3 пъти повече пътници през новия терминал на летище Пловдив

Зимната чартърна програма започва на 27 декември с полет от Русия
Обновена: 24 дек 2012 12:03 | 24 дек 2012 11:58,
28
3 пъти повече пътници през новия терминал на летище Пловдив
Снимак: летище "Пловдив"

Новият терминал на летище „Пловдив“ е създаден през 2009 г. с идеята да обслужва чартърни полети. Тогава той е изпълнил 196 чартъра и нито един полет по редовна линия.

3 години по-късно новото ръководство на летище „Пловдив“ и Фонда за развитие, в който влизат общините от региона, са направили възможно обслужването на 378 редовни полета и 135 чартъра годишно. При 22 хиляди пътници през 2009 година, към днешна дата само за 2012 година през терминала на пловдивския аеропорт са преминали 75 176 пасажери.

„Увеличението на броя на полетите и пътникопотока е трикратно”, заяви за Dnes.bg директорът на аеропорта Дойчин Ангелов. Според него това говори за огромен интерес от страна на хората да използват услигите на летище „Пловдив” от цяла Южна България.

Освен от Пловдив услугите на летището се използват и на жители от общините Стара Загора, Смолян, Ямбол, дори и Велико Търново.

Зимната чартърна програма пловдивското летище започва от четвъртък, 27 декември, с полет от Москва. Тази линия функционира и като сезонна редовна линия. С нея пътуват и редовни пътници, а не само организирани туристи.

До края на сезона са планирани 3 полета седмично от Москва и един от Белфаст. За новогодишните празници и руската Коледа до средата на януари има планирани от 3 до 4 полета на още 2 руски авиокомпании. За празниците и почти през целия януари има допълнителни полети и по редовната линия от Лондон.

Летището е напълно готово за работа при зимни условия, както и да посреща допълнителен трафик при необходимост, ако има пренасочване на полети от летище „София”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стара Загора е градът с най-динамично развитие и там е мястото на летището,Пловдив просто е придатък на София колкото и да се пънат пловдинчани това е орисията им.
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пльовдив квартала ВЕЛИКИЯ ПАЗАРДЖИК!!!
23
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
mizeren SHOP mlakvai che i bez tova ne si bulgarin
22
2
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 11 години
Ми естествено, че си от провинцията, аз съм на 15 км от София, а ти на 150...
21
2
 
4
 
! Отговори
Kreti преди 11 години
На голямото и европейско летище София човек не може да спре пред входа и да слезнат пътниците дори и за 1 мин човек трябва да влезне в гаража да нахрани някоя *** взела паркинга на концесия или там каквото е. За целта по надоло чакаха полицаи които ме спряха и дажи искаха да ме глобят за това че съм спрял да слезнат хората както е примерно на летището в Прага, Виена и Братислава. Полицая взе да ми обяснява какво е европейско поведение и култура. Докато не видя че не съм Българин по докумети.
20
5
 
12
 
! Отговори
Kreti преди 11 години
леле колко кухи леийки са се показали 1. На Пловдив и Пампорово им трябва летище , защото на никой турист няма да му е кеф да кацне в София и после с автобус до Пампорово.2. Всички които са в чужбина от Пловдив, Стара Загора, Сливен,Хасково биха летяли до пловдив не до София3.Има СЕЛЯНИ живеещи в София мислещи се за Софиянци ,а майките и бащите са им от околните села , ис ЦЯЛАТА СИ СЕЛСКА НАГЛОСТ казават на Пловдивчни,Варненци,Бургазлии, вие от провинцията.
19
0
 
14
 
! Отговори
българка преди 11 години
Аз съм софиянка,но сьм на мнение,че докато се "ядем" помежду си кои е по-важен от градовете ни,доникъде няма да стигнем като нация.Все пак София не е България и би било чудесно,ако цялата държава се облагороди и осъвремени.
18
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
егати идиотските изцепки заради едно летище...щом се направи нещо добро , *** изливат цялата си злоба. много добре си изглежда летището и за голям град е нужно , може да обслужва район от един милион около Пловдив.
17
1
 
9
 
! Отговори
abdulsamed.veli1 преди 11 години
Абе,защо се карате без нищо.Летището си е платило за статийката ПР, а вие се обиждате.Нека си имаме летища на всякъде из страната,поне за всеки ще е по лесно и евтино пътуванията,а и така след време дано си имаме и вътрешни полети?
16
1
 
4
 
! Отговори
До селянина №15 преди 11 години
То се вижда по това как пишеш какъв *** селянин си. Няма нужда изобщо да те коментирам. Не знам от коя дупка на майка си си изпълзял но бързо се скрий обратно вътре да не те гледа света.
15
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всичките тия долу са кюмюрджии от Стара Гъзора....хахахххааа
14
11
 
3
 
! Отговори
що е майна все е лай преди 11 години
А бе ,Дража Вълчева ли ти наби в кратуната проста ,че сте били мегаполис ,смотаняко смотан?То бива самозабравяне ,ама пльовдиската е нарицателна *** кликнал да го лапне.
13
4
 
8
 
! Отговори
До тия долу преди 11 години
Недорасляците провинциалисти да не се обаждат неподготвени.Когато Пловдив е бил мегаполис - София е била спирка на керваните на път за Пловдив.
12
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това предградие на ВЕЛИКИЯ ПАЗАРДЖИК от кога има летище,тия майни пак се уакаха!!!ЗАРАТА е града на нова ТРАКИЯ.
11
15
 
4
 
! Отговори
Русчук преди 11 години
Какво летище бе селяци самовлюбени.Необходимите летища са ВАРНА и БУРГАС,освен София!!!Аман от майни-шовинисти,копират де що има.Пътя им е да станат сателит на София,а морето си е море.
10
3
 
4
 
! Отговори
До 10 преди 11 години
Сигурно си ръководител полети в накоя видеоигра.Всяка година виждаме по новините колко са ви добри системите.В Пловдив заради река Марица дните с мъгла са в пъти повече.
9
1
 
8
 
! Отговори
Ръководител полети преди 11 години
gt, ти да не си ***? В София системите за кацане в мъгла са на порядък по-добри. Просто софийското летище се намира в котловина, където падат повече мъгли, докато Пловдив е насред равнината и няма такива проблеми. Редовните полети никой не ги ограничава и няма начин да бъдат ограничавани, защото авиокомпаниите сами си избират къде да кацат.
8
11
 
8
 
! Отговори
alster преди 11 години
Искам да споделя и моите впечатления за т.нар. летище Пловдив. Това лято го посетих няколко пъти, защото посрещх гости. Накараха ни да паркираме на една изровена поляна, докато половината и повече паркинг беше празен. Това ми се случи и двата пъти и бях силно разочарован. Иначе сградата става, не е лоша за летище насред полето. А това е другото, което не ми харесва намира се по-близо до Асеновград, отколкото до Пловдив... Иструктирал съм гостите ми, повече да не кацат там, въобще не е удобно...
7
8
 
18
 
! Отговори
gt преди 11 години
Летището е много модерно европейско летище. Има безплатен паркинг и най-модерни системи за кацане в мъгла - за разлика от Софийската "Враждебна", където всяка зима става пълен хаос. Ако шопите не го подтискат изкуствено, като ограничават редовните полети щеше да го ползва половин България.
6
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
През една селска автогара минават повече пътници. Обаче персонала си получава заплатите. От фонда за развитие.