Севлиево в бедствено положение заради воден режим

Цяло лято липсата на вода тормози над 35 000 души в района
Обновена: 16 окт 2012 14:46 | 16 окт 2012 14:36, Красимир Ангелов
48
Севлиево в бедствено положение заради воден режим
В Севлиево е обявено бедствено положение. Снимка: Булфото

Със заповед на кмета на Севлиево Иван Иванов на територията на цялата община е обявено бедствено положение.

Причината е продължителното засушаване и намаленият дебит на водоизточниците на територията на Севлиево, съобщиха от общинската администрация.

Тежкият воден режим, който се въвежда всяко лято в града, тази година започна през юли и обхваща 18 села от община Севлиево, 7 села от община Габрово и едно село от община Дряново. Засегнати от липсата на вода са над 35 хиляди души.

С въвеждането на бедственото положение от днес в селата централно водоподаване няма да има, като там администрацията ще доставя вода с водоноски. В Севлиево пък вода ще има четири дни в седмицата в часовете от 17 до 21 часа.

Кризата във водоснабдяването създава изключителни трудности за хигиената в около 30 детски градини, училища и социални домове в общината.

В социалните домове ще бъдат закупени прибори за хранене за еднократна употреба, а на децата ще се доставя минерална вода.

През последната седмица дебитът на водата, постъпваща от петте местни водоизточника, е бил около 130 литра в секунда. За да има нормално водоподаване в общината е нужен минимален дебит от 340 литра в секунда, отчитат от местното ВиК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
ММХ преди 11 години
Безмислени площад и парк.Красиви но безмислени.2012 година, европейски град а цяло лято без вода.Червените толкова години строиха безмислици, безполезни за хората.Да видим герберите какво ще направят
42
2
 
3
 
! Отговори
хахахах преди 11 години
не бойте се,вожда слънце ще тракне с пръсти и ще има всичко....ама след вас-като дойдат НОВИТЕ господари от изсраел и турция...а сега *** тихо и спокойно...африканска република...в пустинята направиха оазиси-вижте там арабския свят,а тука от рай гейберите-калинки-пърдянковци правят ад,ама ние ши глъсувъми за бат бойку-така ви се пада
41
1
 
3
 
! Отговори
азе преди 11 години
Продължавайте да чакате ,...НЕВОЛЯТА НЕ Е ЧАК ТОЛКОВА ДАЛЕЧЕ!
40
0
 
2
 
! Отговори
valya.doncheva преди 11 години
До hagen 38Когато питаш къде са защитниците на природата, погледни в огледалото. Може би ще откриеш един от тях.Ако очакваш заплащане, забрави. По-скоро ще ти се наложи ти да жертваш, ако не пари, то сили и време/което, казват, също било пари/.Това да не те притеснява, защото дори само срещите с хора, които мислят и действат, и съзнанието, че и ти си допринесъл с нещичко, ще те удовлетворят.Аз вярвам в България, защото я обичам.
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хайде сега да видим като имаме нова управа от ГЕРБ,какво ще направи.Червените не свършиха нищо.От едно интервю на Дянков във вестник Росица си спомням ,че язовира можел да се направи много бързо,само трябвало да се преработи проекта.Ами хайде ,направете го бързо.Или всичко отново ще свърши като завали дъжд....дай боже!
38
0
 
3
 
! Отговори
valya.doncheva преди 11 години
До хохи 36Първо трябваше да ме попиташ дали съм ги изсякла аз. - Не, не съм. Вторият ти въпрос трябваше да бъде дали съм стояла и съм гледала, докато секат. - И това не съм, бях се изтъпанила на центъра на Габрово да събирам подписи против. От гражданското общество тогава не мога да се оплача, хората ме възхитиха, те мен агитираха, не аз тях. Успехът ни беше частичен, спряхме ги до местността Узана и да не им минават камионите през Габрово. Има още много какво да се прави, можеш да се включиш.
37
4
 
8
 
! Отговори
след ГЕРБ МООР преди 11 години
ПРОБЛЕМА Е КОМПЛЕКСЕН ТАМ ДЕТО НЯМА ГОРА НЯМА И ВОДА! ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА СЕЧЕТЕ ГОРАТА И ЩЕ ХОДИТЕ ГЛАДНИ И ЖАДНИ! КАЛИНКИТЕ ОТ ГЕРБ РАЗРЕШИХА МАСОВАТА СЕЧ И ЕЖЕДНЕВНИТЕ ГОРСКИ ПАЛЕЖИ ТАКА ОСВОБОЖДАВАТ ПЛОЩИ ЗА БЕТОННИ ГРАДЕЖИ И СКИ ПИСТИ- ВСЯКА ПОЛЯНКА СКИ ПИСТА И КУРОРТ КАТО В БАНСКО- ПОСЛЕ НЕМА ВОДА! АМИ НЕМА И ДА ИМА ЩОТО НЕ ОСТАНА ГОРА. ДРУГАТА ПРИЧИНА ИЗТОЧВАНЕТО НА ЯЗОВИРИТЕ ПОД МЪДРОТО РЪКОВОДСТВО НА ГЕРБ И БОЙКО БОРИСОВ. ДА ЖИВЕЕ ГЕРБ И *** ИМ. БОЙКО БОРИСОВ Е ВИНОВЕН ГА ИЗТОЧВАШЕ ЯЗОВИРИТЕ ТА ДА НЕ ПРИЛЕЯТ Я ЧЕТЕТЕ НОВИНИТЕ СЛЕД СЛУЧЕЯ В С.БИСЕР- ЩО ЩЕ ПРАВИМ ОГЛЕДИ И АНАЛИЗИ КАТО МОЖЕМ ДА ИЗТОЧИМ ЯЗОВИРИТЕ И ГОТОВО- ГЕРБ ВИ РЕШИ ПРОБЛЕМА ОСTАВИ ВИ БЕЗ ВОДААААААА! ТИЯ КАЛИНКИ ОТ ГЕРБ ВИ ДОКАРАХА ДА НЯМАТЕ ВОДА ПАК ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ТЯХ- СЛЕД БОЙКО И ПОТОП! Сигнализирахте за неуместен коментар
36
2
 
1
 
! Отговори
hagen преди 11 години
До хохиа защо бе валче ги изсекохте и стояхте и гледахте докато ги секат -гражданското общество което живее добре реагира постоянно.Така е но природозащитници в провинцията няма.Пък и няма кой да им плаща за протестите.Горите около Севлиево наистина са обезлистени и продължават да секат.Е питам къде са тези защитници на природата които ореваха страната за едни просеки за лифтове а в провинцията изчезват цели гори и няма кой да са застъпи за тях.
35
1
 
2
 
! Отговори
valya.doncheva преди 11 години
До СЛЕД ГЕРБ МОООР! N 10Горите нямат партийна принадлежност. И секачите им- уви! - също нямат. Голата сеч в тази част на Балкана тече поне от 20 години, при всички правителства, така стана възможно такова неимоверно по размерите си опустошение.До номер 7Мога да си представя какво е долу по пътя на камионите, защото го виждаме какво е горе по пътя за х. Мазалат. Преди няколко години правихме протестна подписка в Габрово и успяхме да спрем сечите да не нагазят Узана. Трудно е, но опитайте!
34
0
 
1
 
! Отговори
хохи преди 11 години
а защо бе валче ги изсекохте и стояхте и гледахте докато ги секат -гражданското общество което живее добре реагира постоянно-като станем първо хора после си създадем гражданско общество което да е чувствително към проблемите ежеминутно е тогава ще се къпете перете може и ток да имате а в европа може и добър ден да почнат да ни казват
33
0
 
3
 
! Отговори
СТААААР БЪЛГАРИН преди 11 години
"По вода ходят ,жадни ходят",......"Мързелът не мори ,а мъчи"....!
32
0
 
6
 
! Отговори
ALOO? преди 11 години
Кметът и партиите не са ви виновни ,днес са едни ,а утре са други ,.....но ВИЕ сте все същите!Всичко зависи от вас ,както си го направите и построите !хАЙДЕ СЕГА ,....ОТИВАЙТЕ И СПЕТЕ ОЩЕ ----23г.
31
0
 
8
 
! Отговори
valya.doncheva преди 11 години
До хохи 30Може, защото горите в Балкана над Севлиево са изсечени, огромни площи приличат на лунен пейзаж, без каквото и да било преувеличение. Има и други причини, но тази е много съществена.
30
0
 
2
 
! Отговори
OBO преди 11 години
NALI BE6E NAI-BOGATIA I PROSPERIRA6T GRAD PO EDNO VREME!
29
1
 
4
 
! Отговори
Revolver преди 11 години
Добре дошли в 21-ви век.
28
4
 
4
 
! Отговори
хохи преди 11 години
сега трябва и тока да им спрът на тия прости балканджии-колко голям *** трябва да си че да траеш това нещо и то в балкана-миналата година бях в тяхната община и си говореха че са на режим-може ли да живееш в балкана и вода да нямаш-и един път да не си пребил кмета и един път да не си запсувал общинарите тоест да си показал че не търпиш такова отношение -това значи че не заслужаваш да имаш ни вода ни ток демек ти си скот и тези неща от цивилизацията не са за тебе-и за тези от-брестово ловеш
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В село Брестово Ловешка община имаме вода един път в седмицата и никой не е обявявал бедствено положение.
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 24:нали знаеш че не е толкова просто да се построи язовир. най малкото трябва да се определи капацитета му-какви са нуждите. ако нуждите са големи, то язовира ще е голям и комисионните ще са големи и обратното. При загуби по мрежата от 70% ще трябва голям язовир>големи комисионни. Обаче ако вложиш малко пари да намалиш загубите ще е нужен малък язовир...смятай
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 24:нали знаеш че не е толкова просто да се построи язовир. най малкото трябва да се определи капацитета му-какви са нуждите. ако нуждите са големи, то язовира ще е голям и комисионните ще са големи и обратното. При загуби по мрежата от 70% ще трябва голям язовир>големи комисионни. Обаче ако вложиш малко пари да намалиш загубите ще е нужен малък язовир...смятай
24
4
 
5
 
! Отговори
Пичагата преди 11 години
И ко ми дреме че немало вода ?!?!.... У назе вода се не пие!!! Само домашнярица-скоросмъртница! А зимъска - греяна домашнярица! Жената пере у реката.... А иначе всеки лето се къпем кога дойде 1 август,че да съм къпан и румен за Коледа и Нова година.... То всека година всека година.... Колко да е всека?!?! Га 1 август се падне у неделя тогава се къпеме....!!!