Токов удар унищожи техниката на 15 семейства в Русе

Версията за аварията е, че жиците са се скъсали заради силния вятър
30 окт 2012 18:03, Екип на Dnes.bg
78

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
1
 
! Отговори
Случаен Минувач преди 11 години
На практика това е форсмажор. Извън желанието на ЕРП-то. Но пък напълно във възможностите му да се справи с подобен проблем. Когато се скъса едната фаза и се оплете със нулата напрежението рязко се вдига на 380 волта. По много от селата виждам, че ЕВН забиват земно на всеки четвърти стълб. По този начин си и намаляват загубите в преносната мрежа. Доколкото виждам в случаят става въпрос за къщи. Защо никой не се е сетил да си бие едно земно в двора ? Колът на земното струва около 15-16 лв.
61
2
 
4
 
! Отговори
Застраховател преди 11 години
66 - много хора изпищяха така, защото не са си чели общите условия. Има застрахователи, които имат самоучастие 2-3, дори 5%. Това означава, че ако си застраховал жилището за 100 000, застрахователят няма да ти плати нищо до 5 000, а ако щетата ти е за 5450 лева, ще ти платят само 450. Разбира се - има и такива без самоучастие (като нашата компания), ама то затова се четат общи условия, а не се избира напосоки най-евтината оферта.
60
1
 
6
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
ИСТИНА Е...- ТЕХНИЦИТЕ НА ЕРП-тата, УМИШЛЕНО ПРЕДИЗВИКВАТ КРАТКОВРЕМЕННИ ТОКОВИ УДАРИ ("пускат" две фази, вместо фаза и нула - 360, вместо 220 волта) ЗАЩОТО ЕЛЕКТРОМЕРИТЕ ДЕФЕКТИРАТ И ДАВАТ ЗАВИШЕНИ ПОКАЗАНИЯ...!!!
59
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не разбирам защо потърпевшите трябва да имат застраховка?Въпросът е дали доставчикът на електроенергия има застраховка?
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимена тези табла не са собственост на ЕРПтата. И май само техните "специалисти" имат право да пипат в тях
57
0
 
9
 
! Отговори
минаващ преди 11 години
Има ли още наивници де мислят,че Енерго-Про са чехи?Това са *** така,че не знам как ще издадат уверение,че напрежението е било високо, за да си вземат хората застраховките.
56
1
 
10
 
! Отговори
no name преди 11 години
Горките хора. Нямам думи... Относно застраховките - къщата на мой братовчед от Пернишко пострада сериозно при земетресението, беше застрахована, защото е обезпечение по кредит, а банките изискват пълна застраховка вкл. и клауза за земетресение. Колко мислите, че платиха от застрахователя - 450 лв. Това е. 450 лева - сами сметнете колко материал може да се купи, да се плати на майстори и т.н. Говорим за сериозни щети, не олющена мазилка. Е как да се застраховаш като не плащат,,,
55
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До бай иван Бай Иване така е, само че ЕРПтата не носят отговорност за аварии в следствие на природни бедствия и кражби... В случая ще се измъкнат с "природно бедствие" или поне ще опитат. В същата наредба която цитираш е записано и колко ома трябва да се съпротивлението на заземителите на електромерното табло на входа (сградата) - ако е над допустимата стойност - пак си е за сметка на обитателите. Много хора подценяват точно това заземление - ако се "загуби" нулата - то може да помогне много. Също така периодично ЕРПто трябва да извърши измерване на това съпротивление и да се състави протокол, ако е над 20 ома (моля за извинение ако бъркам стоиността) - собствениците на сградата трябва да вземат мерки (да забият нови колове и да пуснат шина до тях)
54
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
biagaite ot tyk bre xora ystroivaite se drygade nei v bg.ot 2013 do 2016 shte bade strashtna mizeria .
53
0
 
24
 
! Отговори
бай иван преди 11 години
има една наредба "наредба N3" там са записани нормариви и всякакви други работи. Според тази наредба напрежението трябва е в рамките на плюс-минус 10%, което значи от 200 до 240 V. Това е задължение на ЕРП-тата и щом не могат да го гаранират сега да си поемат последствията. Не мисля че е работа на хората да си застраховат ел. уредите
52
1
 
5
 
! Отговори
Застраховател преди 11 години
Икономист си, ама от марксистката школа. Много ясно, че никой застраховател няма да плати, ако не бъде доказана щета, която е покрит от застраховката риск. Сам ти ще дадеш ли пари на някой ей-така, заради сините му очи?А да достигнем мисленето на западните държави може само по начина, който казах по-долу. Въпреки всичко нашата компания изплати милиони обезщетения в Перник, а колко ще платят американските колеги заради тоя ураган - направо не ми се мисли.
51
3
 
4
 
! Отговори
Застраховател преди 11 години
Не че не разбирам мисленето на хората. Естествено е, когато ти изтече застраховката и нищо не ти се е случило, да си помислиш, че е можело да използваш тия неголеми пари за нещо приятно... ама пък и ако пеУничаните бяха мислили с главите си, а не с гърлата си, нямаше сега да живеят във фургони.
50
3
 
8
 
! Отговори
Застраховател преди 11 години
И за твое сведение, не искам застраховките да стават задължителни, защото за разлика от тебе не съм комунист и съм против всякакви задължителни неща. Просто мечтая да доживея деня, когато някой политик ще прояви достатъчно държавническа и гражданска твърдост и ще заяви на пострадалите от поредното наводнение или земетресение: "Ние ви съчувстваме и ще ви окажем първа помощ с всички средства, но щом не сте си застраховали къщите, данъкоплатците не са ви длъжни, затова се оправяйте сами."
49
7
 
3
 
! Отговори
Застраховател преди 11 години
57, нямали пари, ама друг път. На бас че тия потърпевши ще намерят пари, за да си купят нови телевизори и хладилници и ходи им обяснявай, че щеше да е много по-лесно да им ги купи застрахователя.А разсъжденията ти по-надолу показват какъв си - някакъв *** комунист, който иска да забрани частната инициатива, за който стойността на всяко нещо се измерва със стойността на положения тежък физически труд. Ти може да си навит да плащаш с данъците си апартамента на някой "винкел", но аз не съм.
48
3
 
3
 
! Отговори
Застраховател преди 11 години
54, много ясно, че ще платят, когато цъфнат налъмите..... просто защото никой от тия цървулани няма застраховка. Ние да не сме ти Майка Тереза?52, тия *** оправдания са ми омръзнали. Застраховката на една селска къща струва 30-40 лева максимум, застраховката на средно жилище в София - стотина лева, в по-малките градове е наполовина, и това са цени за година. Ама къде по-лесно е да изпием тия 40-70 лева в кръчмата, а после да ревем, нали?
47
17
 
3
 
! Отговори
Застраховател преди 11 години
46 - дуй се колкото щеш, но в такива случаи винаги го д*хат... потърпевшите. И ще продължават да го д*хат, докато не им дойде акъла и не проумеят, че застраховането е най-обичайната практика за всеки мислещ човек, който живее в 21 век, а не в средновековието - другите да ходят в черквата, да палят свещи и да се молят светиите да ги пазят.А на мен лично ми писна политиците да си правят пиар, помагайки на всякакви селяни, пострадали при бедствия, а аз да плащам сметката с данъците си.
46
1
 
5
 
! Отговори
ели преди 11 години
51Майкати да мачкат тези *** а теб ***
45
1
 
12
 
! Отговори
Беден преди 11 години
Абе, хаховци,защо говорите глупости! Как да се застраховаме,като нямаме пари. Толкова е близо до ума. Естествено ,че ако парите стигат и получаваме, колкото в другите страни, всеки ще се застрахова. Но в Б-я застраховка имат само политиците и бизнесмените. Политиците грабят непрестанно 23 год.,бизнесмените не плащат, от къде пари. Това е истината,а ние да спим...
44
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДАВАЙ БОЙКО! МАЧКАЙ КОМУНИСТИТЕ! ГЕРБ!
43
1
 
7
 
! Отговори
тизи преди 11 години
До 44Какви застраховки какво застраховане Застраховател знаеш ли кога щеплати знаеш ли?Когато влезеш на м...а ти в пу.....та ***