Бум на турски туристи по родното Черноморие

Харесват балнео и СПА процедурите ни, радват се туроператори
Обновена: 14 окт 2012 20:20 | 14 окт 2012 20:20,
212
Бум на турски туристи по родното Черноморие
Снимка: Булфото

Турските граждани все по-често избират за ваканцията си българското Черноморие. Тази тенденция е нова за страната ни, като подобно явление не се е наблюдавало от 70-те години на миналия век, коментират от бранша.

Ако досега българите масово посещаваха курортите в южната ни съседка, то сега процесът е станал двупосочен. Причина за засиления интерес на турските туристи към родината ни са сравнително по-евтините балнео и СПА процедурите, които вече са се доказали с качеството си.

В същото време българите, предпочели Турция за почивка, не престават да се увеличават. До края на август тази година над 550 хиляди наши сънародници са посетили тамошните курорти.

"Преди няколко дена разговарях с туроператор, който организира групи до Мармарис. Той ми сподели, че там буквално на няколко метра се чувала наша реч. Определено българските туристи продължават да предпочитат курортите в южните ни съседи", заяви Иван Иванов, председател на Бургаската туристическа камара.

Според него макар всяка година качеството на предлагата туристическа услуга у нас да се подобрява и хотелиерите да се учат от грешките си, в бранша има още много нерешени проблеми. Това е и причината в Русия да бъде изготвен „черен списък” на българските хотели.

Въпреки че от държавната компания „Слънчев бряг” АД отрекоха информацията, бюлетинът на нашето посолство в Москва съдържа такъв абзац.

"Този списък е уточнен, но не е съобщен. Може би на този етап е резервен вариант, като известен натиск за подобряване качеството на туристическия пакет от наша страна. Освен това е наложително да се отсранят някои проблеми, които съществуват по отношение на детския туризъм", коментира Иванов.

От друга страна остава нерешен и въпросът с издаването на визи за украинските и белоруските туристи, който стоеше на дневен ред цяло лято. След разкриването на визови центрове в тези страни през юни, от бранша се оплакаха, че услугата за издаване на документите се е оскъпила, а за сметка на това процесът е станал по-бавен.

Поради това от Бургаската туристическа камара са изпратили няколко писма до президента, премиера и министъра на икономиката, енергетиката и туризма с искане визите да се издават само от нашите посолатва, както е било досега. Отговор обаче до момента не е получен от никъде.

През изминалите месеци не бяха редки и случаите на изгубени или забавени документи, които провалиха почивките на отделни семейства, а и на цели групи.

"Когато става въпрос за страна извън Европейския съюз, във визовите центрове и в консулствата трябва да работят изключително добре подготвени кадри.

Освен това е нужно много да се внимава какво се съобщава пред чуждите туроператори и тамошните медии – един път е заявено, че визите ще бъдат за седем дни, след това се прави корекция за 16 дни, а има моменти, в които се говори за 21 дена", коментира председателят на регионалната туристическа камара.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
2
 
10
 
! Отговори
Брей преди 11 години
Къде се намира Дойранската епопея ли, ми в учебниците по военно дело и история. Един блестящ пример за себеотрицание и героизъм, един невероятен стратег и джентълмен на име генерал Вазов, пред който се свеждат знамената на Империята. А географски къде се намира е въпрос, чиито уточнение ще доведе до ... нека отгатна, може би, до поредното дълбоко философско проникновение, за нещастния и *** български народ.
139
26
 
18
 
! Отговори
kireza преди 11 години
Турция ще нахлуе в Сирия,но преди това прати своите убийци,които избиват невинни жени,деца,старци!!!Убиват някой от семейство,заплашват да избият всички и принуждават хората да избиват приятелите си!Сега пращат масово свои "туристи" в България,които ще са 5-та колона при окупацията на България,която САЩ са обещали на Турция в замяна на помощ за Сирия и Иран!Страшни "приятели" ни намери еврейчето Паси,а еврейчето Младенов яко ни привързва към екзекуторите ни!Приготвяйте фесове и се обрязвайте!
138
6
 
12
 
! Отговори
Перт преди 11 години
Историята на форумите на Днес.бг се дели на преди Ястреб и след Ястреб. Някои го псуват, някои са му фенове, като първите са обикновено новаци на форума, а вторите - стари форумци, които вече са го опознали. На никого не вреди, освен ако не почнат да го дразнят. Ако умеете да общувате на неговото ниво, няма да съжалявате, ако го дразните, много ще съжалявате. Знам го от личен опит. Просто казано, ще се отнася към вас така, както вие се отнасяте към него.
137
13
 
8
 
! Отговори
Премиерка на РъБъ преди 11 години
Турските *** са любвеобвилни ,страстни и всеотдайни!!!!Имат добра полова хигиена и ние всички-леките мъже от ГЕЙБ сме луди по тях!!!!
136
15
 
9
 
! Отговори
бай Кондьо преди 11 години
Ура ! Искам турски *** да ми смазват розовата халка....
135
1
 
10
 
! Отговори
Myctafa/Indje преди 11 години
Gledam go gospodin ''Qstreba'' (Atmaja) dosta 4esto pravi izkazvaniq po razli4ni temi, vqrno dosta kompetentno i ne po prostashki nachin. Ako sly4aino ne e nqkoi Bulgarin - internet Troll platen da za6titava partiini interesi po forymi i da syzdava konflikti i da puska kiorfisheci, ako naistina e tyr4in az kato bulgarin sum dosta y4iden puk i radosten 4e ezika ni dobre e nay4il, ot dyrjavata i novinite ni se interesyva, sega ako mi kaje 4e i danyci v bg pla6ta i BG zatove si e zel - evala
134
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
146. И аз не живея в България , но какъв е този *** Ястреб дето се е появил , пишещ български . Поне е над 60 години , учил по онова време . Сега едва ли не светът му е на разположение . И каква работа има с България та се вре тук ? " И понеже вече е стар-българките трябвало да му плащат ".Аз искам да чета нормални хора , този злобар не ми се иска да се показва , да си пише с неговата етническа група на Турски сайт.
133
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ястреба е сороски ***, дават му да кълве трошички от господарската софра,за да провокира хората и после да клевети държавата в която живее, пред чужди институции, пишещи доклади за нарушените права на етническите маргинали. *** в различни теми, с различни никове или без ник, но винаги можете да го познаете по еднотипния изказ, бедния речник и елеметарната провокация. той никога не изказва обосновано мнение и не води смислен диалог, а обидите му са скучни и примитивни. заради пълата липса на логика, няма да се учудя, ако е жена от типа на любовницата на волен... някой много ловко и безжалостно използва това наранено и комплексирано същество с болна душа да му върши мръсната работа, но пък в една система не може без отходен канал
132
6
 
17
 
! Отговори
. преди 11 години
Дойран в момента е в Гърция , а като се научиш потурчен неблагодарник да четеш , ще разбереш и какво е станало там , търси генерал Владимир Вазов.
131
7
 
7
 
! Отговори
Ххахах преди 11 години
Тоя потурчения шизофреник пак ли е на линия , ти си много луд бе :D Инъче по темата , лошо няма да заповядат и по-щедро , аз турците само като туристи ги обичам да снасят пара.
130
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гледайте в ютюбКолко сме бедни българите
129
13
 
13
 
! Отговори
Атака преди 11 години
Не ни трябват турци тук!
128
9
 
10
 
! Отговори
"добрия" с преди 11 години
Лицето на цяла Турция се вижда в Ястреб. Не стига че е лепнал турското знаме върху българското на аватара си, а и се подиграва с усмивчици за турските кланета.
127
7
 
9
 
! Отговори
"добрите" преди 11 години
Лицето на цяла Турция се вижда в Ястреб. Не стига че е лепнал турското знаме върху българското на аватара си, а и се подиграва с усмивчици за турските кланета.
126
1
 
20
 
! Отговори
хората не са прости преди 11 години
Дано руснаците направят черен списък,защото някой *** стиснати и алчни си мислят че всяка година ще им минава номера и ще лъжат хората с цени и не нулево а под нулево качество на много неща,така сладко обеща из интеренет офертите им..Не можеш да се подиграваш с хората и после да чакаш пак да върнат,та повечето от ол-инклузив работите не стават за нищо...
125
4
 
4
 
! Отговори
LAST OTTOMAN^S преди 11 години
bum turizma bum naselenierazbrahte go vie......
124
2
 
3
 
! Отговори
до 156 преди 11 години
Преди да ми зададеш въпрос, би трябвало сам да можеш да си отговориш на него. Най малкото, за да можеш да прецениш дали съм прав или не (това е поне ако си горе-долу разсъждаващ човек). Иначе си остава само плюене по другите.В този смисъл отговори ми на собствнния си въпрос. Можеш ли?
123
2
 
3
 
! Отговори
DOTURK преди 11 години
Горски ако живееш във англия питаи там твоите англииски авери за ДОИРАН после питаи познават ли генерал ВАЗОВ следи и внимателно мисълта какво ще ти кажат
122
2
 
2
 
! Отговори
до 132 преди 11 години
Хммм тоз е готов да продаде и майкаси за пари.
121
4
 
6
 
! Отговори
до 147 преди 11 години
Да не ти бръкнаха в дупето с рязана карабина, че подскачаш по тоя начин ве *** кон?