Разбиха носа на млад мъж на протеста във Варна

Полицай, стоящ в близост, не прави нищо
Обновена: 27 фев 2013 14:57 | 27 фев 2013 11:14,
179
Разбиха носа на млад мъж на протеста във Варна
Скрийншот: Youtube

Млад варненец си тръгна с разбит нос и аркада след снощния протест в града. Инцидентът стана по време на шествието по бул. “Мария Луиза”.

“Вървях до един възрастен човек, който от няколко дни излиза с нас и носи плакати срещу кмета”, разказа пострадалият и допълни, че пенсионерът редовно бил атакуван от момчета, които му дърпали плаката и искали да го вземат.

“Това се повтори и във вторник. Аз застанах между тези младежи и възрастния, за да го защитя. Тогава едно момче със суитшърт и черна качулка ме удари и побягна”, обясни още варненецът.

Свидетели на инцидента веднага посочили извършителя на стоящ наблизо полицай. “Добре”, отговорил служителят на реда и стоял, без да помръдне. Няколко протестиращи повикали негови колеги. “Дойдоха двама полицаи да ме питат какво стана и защо по лицето ми има кръв. Казах им, че са се сетили да питат”, разказа още пострадалият.

По-късно той потърсил помощ в Спешния център на Варна и се прибрал в дома си. Въпреки неприятната случка твърди, че отново ще се включи в протестите довечера.

Дядо Георги, 72-годишният варненец, заради който е станало мелето, каза, че преди няколко дни, когато протестиращите се събрали в зала “Пленарна” на общината, също е бил нападнат от младо момче, което му издърпало плаката и го скъсало.

Организаторите на варненските протести обявиха, че днес ще се състои мълчалив протест срещу кмета Кирил Йорданов от 17 часа пред Общината. “Искаме да видим кои са провокаторите с тромбите и свирките, които искат да ни заглушат”, подчертаха те.

Наш читател също сигнализира за инцидента в рубриката ни мРепортер. По думите на читателя мъжът е пострадал, защото се опитал да защити един дядо, на когото провокатори са скъсали плаката.

В интернет се появи и видеоклип от скандалната случка, в който се вижда и реакцията (или по-скоро липсата на такава) на варненския полицай, който казва само "Добре."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
11
 
2
 
! Отговори
Варна преди 11 години
До държавните дяловее вие не знаете кво искате, ведъж монополите ви виновни щото чужди и цоцат, после бг компаниите ви виновни щото задушавали ами в родовообщинния строй ли да се върнем
78
2
 
37
 
! Отговори
акуд преди 11 години
ми явно това са момчетата на тая групировка *** дето кмета е правил само една две сделки с тях,
77
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мутрите от ГЕРБ изпускат парата вече! Умират милите! А милиционерите си ги знаем! Все пак в тимовград за *** човек милицията е добро място! Дори се учудвам, че полицая не е участвал в побоя!
76
5
 
32
 
! Отговори
държавните дялове преди 11 години
Именно Боко и ГРОБ продадоха на аверите и спонсорите си мутрите "***" и ЦКБ държавните дялове на електро разпределителните дружества! "***" държат в желязна хватка всичко в региона и дори в страната и са част от уродливият ни капитализъм!
75
32
 
4
 
! Отговори
Варна преди 11 години
кво са ви виновни ***, хората дават храна на 60 000 души, а пък и те отдавна вече не са във варна с изключение на банкера, другите са в София, нали се сещате Химимпорт, Петрол и Газ и тн.
74
1
 
41
 
! Отговори
жалка история преди 11 години
Хората бяха предупредени да не викат срещу ***,дори шефа на Варненската полиция следеше за това и вдигаше рамене като го питаха как може да има такива нареждания,смятайте колко ги с страх хората с пагоните от ***,че ще им изтине заплатката и рушветчето,а инак момчета от квартала им проверяват личните карти всяка вечер като престъпници,а те момчетата излезни на магазина да пият по 1,2 бири че няма пари за бар,жалка история в тая държава,и Бойко ще иска младите да се връщали,за какво??
73
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На кого още не му е ясно, че протестът във Варна е насочен срещу ***, а не срещу пионката наречена кмет?
72
0
 
0
 
! Отговори
Маги преди 11 години
До ???????Защото тогава най вероятно тях щяха да ги заключат набързо..
71
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Варна, град-държава....
70
20
 
2
 
! Отговори
ot Varna преди 11 години
Dnes hlapetata shteli da protestirat ot 17 chasa sednali i malchalivi !!!!!!!!!!!Ha ha ha ! Znachi sednali otnovo shte sprat transporta , i malchalivo shte se bijat pomegdu si !!!ha ha ha Golem smeh ste !!!
69
2
 
29
 
! Отговори
самозабравили се преди 11 години
Бригадите на варненските мутриТИМ в действие! Тези самозабравили се локални бейове са собственици на всичко и на Енерго Про, БГА Балкан, ЦКБ и много други и са основните спонсори на Боко. Но варненци няма да се предадат, защото от това зависи живота им този път!
68
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
е те на *** "милициите" са в пъти по-сериозни от "родната полиция"...полицаите в момента са някакви фигуранти, сеирджии
67
1
 
7
 
! Отговори
до 64 преди 11 години
БНТ е най-прозрачнате медия. Отразяват нещата двустранно и реално. Адмирации за което.
66
0
 
18
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
"В интернет се появи и видеоклип от скандалната случка, в който се вижда и реакцията (или по-скоро липсата на такава) на варненския полицай, който казва само "Добре.""Еееех, къде е сега Веселин Маринов? Защо не се включи в протеста, да възпее юначните полицаи с песента "Родната полиция ни пази"? Или може би по-скоро трябва да бъде: "Родната милиция ни гази"?
65
0
 
31
 
! Отговори
! преди 11 години
Срамота! Този човек, който е наречен полицай, да му бъдат взети правата и да отговаря пред съда! Страхливци и хора, не защитаващи интереса на народа нямат място в полицията!!!
64
0
 
25
 
! Отговори
??????? преди 11 години
Защо протестиращите не са хванали качулатият фекал и не са го разсфасовали на място??????
63
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Все пак *** си има и милиция във Варна, не само нискочели тапири по анцузи и с вувузели.
62
1
 
11
 
! Отговори
БНТ-НА НАРОДА преди 11 години
КОГАТО ПРЕВЗЕМЕТЕ БНТ- ТОГАВА СИ МИСЛЕТЕ ЗА ПЪЛНА ПОБЕДА-ДОКАТО МЕДИИТЕ НИ МАНИПУЛИРАТ И ИМА ПАРТИИ- НЯМА ОТЪРВАНЕ!А ЗА КМЕТА-КАКТО И ЗА ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ- МОЖЕ ЛИ ДА НЕ ТЕ ИСКАТ И ДАТЕ ПСУВАТ И ТИ ДА СИ СТОИШ НА МЕСТОТО- Е ТОВА Е-ЛЕНИНСКА РЕВОЛ'ЮЦИЯ НИ ТРЯБВА!ПАРЛАМЕНТА Е НА НАРОДА-БНТ Е НАЦИОНАЛНО ИМУЩЕСТГВО-ДА ГИ ГИ ВЗЕМЕМ!КОГАТО ПРЕВЗЕМЕТЕ БНТ- ТОГАВА СИ МИСЛЕТЕ ЗА ПЪЛНА ПОБЕДА-ДОКАТО МЕДИИТЕ НИ МАНИПУЛИРАТ И ИМА ПАРТИИ- НЯМА ОТЪРВАНЕ!А ЗА КМЕТА-КАКТО И ЗА ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ- МОЖЕ ЛИ ДА НЕ ТЕ ИСКАТ И ДАТЕ ПСУВАТ И ТИ ДА СИ СТОИШ НА МЕСТОТО- Е ТОВА Е-ЛЕНИНСКА РЕВОЛ'ЮЦИЯ НИ ТРЯБВА!ПАРЛАМЕ
61
0
 
21
 
! Отговори
50 преди 11 години
Да беше опитал поне. Хората също щяха да му помогнат. А той стоеше и гледаше тъпо. В нормална държава този "полицай" отива директно на улицата, а потърпевшия съди полицията за сериозна сума. Крайно време е да почнат да си вършат работата.
60
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АМИ ТОВА С КАЧУЛКАТА Е БИЛО ИЗПРАТЕНО ОТ КМЕТЧЕТО ДА ПРАВИ ПРОВОКОТИВНИ ДЕЙСТВИЯ. ИМАЛ Е КЪСМЕТ ЧЕ НЕ Е ПОПАДНАЛ НА ТАКЪВ КАТО МЕН. ЩЯХ ДА ГО ХВАНА И ДА МУ ВКАРАМ ГЛАВАТА В ЗА.ДНИКА. АМА Е ИЗВАДИЛ КЪСМЕТ ЧЕ МОМЧЕТО КОЕТО Е ПОСТРАДАЛО НЕ МИ СИ ВИЖДА ДА МОЖЕ ДА ОТРЕАГИРА АДЕКВАТНО.