Дядо Николай продава Ролекса, за да плати тока на църква

Близо 3000 лева сметка получи храмът "Света Марина" в Пловдив
Обновена: 26 фев 2013 14:30 | 26 фев 2013 14:06,
174
Дядо Николай продава Ролекса, за да плати тока на църква
Снимка: архив, БулФото

Пловдивският митрополит Николай е дарил златния си часовник „Ролекс”, за да се покрие сметката за ток на митрополитския храм „Света Марина”.

Близо 3000 лева сметка за ток получи митрополитския храм „Света Марина” в Пловдив. Това е четири пъти по-висока сметка от нормалната, която получават свещениците, съобщиха за Dnes.bg от митрополията.

Заради непосилната сметка в храма събират дарения, а на входа съобщението е залепено съобщението за дължимата сума от 2940 лева.

От митрополията съобщиха, че храмът, в който служи митрополит Николай, се отоплява с два климатика, които не работят постоянно, а токът се пести. Декемврийската сметка на църквата е била 723 лева и е платена.

От митрополията са подали жалба до EVN преди две седмици с настояване да бъде направено повторно засичане на електромера, но и до сега това не е направено.

“Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай дари на църковното настоятелство при храм "Света Марина" една от малкото си лични вещи, с които има право да се разпорежда - часовник "Ролекс", с молба той да бъде продаден, а с получените пари да бъде платена сметката за ток.”, съобщи за Dnes.bg архимандрит Арсений.

Той уточни, че ако при продажбата се получи по-голяма сума, разликата ще бъде използвана за благотворителност.

В съобщение до медиите църковното настоятелство на храма изказва синовна благодарност към дядо Николай и на всички вярващи миряни, направили до момента целеви дарения, които с тяхно съгласие ще бъдат използвани за заплащане на следващите сметки за ток на църквата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още по темата: пловдивмитрополит
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
8
 
! Отговори
tra la la преди 11 години
Ми... освен да му съберем с SMS-и за нов. DMS Rolex на телефона на арменския поп.
26
1
 
3
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
До: номер 24"Ако Христос беше живял днес, щеше да бъде разпнат на стълб от ЕРП-тата. "Да бе! И сигурно последователите му щяха да носят електрически стълбчета далекопроводчета и електромерчета на вратовете си вместо кръстчета?
25
1
 
13
 
! Отговори
Оп-са преди 11 години
Оставете го ролекса! Вижте сметката! 3000 лева! Гледах репортажа, наистина имат два климатика, вярно големи, но инверторни. Другото са енергоспестяващи крушки! И наистина сметката им за ПО-СТУДЕНИЯ Декември е 3 ПЪТИ по-малка от за Януари! Писали са жаба и 2 седмици нищо, а трябва да плащат, защото ще им спрат тока! На какво прилича това бе, *** от ЕВН??? Как може такава гавра и подигравка? Как няма да ви горят офиси и коли, а? Хората са на ръба на търпението!
24
1
 
8
 
! Отговори
Мунчо преди 11 години
За какво му е на духовно лице такава скъпа и кичозна вещ? Дори и да е била подарък защо му трябва да се кичи с това ? Сигурно става по-духовно извисен и по-близък до хората ...
23
0
 
11
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
Ах, завалията! Дотам ли стигнаха горките - да си продадеш Ролекса за да си платиш сметката за тока?Цъ-цъ-цъ, живи да ги ожалиш!
22
1
 
13
 
! Отговори
Emil преди 11 години
Ако Христос беше живял днес, щеше да бъде разпнат на стълб от ЕРП-тата.
21
1
 
10
 
! Отговори
Крис преди 11 години
Лековерните вярващи ще му купят нов за няколко седмици, снасяйки за кръщенета, свещи, сватби, погребения, курбани и прочие примитивно-суеверни изпълнения.
20
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И каза Христос:Изгонете търговците от храма!
19
1
 
10
 
! Отговори
Чичу Петку преди 11 години
Да са помоли на Бог да му плати сметката за тока уе!
18
3
 
7
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Имам Сейко-оригинален.Много...тежи за това не го нося.Като отида до Софето,ще го занеса на Бюрекофф,да го даде на дядо Николай;нали са от един град.
17
12
 
6
 
! Отговори
ИЗВЪНЗЕМНО преди 11 години
ТОВА ЛИ ВИ Е "РЕЛИГИЯТА" БЕ ***!? НА ТЕЯ СМЕШНИЦИ ЛИ ЩЕ СЕ МОЛИТЕ ? ДА ВИ ПИКАМ НА БИБЛИЯТА , ***!
16
17
 
13
 
! Отговори
Уейлън преди 11 години
Религията е ужасно смешно нещо. Забрадени дядовци с кичозни килимявки правят шамански ритуали по ценоразпис. Жалка история за тези, които вярват на тези архаични врели-некипели.Религиите са узаконени суеверия. Средство за психологическа манипулация и поведенческо моделиране. А дори и са средство за измама, заради дейнистта си, която в съвремието си е практически търговска.
15
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
уау, той ще плати тока на цяла епархия направо
14
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Блажиш ли, дедо Николайчо?
13
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
то с тоя часовник на цял квартал сметките ще плати......
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колко благородно...Приятелят на другото Ники/***/ също е съпричастен към събитията!Айде , нема нужда!Късно е либе за китка!Изобщо не биваше да носиш такова скъпо и снобарско нещо на ръката си!Нали си божи човек!?
11
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
гергов ще му купи нов
10
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мързеливи, алчни, оядени попове!
9
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
дявол в расо
8
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Я,да види дядо Попима ли в гърнето боб!