Без повдигнати обвинения срещу майката, родила вкъщи в Бургас

Според експертизата детето се е родило мъртво
30 ное 2012 16:35,
22
Без повдигнати обвинения срещу майката, родила вкъщи в Бургас
Снимка: Булфото

Починалото бебе на 24-годишната бургазлийка Сияна Ралева се е родило мъртво, сочи назначената медицинска експертиза. Затова, поне на този етап, срещу майката няма да бъдат повдигнати обвинения, съобщиха за Dnes.bg от Районна прокуратура – Бургас.

Още по темата
 Ескепертизата е потвърдила първоначалната информация, че жената е започнала да ражда около 2 часа след полунощ, а близките й са се обадили на спешен номер 112 към 6:00 ч. сутринта. Според медиците плодът е бил мъртъв още преди да се появи на бял свят. Това е и ключовият момент, който освобождава родилката от отговорност. Такава засега няма да се търси също от съпруга и от близките на Сияна, които са присъствали на раждането.

Ако експертизата беше доказала, че новороденото е било живо и смъртта е настъпила след това, тогава жената щеше да бъде обвинена по чл. 120 от Наказателния кодекс – за умишлено убийство, извършено от майка върху рожба във време на раждане или след него.

Работата по случая обаче не е приключила. Предстои да бъдат извършени допълнителни следствени действия. Като под внимание навярно ще се вземе и фактът, че Сияна Ралева е подписала декларация, с която се отказва от поставяне на ваксини и преливане на кръв, ако раждането се усложни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе оставете я да мре,като не й се живее
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
i az shte rodia no ne v bg za da moje deteto mi da vzeme grajdanstvo .
19
0
 
2
 
! Отговори
До "правописния преди 11 години
До анонименТи, анонимен, можеш да си го пишеш ако искаш и с Ф вместо с В, но си има правописни правила, които по принцип е желателно да се спазват.Относно майката, подобни секти, които проповядват всичко, което е в пряк риск за здравето на хората, трябва да се забранят със Закон. И не да ми се крият под разбирането за "толерантност". Защото не е толерантно майка да заплашва здравето на детето си (дори и само хипотетично).
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ужас,тая е за затвора егати съда егати прокурорите - значи всеки може да убива бебета така ли???Тая ако беше направила така при бай Тошо не и мърдаха поне 15 год.
17
4
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
независимо от всичко - ВКЪЩИ ужасно звучиАз си го пиша отделно, няма всеки ден да ми местят мебелите, я!
16
0
 
3
 
! Отговори
до 9 и 11 преди 11 години
Нищо не сте учили едно време. Когато представлява наречие със значение "у дома, в дома си", се пише слято вкъщи.Проверете си сами какво означава наречие и не правете забележки за правопис повече. Не ви е там силата.
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да е мислила до 3-тия месец.
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
нарочно не са отишли в болница.тва си е убийство.
13
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
трябв да бъде съдена за предумишлено убийство.щом не е постъпила в болница,тя не е искала детето.
12
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Аз съм против това да раждат в къщи.Това е много отвратително нещо,да се правиш на герой,а в същото време съсипваш живота на едно невинно същество,защото така ти е кеф.Това е безотговорност на тази.
11
3
 
5
 
! Отговори
румяна преди 11 години
до 9. Вие не знаете ли, че от няколко години УМНИ глави измислиха да се пише ВКЪЩИ, а не В КЪЩИ, както сме учили едно време.
10
2
 
18
 
! Отговори
susi преди 11 години
На въпросната откачалка й е било предложено да постъпи в болница, за да се проследи преносването и да се намесят лекарите, ако тоновете му започнат да се губят. В отделенията за патологична бременност постоянно постъпват жени за наблюдение ако преносват повече от седмица. Тя е отказала, това по- оневиняващо ли е? *** долна сектантка, а тези от разните форуми, пълнещи главите на разни кукундели, тях кой ще осъди?
9
11
 
0
 
! Отговори
алилиии преди 11 години
думата от заглавието "вкъщи", знае ли некьо, кво значи!? Блъгариююю, скоро нема са упраиш стиямитиинталагенцидетотъйубанопишат!?
8
1
 
6
 
! Отговори
Съгласна с №3 преди 11 години
Днес на мъжа ми му срязали гумата на колата и като излязал да види, какво става, отворили вратата и му откраднали чантата. И всичко, което можах да му кажа е да се опита да не се ядосва (съзнавам, че е абсурдно пожелание). На кой фронт да се бориш най-напред?! :-(Бъдете здрави!
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сияна Ралева е подписала декларация, с която се отказва от поставяне на ваксини и преливане на кръв, ако раждането се усложниХипарливи истории, какво да коментираме повече.
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А колко деца са на път да умрат докато са в майката, ако не им се помогне да излязат на бял свят. Има такива, които се задушават в пъпната връв или просто не излизат...
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да си ги харчат със здраве. Тези са в хиляди по-малки престъпници от Ковачки , Масларова и бандата в Парламента.
4
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Плодът е бил мъртъв още преди да се роди, бебето е било преносено, а майката е посещавала консултации редовно. Може просто така да се е случило, но ако не, то очевидно причината не е в домашното раждане.
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Просто така се случи ??Вчера бебе на 5 месеца уморено от глад, преди два месеца пак същото ?Дете на 13 години 10 кг в дом ... В частни клиники изгарят бебета? Просто така се случи ?....Лошото че народа вече оскотя и просто така се случи го прима за нормално... това не е нормално. Всеки се е скрил в черупката и гледа да оцелле още един ден.А можеше да бъде по друг начин...
2
4
 
2
 
! Отговори
онбашията преди 11 години
нека *** глупаците, какво сте се загрижили