студена Леденика !Абе просто не знаете какво търсят хората !
18
0
 
6
 
! Отговори
bolka преди 11 години
То и Слънчев брях беше уникален с пясъчните си дюни, ама вече ги няма...Та и пещерата де. Някой си я е харесал, да му е честито!
17
1
 
8
 
! Отговори
Петко преди 11 години
Нищо няма да стане! Пещерата я взеекс-депутата от ГРОБ, който ни освободи от робство преди над 500 години... Умрела работа чичоФФФ!!!
16
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Днес беше даден старт на строителните работи за изграждане на развлекателен парк с амфитеатър, фигури на приказни герои, спортни съоръжения. В пещерата вече ще се влиза през специален модул, имитиращ ледена арка."Айде, *** започва с пълна пара. Въртележки и захарен памук ще има ли??? Пфу...
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и ..ако може и с КОРАБ да се отиде ...още 100 милиона...
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
boiko pere pari
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Амчи да не би лотария нещо да разиграват...поне така се разбира от зЪглавието...А иначе от текста се разбира, че туристите вече нема да зяпат пещерЪ, а визуални ефекти, които моем си ги гледаме и в некой *** американски филм у дома...
12
1
 
9
 
! Отговори
Луд Гидия преди 11 години
До Богаташа 11: Култура с пари не се ***! При социализма в Леденика и Магурата се влизаше без пари на групи с гидове, които бяха на държавни заплати там. Сега *** в Магурата, че да видиш рисунките на пещерния човек, че да видиш съзряването на вината и бирата там - че да видим колко заплати ще ти излезе? А в Боянската църква ходех всяка неделя с приятели, после на Водопада, на Копитото и от там слизаме с въжената линия в Княжево, където билетът беше 30 стотинки на човек.
11
12
 
2
 
! Отговори
до 10 преди 11 години
Ти авантата си търсил,а не културната образованост на семейството ти.Жалко е че си дал 100лв.за гориво на автомобила,а са ти се досвидяли 48лв.и си лишил други 3-*** заради собственото си плиткоумие.