Подпалвачът от Созопол съжалява за случилото се

Павел Господинов остава в ареста
21 ное 2012 17:26,
36
Подпалвачът от Созопол съжалява за случилото се
Павел Господинов остава в ареста. Снимка: Impact Press Group

Бургаският окръжен съд остави в ареста 50-годишния Павел Господинов, обвинен за палежа на старата къща в Созопол, където живи изгоряха трима души.

Искането на защитата беше мъжът да бъде пуснат под домашен арест, тъй като все още се възстановявал от хепатит Б, а освен това имал и цироза на черния дроб.

Съдиите обаче не взеха под внимание медицинската експертиза, представена от адв. Мендизов.

”Много съжалявам за случилото се. Няма да се повтори”, това беше единственото нещо, което подсъдимия с прякор Харакирито промълви пред присъстващите в залата.

Още по темата
От своя страна обвинението в лицето на прокурор Деян Петров представи информация, според която Павел Господинов има и предишни криминални прояви. Мъжът, който е родом от Мадан, но дълго време живее със семейството си в Созопол, е осъждан за кражби, шофиране в нетрезво състояние, противозаконно прикачане към ВиК канализацията и отнемане на лек автомобил.

Днес стана ясно и че къщата на ул. „Тюлен” 2 е била запалена с половин литър бензин и запалка. „Клечката е била драсната” на входната врата, а минути по-късно старата постройка пламва като факла.

Господинов неведнъж е заплашвал длъжниците си, че ако не му дадат 600-те лева за наема, ще ги запали. Сутринта след пожара Харакирито излезе пред медиите и заяви, че макар да имат неуредени сметки със семейство Георгиеви, те не са в остри отношения.

Той дори каза, че са си правили услуги, като съвсем скоро съпругата му, която била със счупен крак, е закарана до бургаската болница именно от оцелелия при пожара Георги Георгиев.

В момента на Господинов е повдигнато обвинение за палеж и причиняване на смърт по непредпазливост на трима души, за което се предвижда наказание от 5 до 15 години затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Исти преди 7 години
И Хитлер в 1945 г. съжали,че е нападнал най-верния си съюзник,но Сталин не му прости измяната.
28
0
 
0
 
! Отговори
Неразбиращ преди 11 години
Що за прокуратура, що за съд, що за чудо? "Убийство по непредпазливост". Ама никак не мога да го видя къде е. Отишъл и запалил къщата в която е знаел, че живеят хора, нали? Кое тук е непредпазливо. Познавали са се. Значи е знаел, че единия обитател е на легло. Кое е непредпазливо? Очаквал е, като му запали завивката и той да оздравее и да избяга? Ех, България!!! Защо ли изобщо имаш професия "прокурор", "съдия". То професия "търговец" си има.
27
0
 
1
 
! Отговори
До aphex преди 11 години
Ама той е казал ,че НЯМА ДА СЕ ПОВТОРИ.пълен ***
26
2
 
11
 
! Отговори
A.C.A.B. преди 11 години
Нека има смъртно наказание такива *** не заслужават да живеят.
25
1
 
16
 
! Отговори
Глас Народен преди 11 години
Законодателно да се махнат тия филми дето затворник се прави на болен и го пускат- Жив-умрел да гние у затворо, иначе нема оправия, от щом оня геронтофила дето е последна дупка на кавала се прави на болен и го пускат, смятайте какво става с по-висшите бандюги.
24
3
 
2
 
! Отговори
XXL преди 11 години
Шофиране в нетрезво състояние, противозаконно прикачане към ВиК канализацията, отнемане на лек автомобил и похотливо заглеждане на комшийките.......Това са доказателствата+намерен и извзет мобилен телефон и 1000лв в брой с неясен произход;))))....М,дааа????
23
4
 
1
 
! Отговори
XXL преди 11 години
Какво сте ревнали всички,това е просто версията на нАродната мИлиция?? Доказателства,самопризнания-тинтири/минтири...Не знаете ли как се събират,доказателства и признания у мВр-ту...???Човека казал,че си купил туба вода....колегите се подписват с ръце и крака,че го чули да казва "туба с бензин"...Единствено човека с червената тога казва кой е виновен и кой е невинен ;)))
22
0
 
0
 
! Отговори
Деси преди 11 години
Злокобно е ...
21
0
 
9
 
! Отговори
KIKO преди 11 години
ZAREDIL TUBA S BENZIN ZALIAL KA6TATA I IA ZAPALIL BEZ DA ISKA PO NEPREDPAZLIVOST !!! TOVA E PATENT NA BG. PRAVOSADIETO !!!!
20
0
 
6
 
! Отговори
PI4KA преди 11 години
LYDI LI SA TEZI, BEEE. YBIISTVO PO NEPREDPAZLIVOST. DA RAZLEE6 POLOVIN LITAR BENZIN , VARHY DARVENA KA6TA I DA Q ZAPALI6 - NEPREDPAZLIVOST.ETO ZA6TO SME NA TOZI HAL- NIE NE NARI4AME NE6TATA S ISTINSKITE IM IMENA.
19
3
 
7
 
! Отговори
Прасето преди 11 години
Самопризнанието не е доказателство в съда.Без веществени доказателства и свидетели няма как да се докаже вината .Не го оправдавам , просто споделям !
18
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ХАХА,НЯМАЛО ДА СЕ ПОВТОРИ ,ХАХАХА,ТО ОСТАНА И ДА СЕ ПОВТОРИ ХАХАХА,БАСИ ЦИРКА,САМО ДА ВМЕТНА ЧЕ ТОЗИ ЧОВЕК НЯМА КАК ДА ЛЕЖИ ВЪВ ЗАТВОРА,НЯМА ДОКАЗАТЕЛСТВААААА,НЯМА СВИДЕТЕЛИ ,НИКОЙ НИЩО НЕ МОЖЕ ДА ДОКАЖЕ,АМА НИЩО
17
1
 
26
 
! Отговори
мнение преди 11 години
***!!! ТРИ ПЪТИ СМЪРТНА ПРИСЪДА!!! ОБЩЕСТВОТО ТРЯБВА ДА СЕ ЧИСТИ ОТ ТАКИВА!
16
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това си е 3-но умишлено ...
15
0
 
8
 
! Отговори
kkk преди 11 години
piande nekvo
14
4
 
5
 
! Отговори
dfs преди 11 години
мислите че се оправи нещо ли смешковци та вие сте същите злобари за 600 лева ше кажете ня някои щи *** майката и ше ви минат сценарии за отмащение включващи болка и та дори смът....никога няма да спре тва докато не са опраите овци такива ....и затвори да построят и бюджета да неможе да ги изхрани системата на увълчва ....и споко накрая сички умираме ше го приживеем ...
13
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Господинов неведнъж е заплашвал длъжниците си, че ако не му дадат 600-те лева за наема, ще ги запали. -----------------------------------------------Планирано, оповестено и извършено...каква непредпазливост !!!!!?????????
12
1
 
38
 
! Отговори
varg преди 11 години
Каква смърт по непредпазливост.Това си е тройно умишлено планирано убийство.
11
2
 
25
 
! Отговори
око за око преди 11 години
Само след като запали собствената си къща и изгорят най-близките му,може да каже че съжалява..другото е лицемерие и приказки на психопат
10
0
 
52
 
! Отговори
тцЪ преди 11 години
Много съжалявам за случилото се. Няма да се повториАми явно няма как да се повтори - хората изгоряха като факли вече вътре. *** такъв! Дори и да нямаше човешки жертви (а то има), пак трябва да лежи поне 15 години за разрушаване на архитектурното богатство на града.