Протести в страната в подкрепа на Енимехмедов

Наказание за делегатите, настояваха протестиращи
Обновена: 2 фев 2013 16:20 | 2 фев 2013 16:19,
93
Протести  в страната в подкрепа на Енимехмедов
Протестът в Бургас Снимка: БТА

Протести във София, Варна, Бургас и Пловдив се проведоха днес под наслов „Съд за делегатите, пребили Октай Енимехмедов“.

В София протестът се проведе пред Народното събрание, а в останалите градове – пред Съдебните палати.

Въпреки че в социалните мрежи хиляди души бяха заявили желанието да участват в протеста, той мина спокойно и с по-малко хора от очакваното.

Организаторите коментираха от площада пред парламента, че Инициативният им комитет щял да прерасне в граждански такъв, събщи bTV.

В понеделник щял да бъде внесен "сигнал" до главния прокурор Сотир Цацаров, написан от юристи, който настоява за съответното наказание над делегатите.

Във Варна десетина души излязоха на организиран мирен протест срещу “делегатите”. Протестът премина тихо и символично пред сградата на Окръжен съд Варна.

Още по темата
В изявление пред медиите Светлин Великов, представител на националистическа организация, каза, че протестът е насочен срещу българското правосъдие и двойния модел в страната. Той посочи, че от организацията осъждат деянието на Октай Енимехмедов и коментира, че не е това начинът, по който трябва да се влияе на обществото, но се противопоставят и на липсата на реакция спрямо варварското нападение върху него от страна на „делегатите”.

Около 20 души се събраха пред Съдебната палата и в Пловдив.

„Ние сме срещу демонстрацията на саморазправа, тъй като това е израз на беззаконие. Имената на биячите ги има в интернет, а правосъдната система се помайва. “, коментира протестираща.

В Бургас също се събраха неколцина протестиращи в подкрепа на Октай Енимехмедов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
5
 
21
 
! Отговори
Ха ха хаааа преди 11 години
Когато държавата не можа да се справи с мафията се появи октай.
23
3
 
15
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 11 години
ОТ МЕН ЗА ОКТАЙ....РЕДОВЕН ..КАЛАШНИКОВ.. И САНДЪК ПАТРОНИ....
22
5
 
18
 
! Отговори
197 преди 11 години
До анонименГлупости! Точно депутатите пречеха на служителите на НСО да си свършат работата. Депутатите на правеха опити да задържат нападателя, те го биеха. Задържане и обезвреждане щеше да има, ако бяха се опитали да го обездвижат, да легнат върху него или нещо друго подобно. Те просто го ритаха и наред с него нанасяха удари и на служителите на НСО. Задържане и обезвреждане извърши само първия от депутатите, който прегърна Енимехмедов и го събори на земята.
21
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има разбира се основание. Неоправдана агресия. Опит за изнасилване и то публично. Две обвинения. *** трябва да бъдат вкарани в затвора. Партията трябва да бъде разпусната като противоконституционна. И Евророма също. Покрай едната - и другата. Тия не са българи и нямат нищо общо с България.
20
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не знам, какви юристи ще пишат сигнала, но явно са не добре подготвени. Няма основание за повдигане на обвинения на делегатите. В никакъв случай не ги оправдавам, но погледнете от друга страна. Ако стояха мирно, служителите от НСО изобщо намаше да укротят Октай и можеше да има още по тежки последствия. Гледайте внимателно записа. Разбирам националистите,всеки българин е малко националист , но трябва да бъдем обективни. Другото е опасно. Прокуратурата да си свърши работата.
19
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ostavimeПротеста не е в защита на Доган, напротив, потеста е срещу депутати от ДПС, които пребиха и унизита този, който направи опря пистолет в главата на Доган. Прокуратурата трябва бързо да се самосезира и образува дело срещу биячите-депутати за опит за убийство, защото те ритаха в главата паднал на земята човек, при това с призиви да го убият. И, ако това не е опит за убийство, не знам кое е. Жалко, че малко хора са били на протеста, днес съм на работа, но следващия път и аз ще отида.
18
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Октай едва ли е хулиган, но явно е доста чувствителен и е реагирал остро в момент когато нервите му са претоварени от красивите дела на доган и въобще от все такива красоти около догановото дпс. Побоят обаче над Октай е спонтанна реакция на тотално неинтегриращи се в цивилизацията диваци, на разпасана ганювска простащина, напомпана с параноично самочувствие на недосегаем върховен правораздавател за всяко нещо и по всяко време. Твърде ясен симптом на откровен фашизъм. Срещу който Октай САМ скочи
17
9
 
1
 
! Отговори
BUMER преди 11 години
Много сте хумани хахахаххахахахахах
16
1
 
1
 
! Отговори
barona преди 11 години
4estit praznik na vsi4ki bg maze...oktai si znae rabotata
15
6
 
0
 
! Отговори
BUMER преди 11 години
Пусита !
14
3
 
24
 
! Отговори
Готованци преди 11 години
Българина е лъжец по душа. И в Соца и в Капа, той се удря в гърдите пред тебе, а когато трябва да демонстрира, се крие. През 1981 год. бяхме се разбрали за стачка със съгласието на ръководството на предприятието, но на другия ден бяхме само двама. Личния ръководител ни глоби за своеволие. Ако има наготово - опа, на първо място е. Навън, освен специалисти, изскочиха такива готованци, да лапат пари от напреднали държави, нещо, извоювано от гражданите на тези държави. Затова Българите са готованци.
13
31
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Един *** извадил патлак на друг ***, после катуна му се оттепал :)))Сигански работи.................. нас нормалните хора к'во ни интересува
12
31
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ХОРА БЕЗ РАБОТА!
11
25
 
8
 
! Отговори
Съмнение преди 11 години
Днес под прикритие, че подкрепят един терорист, празнуват дуператорите по случай 2 февруари1!!!
10
6
 
46
 
! Отговори
Селяннина преди 11 години
Ейййй БЪЛГАРИНО събуди се бе !!! Това турците разбраха , че ДеПеСе-то е антиконституционна партия, само нашите управляващи си траят - ЗАБРАНА ЗА ДПС И СЪД ЗА ***, малтретирали един достоен младеж-Октай - БРАВО НА НЕГО !!! Истински патриот !!!
9
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези които искате да бъдат съдени преди години взривяваха бомби по гари и влакове и ги направиха герои.След 10.11.89 ни съдиха защото ги наричахме терористи.Сега за няколко ритника и смъкнат панталон пак ще ги похвалят.
8
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
iskam da se mahna 4as po skoro ot tazi jalka darjava
7
3
 
29
 
! Отговори
fars преди 11 години
v tazi darjava ako bqhme edinni vsi4ki dnes nqma6e da sme v tuy polojenie
6
4
 
43
 
! Отговори
ели котева преди 11 години
Да и аз подкрепям митинга,не може така на умрело куче нож да се вади..как може такава злоба,как мже такъв резил пред цял свят!Възмутена съм от жестокият побой,просто като гледах аз се плаших от тях,злобари мръсни долни,само съд за тях !
5
46
 
13
 
! Отговори
Исмаил преди 11 години
Честит празник на тези които подкрепят терориста Октай.