Ако видите ада вътре, ще се чудите как няма жертви!

Мъж загуби и жилището, и бизнеса си след взрива в Бургас
Обновена: 16 окт 2012 15:59 | 16 окт 2012 13:22, Екип на Dnes.bg
127

Един от най-пострадалите от взрива на трафопоста в Бургас е Пламен Димитров, който освен без жилище, остава и без работа.

Той живее в апартамента на първия етаж в блока, където около три часа тази нощ избухва взрива и като по чудо няма жертви и сериозно пострадали.

Жилището на Пламен е напълно разрушено. Мъжът обаче остава и без работа, тъй като в съседния вход се намирало малко магазинче, с което изхранвал семейството си. Бакалията е напълно разрушена.

Мъжът разказа пред Dnes.bg, че в три часа е станал инцидента. Малко преди това е усетил дим и е станал да събуди семейството си  - съпругата си и двете си дъщери  - на 9 и 11 години.

След като ги извел навън, се е върнал обратно да се преоблече. В този момент трафопостът избухва и той остава блокиран в апартамента.

„Само няколко секунди по-късно децата ми можеха да пострадат, тъй като взривът е станал точно под тяхната стая. След като избухна трафопостът, помещението остана без под. Наложи ми се да минавам през мебели и отломки, за да изляза навън. Не знам какво ще правя оттук нататък, защото нямам нито дом, нито работа. Успокоиха ме,  че EVN и общината ще поемат разходите по щетите“, разказва преживяното Пламен.

В Бургас е пристигнало ръководството на EVN от Пловдив, които са на мястото на инцидента.

Те заявиха, че ще поемат разходите по щетите, ако се установи, че вината е в тяхното съоръжение. В случай че това не стане, общината ще направи това, успокои кметът на града Димитър Николов.

В момента се монтира нов трафопост, който да възстанови захранването в района. Отделно екип на ВиК възстановява една от връзките, която от взривната вълна се е разместила, заради което хората са останали и без вода.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още по темата: Бургасвзривтрафопост
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
0
 
! Отговори
mi преди 11 години
Toba nechto ne e obgorialo nevolno stenite-vazdux pod naliagane sa im lagite!tui chto sa ghikiirali-ca ci go poluchili!
75
6
 
3
 
! Отговори
Лаик преди 11 години
Много разбиращи личности са се събрали тук!Всички се кефят да плюят по ЕВН, но как пък не прочетотохте че самата машина е здрава?Това означава, че не само не се е взривил трансформатора, но и е издържал непокътнат при взрива.То ако е виновно ЕРП-то добре. Ще го плюете и ще има кой да поеме всички разходи. Ами ако са виновни собствениците? Ако е гръмнал бойлер например?Тогава какво? Кой ще поеме разходите? Никого не защитавам, но преди да се оплюе фирма или лице е добре да се помисли малко!
74
4
 
7
 
! Отговори
Закона е на ЖАН преди 11 години
Спомням си по времето на ЖАН ВИДЕНОВ го приеха този БЕЗУМЕН закон, при доказано раково действие на електромагнитните вълни от трансформатора.Нямам думи за това Народно събрание-вносителите и депутатите са още живи-ПИТАЙТЕ ГИ ТЯХ!Защо????????
73
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
такова безобразие по времето на др.Станишев не можеше да се случи! долу герба, горе розата!
72
1
 
15
 
! Отговори
edna balgarka преди 11 години
На това му се вика МАФИЯ . Ако не е така - нека органите на реда си свършват работата докрай и служители , работещи срещу гражданите и от там - срещу държавата - уволнения . Иначе това ни очаква всички - посегателство срешу собсвеността . Споделих това , защото като един редови гражданин направих тези изводи за себе си след 7 месечната битка с корумпирани служители . Ако тези хора продължат да получават заплати на работните си места - изводите ми просто ше се бетонират .
71
1
 
4
 
! Отговори
edna balgarka преди 11 години
111 е продължение от edna balgarka . И така докато не разбрах , че се играе друга игра - извън законожите пражила ж тази държава . След като предприех необходимите действия се оказа ЧЕ ЗА МОЯ ЕЛЕКТРОМЕР Е ПРИКАЧЕН ДРУГ ОБЕКТ . СЕГА ПИТАМ тези ор декевър и омбудсмана = НА ЧИЯ СТРАНА СТЕ И ЗА КОГО РАБОТИТЕ . Ако е за гражданите - трябвяше да ми кажете че съм закачена ......
70
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
заплати задължителната такса , не стига , че 7 месеца не плаща и не й го спират .......... От декевър и омбудсмана твърдо издевателстват - дължите тези суми .... А на въпросите ми кой ми е пуснал неправомерно тока , а зашо 7 при 7 неплатени фактури не го спират . Знаете ли какъв отговор получих - техниците можели да си прават каквото си поискат - тоест когато и на когото пожелаят да пускат ток . А чез го спирали пък избирателно - когато пожелаели - затова 7 месеца не го спирали
69
2
 
4
 
! Отговори
edna balgarka преди 11 години
Това не е случаен резултат от некачествена услуга . След като преживях 7 месечен терор от ЧЕЗ , декевър и служители на омбудсмана , оставам с впечатлението , че това е политика на посегателство върху имотната собственост . Какво имам предвид - без да съм заплатила дълга си към чез ,ми е бил пуснат тока и 7 месеца аз нямам консумация , но получавам солени сметки . Забележете - 7 МЕСЕЦА НЕ ПЛАЩАМ , НО И НЕ ГО СПИРАТ . Ще си кажете - ГЛУПАВА КЛИЕНТКА - не стига , че са и пуснали тока без да
68
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е само един трафопост! Слава Богу, няма жертви!Не ми се мисли, какво ще стане, когато дадат на частник да изгражда и обслужва АЕЦ. Тогава няма да можем и да коментираме...В държава, която се грижи само за богатите инвеститори, не може да се говори за безопасност на населението.
67
1
 
28
 
! Отговори
Гошо Самолета преди 11 години
Много интересно- съоръжението тяхно, ще гадаели кой е виновния!
66
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нямам нужда от секс-ЕВН ме клати всеки ден!
65
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кмета на Бургас си държи на думата и със сигурност ще поногне на хората, а освен това ще натисне и енергото.
64
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То да са само трафопостите... То са газови печки, бойлери, газови котлета... Хубаво е, че са се отървали хората. В Русия най-редовно цели блокове експлоадират така и загиват десетки.
63
2
 
31
 
! Отговори
Боби преди 11 години
Тия от EVN мно'о нагли нещо го раздават - "...Те заявиха, че ще поемат разходите по щетите, ако се установи, че вината е в тяхното съоръжение.". Не е гръмнал техния трансформатор,а кафеварката на бездомниците дето спят там на топло...
62
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Съчувствам на пострадалите и най- много на семейството на Пламен Димитров. Тя общината на думи и обещания е богата ,но виждате какво става в Перник. Дано им дадат поне от оборотните жилища ,че зима иде. "Имала глава да пати" -казват старите хора. Добре че всички са живи и здрави.
61
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Явно никой от Вас не е строил жилищна сграда. Трафопоста и свързването на една сграда с Ел. и задължение на електроразпределителното дружество в даден район. Затова инвеститора плаща не малко пари. Но за трафопост в жилищна сграда си е меко казано ненормално.
60
1
 
1
 
! Отговори
Ще го изтрият ли? преди 11 години
ivan-whiskey.blogspot./2012/01/blog-post.html
59
1
 
5
 
! Отговори
Пази боже преди 11 години
До 83 - х.Иска ти се, небой се. И без теб е фул с туристи и чужденци града, а още повече ме радва, че всеки вижда и изтъква очевадната разлика между Бургас и едно друго крайморско градче, от което очевадно си, което макар и по-голямо, вече всеки отбягва. Така че, това, че е гръмнал един трафопост няма да ти докара на тебе повече туристи, бъди сигурен и не злобей, защото утре да не се свлече градът ти в морет, че натам е тръгнал, барабар с най-големия зелен паркинг в БГ...
58
1
 
1
 
! Отговори
weisse wolfe преди 11 години
До 83: Ще стане виновен и той, когато се окаже, че след 3 месеца хората не са получили и стотинка!
57
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Забелязвате ли, че когато има положителни новини Бойко Борисов е първи ! А когато има трагедия него никакъв го няма !Тук въпроса не е, че трябва да се показва, но при непрестанните му медиини изяви.... е странно, че го няма !!! А по-добре изобщо да не се показва !