Протести в страната в подкрепа на Енимехмедов

Наказание за делегатите, настояваха протестиращи
Обновена: 2 фев 2013 16:20 | 2 фев 2013 16:19,
93
Протести  в страната в подкрепа на Енимехмедов
Протестът в Бургас Снимка: БТА

Протести във София, Варна, Бургас и Пловдив се проведоха днес под наслов „Съд за делегатите, пребили Октай Енимехмедов“.

В София протестът се проведе пред Народното събрание, а в останалите градове – пред Съдебните палати.

Въпреки че в социалните мрежи хиляди души бяха заявили желанието да участват в протеста, той мина спокойно и с по-малко хора от очакваното.

Организаторите коментираха от площада пред парламента, че Инициативният им комитет щял да прерасне в граждански такъв, събщи bTV.

В понеделник щял да бъде внесен "сигнал" до главния прокурор Сотир Цацаров, написан от юристи, който настоява за съответното наказание над делегатите.

Във Варна десетина души излязоха на организиран мирен протест срещу “делегатите”. Протестът премина тихо и символично пред сградата на Окръжен съд Варна.

Още по темата
В изявление пред медиите Светлин Великов, представител на националистическа организация, каза, че протестът е насочен срещу българското правосъдие и двойния модел в страната. Той посочи, че от организацията осъждат деянието на Октай Енимехмедов и коментира, че не е това начинът, по който трябва да се влияе на обществото, но се противопоставят и на липсата на реакция спрямо варварското нападение върху него от страна на „делегатите”.

Около 20 души се събраха пред Съдебната палата и в Пловдив.

„Ние сме срещу демонстрацията на саморазправа, тъй като това е израз на беззаконие. Имената на биячите ги има в интернет, а правосъдната система се помайва. “, коментира протестираща.

В Бургас също се събраха неколцина протестиращи в подкрепа на Октай Енимехмедов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
9
 
4
 
! Отговори
:( преди 11 години
Ако искатат да се самоизбият- все ми е тая!
3
36
 
9
 
! Отговори
ostavime преди 11 години
Аре бе, до вчера всички мразеха Доган, днес пък го защитават с протести. *** фурнаджийските лопати. Много ясно, че ще го шамарят, какво, да го галят ли? Вади пистолет все пак. Ако е на ваш роднина, майка, баща..., а ако е на дете ви, какво ще правите. Ще го гледате ли? Сигурен съм, че ще го счупите от шамари. Айде стига циркове, та чак и протести, че и медиите ги отразяват. И какво, ще има 20-30 човека без работа в събота.
2
12
 
61
 
! Отговори
UACG преди 11 години
Нека защитим Октай! Той не заслужава наказание, по-тежко от глоба 200 лева.Тези, които го пребиха - на съд!
1
8
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Той протеста не е за подкрепа на престъпник. Той е срещу откровения башибозук от ДПС. Това нещо не може да са нормални хора. Тия са ***.