Подпалвачът от Созопол съжалява за случилото се

Павел Господинов остава в ареста
21 ное 2012 17:26,
36
Подпалвачът от Созопол съжалява за случилото се
Павел Господинов остава в ареста. Снимка: Impact Press Group

Бургаският окръжен съд остави в ареста 50-годишния Павел Господинов, обвинен за палежа на старата къща в Созопол, където живи изгоряха трима души.

Искането на защитата беше мъжът да бъде пуснат под домашен арест, тъй като все още се възстановявал от хепатит Б, а освен това имал и цироза на черния дроб.

Съдиите обаче не взеха под внимание медицинската експертиза, представена от адв. Мендизов.

”Много съжалявам за случилото се. Няма да се повтори”, това беше единственото нещо, което подсъдимия с прякор Харакирито промълви пред присъстващите в залата.

Още по темата
От своя страна обвинението в лицето на прокурор Деян Петров представи информация, според която Павел Господинов има и предишни криминални прояви. Мъжът, който е родом от Мадан, но дълго време живее със семейството си в Созопол, е осъждан за кражби, шофиране в нетрезво състояние, противозаконно прикачане към ВиК канализацията и отнемане на лек автомобил.

Днес стана ясно и че къщата на ул. „Тюлен” 2 е била запалена с половин литър бензин и запалка. „Клечката е била драсната” на входната врата, а минути по-късно старата постройка пламва като факла.

Господинов неведнъж е заплашвал длъжниците си, че ако не му дадат 600-те лева за наема, ще ги запали. Сутринта след пожара Харакирито излезе пред медиите и заяви, че макар да имат неуредени сметки със семейство Георгиеви, те не са в остри отношения.

Той дори каза, че са си правили услуги, като съвсем скоро съпругата му, която била със счупен крак, е закарана до бургаската болница именно от оцелелия при пожара Георги Георгиев.

В момента на Господинов е повдигнато обвинение за палеж и причиняване на смърт по непредпазливост на трима души, за което се предвижда наказание от 5 до 15 години затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
29
 
! Отговори
Сахо преди 11 години
Вече незнам какво да кажа: "обвинение за палеж и причиняване на смърт по непредпазливост на трима души"?!?! Значи случайно си върви с една туба бензин, хубаво полива с нея вратата на къщата, драска клечката без да иска, знаейки кои хора живеят в тази къща и че двама са трудноподвижни и хопала, колко непредпазливо от негова страна... А бе хора, това си е умишлено престъпление!!!
8
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пуснете човеко
7
0
 
8
 
! Отговори
si преди 11 години
Ne vijdam nikade v obvinenieto da pishe umishlen palej, i kakva e tazi smart po nepredpazlivost,sled kato znae,che tam jiveyat hora!!. I kakvo e tova smeshno nakazanie za umishleno otnemane na jivot,ubiistvo ot 5 do 15 god?? Na tozi,poneje e dokazan prestapnik i 5 god. niama da mu dadat!!
6
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Смърт по непредпазливост ?!?!?Признава се за виновен и ще получи 5 години ... бачка в пералнята на затвора ... излиза след 3 .... това е ***!!!
5
3
 
12
 
! Отговори
До 4 преди 11 години
Има такава сила и тя е Американското посолство.
4
19
 
11
 
! Отговори
до 2 преди 11 години
Компетенцио, да си чувал за полицейска сводка и че понякога имената се дават с инициали? Има си причина за това. Когато някой е изправен пред съда, значи срещу него вече е повдигнато обвинение. Така че няма българи, турци, ***, арменци, патагонци, щом се води разследване, имената не се споменават. Освен ако някой не е успял да ги научи предварително. Е, тогава няма сила, която да спре журналистите да ги напишат.
3
2
 
52
 
! Отговори
Съдията преди 11 години
Ще го осъдим най-тежкото наказание в Р България задържане под стража за 72-часа и готово!
2
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А когато престъпниците са с турски имена в тоа ЖАЛКО подобие на новинарски сайт не ги пишат-ЗАЩО ЛИ
1
1
 
57
 
! Отговори
Глас народен преди 11 години
Законодателно да се махнат тия филми дето затворник се прави на болен и го пускат- Жив-умрел да гние у затворо, иначе нема оправия, от щом оня геронтофила дето е последна дупка на кавала се прави на болен и го пускат, смятайте какво става с по-висшите бандюги.