Погребват малкия Краси, родителите му съдят училището

Тръгват купища проверки по игрища и градинки в Търново
Обновена: 3 юни 2013 11:12 | 3 юни 2013 11:12,
39
Погребват малкия Краси, родителите му съдят училището
От деца разбрал какво се е случило на игрището в училищния двор и бащата тръгнал натам. Снимка: Булфото

Красимир Атанасов, баща на 8-годишния Краси, който умря нелепо, затиснат под паянтова футболна врата във Велико Търново, обяви, че ще търси отговорност от училището.

"Не може такава небрежност, всичко трябва да е обезопасено. Не ходи само моето дете там, много деца играят в двора ежедневно, утре ще загине някое друго", обяви той пред в. "24 часа".

В деня на трагедията второкласникът бил при баща си в кв. “Бузлуджа”. Родителите му са разделени и след като завършил учебната година, малчуганът бил взет от Красимир, защото майка му Цанка ходела на работа и нямало кой да го гледа.

Тя се обадила на бившия си мъж към 15 часа в събота, за да му каже, че е приготвила багажа на сина им да го праща в неделя при баба му в село Добромирка за ваканцията. Тогава научила, че нещо не е наред.

Още по темата

“Чакай, че го няма, става нещо”, казал  Красимир, но никой не допускал, че може да е най-лошото.

Във фаталния 1 юни малкият Краси обядвал и безгрижно казал на татко си, че отива да играе и като се върне ще отидат да се черпят за Деня на детето.

Когато след два часа момченцето не се върнало у дома, той се притеснил и започнал да го търси из квартала.

"Първо проверих на люлките до блока, там обичаше да си играе. Обикновено не ходеше чак в училището, ама ей го, сякаш вчера някой го е тикал", обяснява през сълзи съсипания баща.

От други деца в квартала разбрал какво се е случило на игрището в училищния двор и тръгнал натам.

"Вратата била опряна на оградата. Големите нещо я бутнали, тя тръгнала да пада, детето побягнало, но тя го застигнала и го похлупила. Като го описаха, че е едно русичко, си казах, само моето ще е", връща се в кошмара Красимир.

Почти в несвяст той спрял приятел с кола и тръгнал към "Спешна помощ". Там обаче не могли да му кажат нищо конкретно. Трупът бил заключен в моргата.

Погребението на Краси е днес в 12 чaса на търновските гробища.

Директорът на  СОУ "Вела Благоева" Владимир Николов обмисля да постави предупредителни табели родителите да не пускат децата си в училищните дворове в извънучебно време.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов свиква днес съвещание с всички училищни директори, за да се затегнат мерките за сигурност през ваканцията. С негова заповед е сформирана комисия, която започва проверка на състоянието на всички училищни дворове и прилежащите им площадки на територията на цялата община.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
12
 
10
 
! Отговори
Momo преди 10 години
Алооо... Бащата. Това дете е било на 8 години, как така дори не си знаел къде е, бре?На директора нищо няма да му направят, защото е станало извън работно време и децата са влезли незаконно вътре. Най-много да го смъмрят или нещо такова, но до ефективна присъда не вярвам да се стигне.
14
2
 
11
 
! Отговори
бай Петко преди 10 години
Много немарливи ръководители има, говоря за директора. Всичко трябва да се гледа, а понякога от куп други бумащини не им остава време, но това не е оправдание. Кой иска да стане такова произществие. От всичко трябва човек да се пази и предвижда. БОГ да прости Краси. Съболезнования на родителите за тази невинна душичка ! Почивай в мир мило детенце!
13
1
 
11
 
! Отговори
гражданин преди 10 години
Докато нашите деца ще гинат по училища,улици и паркове?!?!?!Докато търпим всички безобразията на тези които отговарят това да не се случва.От нас зависи всичко,ето тази трагедия е повод за протести и бунтове!Имаме ли силата да променим тази държава или ще загине окончателно?
12
3
 
7
 
! Отговори
ива преди 10 години
Нали са на делегирани бюджети. Или бюджета е само за заплати и никакви ремонти. Директора е виновен. Да го подведат под отговорност.
11
0
 
4
 
! Отговори
!!! преди 10 години
Директорът се казва Ангел Янчев, а не Владимир Николов!
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Айде поне на такива страници да няма реклами!
9
0
 
10
 
! Отговори
Буревестников преди 10 години
Бог да прости детенцето! Макар че за тия 8 години,което е живяло.... едва ли има и Господ какво да му прощава! Със сигурност е вече на едно доста по добро място от живота в турско-мафиотската "губерния" - ***! Хайде на бас :(.. че ако изобщо има "Дело".... то ще се проточи сума ти време.. и крайния резултат ще бъде за пореден път.. че - "ВИНОВНИ НЯМА!" :( :( :( !! Като през това време мъката по загубеното дете и нервите,които ще изхабят по смешните ни съдилища ще "довършат" родителите:(!
8
15
 
5
 
! Отговори
varg преди 10 години
Един обикновен инцидент.
7
0
 
13
 
! Отговори
ЗАКОН преди 10 години
Директорите на училища са самозабравили се феодали, свикнали само да крадат и да не носят никаква отговорност за нищо!Трябва да се въведе мандатност за директорите и едва тогава може да почнат да се подобряват нещата! Сега един такъв феодал коли, беси и никой нищо не може да му стори дори за наглите кражби! СРАМ!
6
9
 
6
 
! Отговори
Здравско преди 10 години
В този случай, директора едва ли е виновен. Тази площадка се води към общината, директора няма правомощия да я поддържа. Ако прави по нея нещо е нарушение на закона, тъй като той училището не е неин собственик. В този случай, имаме нещо, построено на територията на училището но с друг собственик, от там идва целия проблем, тъй като не се знае, кой де факто, трябва да носи отговорност.
5
0
 
4
 
! Отговори
d преди 10 години
Da se tarsi nai stroga otgovornost na tozi koito e zadaljen da poddarja u4ili6teto - zatvor za smart po ne,marlivost i to mnogo godini... O4erniha i tozi sviat praznik - Deniat na deteto. Ako ne pazim detzata si nai sviatoto za kade sme? Ne ostaviame detzata si da namirat smarta vmesto veselie i bezgrijen jivot. Polsednoto e koetyo sme zadaljeno kato roditeli, pravitelstvo i natzia da predostavim na na6ite detza. ZATVOR ZA VINOVNITE...poKLON PRED PAMETTA NA EDNO NEVINNO DETENZE
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дайте на директора килия 1 на 1 метър, за 20 години ще обмисли много неща. И другите директори на училища и те ще започнот да "мислят".Почивай в мир мило дете
3
3
 
38
 
! Отговори
Уркото преди 10 години
Време е да хлопнем кепенците на държавата, да започне най-сетне гражданската война (ПЪРВА!!! в историята на България) и да се организира един естествен подбор. Или ние ще унищожим ганьовеца и ганьовщината, или той ще унижощи нас, но при всички положения ще се избавим от тази гнусна балканска чума. След това вече можем да започнем да градим майка България наново от руините на съвременната тотална объркана държава. И да внимаваме да не допуснем отново ганьовеца да изплува на повърхността
2
0
 
41
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 10 години
ЗАЩО ВСИЧКО В БГ СТАВА.... ,,СЛЕД ДЪЖД КАЧУЛКА,, .....
1
6
 
22
 
! Отговори
Бай Стамат преди 10 години
"Големите нещо я бутнали"!Това може да си е чисто непредумишлено убийство!