Прекратиха договора с фирмата, строила в "Ропотамо"

"Венис Марина" нарушила закона
26 мар 2013 17:23, Красимир Ангелов
9
Прекратиха договора с фирмата, строила в "Ропотамо"
Снимка: Архив Булфото

РИОСВ-Бургас прекрати договора с фирма "Венис Марина ЕООД", която предприе строителни дейности в резерват "Ропотамо", съобщават от Министерството на околната среда и водите.

На директора на инспекцията в морския град пък ще бъде наложено административно наказание – последно предупреждение за уволнение заради занижен контрол.

При проверката на място вчера се констатира, че фирмата извършва цялостна подмяна на съществуващата постройка с нова, което е строителна дейност. Извършваната дейност не е съгласувана с РИОСВ-Бургас, нито с МОСВ и представлява нарушение на Закона за защитените територии, отчитат от екоминистерството.

Още по темата


На ползвателя на обекта е съставен акт за установено административно нарушение. Размерът на санкцията за строителство в защитена територия е от 5 до 50 хиляди лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: РопотамоМОСВ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
3
 
! Отговори
до 5 преди 11 години
Ей лузърче червено, ако в България имаше повече кметове като кмета на Бургас сега щеше да изглежда коренно различно.Ясно ли ти е .Първо виж, колко се направи в града за това време и колко пари се усвоиха от ЕС и тогава плюйте некадърници червени.Това е единственият град,който смени наведнъж целия си автобусен парк с нов.За съжаление и него се опитахте да оплюете и саботирате.
7
0
 
5
 
! Отговори
коментар преди 11 години
Това е някаква невероятна мафия,корупция и рушвети.Цяла сутрин имаше съобщение , че там се извършва разчистване , а сега излзе-ново строителство.Какво значи на Директора на строителната дейност-наказание - последно предупреждение.Уволнение и следствие. Нима той не е знаел какво става- ще се разчиства или строи.Егаси загубената държава, в която всеки си прави , каквото си иска , стига да му носи ПАРИ!!!!
6
2
 
1
 
! Отговори
--- преди 11 години
Лелеее, чолак, ти и тук ли се намърда, деденце гладкомозъчно... ужас... Мислех, че само в жълто-кафявия близ те търпят...
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако някой в частния бизнес има толкова издънки, надали ще му се размине с последно предупреждение за уволение. То не беше Дюнигейт, не беше Иракли, сега и Ропотамо.... А за 2 от тези 3 (ако не и за всичките 3) афери си е виновен същият, подкупен чиновник. Очеизвадно купен с мафиотски пари.... човека цял живот ще е максимум с последно предупреждение - никога уволнен.Все едно сме в Сицилия :)
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кво стана с кмето на най-добрия град за живеене бе!Ония,дето заради мъдрото му кметува се разплака иконата бре!Незаконни строежи,а!Пръдльовци гербави!
3
3
 
5
 
! Отговори
Stefan_1_Tcholakov преди 11 години
НЕ МОЙТЕ ТАКА, ДРУГАРИ И ДРУГАРКИ С ТОВА ХУБАВОТО МОМЧЕ МИРОСЛАВ НАЙДЕНОВ ДА ГО ПОДВЕЖДАТЕ ПОД СЪДЕБНА ОТГОВОРНОСТ !-Прокуратурата погна Мирослав Найденов, искал да подкупи с 200 бона Светослав СимеоновБившият министър е привлечен като обвиняем-blitz.bg/news/article/190288-АЗ ЗАПОЧВАМА ДА ПЛАЧА ТУК В ШВЕДСКОТО КРАЛСТВО ЗА ТОВА ПРЕСТЪПНО ***, КАК *** МАМАТА НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД И ГО РАЗПРОДАДЕ НА ЮДЕЙСКИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ ОТ ИЗРАЕЛ !-СМЪРТ Е МАЛКО ЗА ЧЕЛОПЕЧЕНСКО СЕЛЯНЧЕ ! ТОЗИ ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА СЕ ПРОВЕСИ ДА СЕ ВЕТРЕЕ НА НЯКОЕ ДЪРВО ЗА НАЗИДАНИЕ НА БЪЛГАРИНА , А
2
0
 
16
 
! Отговори
Мен преди 11 години
Някой се е напънал работа да свърши. Всички се разработиха сега из кметствата и из министерствата, агенциите и прочие.... Защото не знаят кой ще дойде на власт и сега спазват закона. После ако трябва или ще продължат да го спазват или ще отменят това, което са решили и постановили. Всичко е за замазване на очите. Работата няма да се оправи без нова съдебна система, без старите *** в нея. Щото в момента так са навързани всички, че няма начин да се пробие там.
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Значи можело! Сега остава и солидна глоба!