В Слънчев бряг очакват по-добър сезон 2013

Над 150 000 легла е базата, с която курортът посреща лятото
Обновена: 3 юни 2013 18:51 | 3 юни 2013 18:50, Красимир Ангелов
26
В Слънчев бряг очакват по-добър сезон 2013
Снимка: Булфото

Хотелиерите в "Слънчев бряг" отчитат ръст на ранните записвания и очакват по-добър летен сезон от миналогодишния.

Наблюденията им сочат категорично, че икономическата ситуация в отделните страни не оказва съществено влияние върху намеренията на чуждите туристи да летуват в България, коментира Елена Иванова, председател на Управителния съвет на Съюза на собствениците-Слънчев бряг пред БТА.

Хотелиерите в курорта "Слънчев бряг" посрещат "Лято 2013" с много добра подготовка на базите си, голяма част от тях са реновирани. Всички хотели работят и приемат туристи, посочи тя.

Над 150 000 легла е базата, с която курортът посреща новия сезон. Най-предпочитания пакет сред туристите е All Inclusive.

Пенсионерите от чужбина предпочитат да посещават морските ни курорти през април, май, септември и до първата десетднeвка на октомври, коментира председателят на Управителния съвет на Съюза на собствениците-Слънчев бряг.  Още преди официалното откриване на туристическия сезон броят на туристите в курорта наближава 50 000 души. Според ранните записвания е установен ръст между 7-10 процента, което сочи по-добър от 2012 г. летен сезон, отчитат от организацията.

След предприетите действия за облекчаване на визовия режим и откриване на допълнителен брой изнесени визови центрове в Русия, Украйна и др. страни се очаква ръст на чуждестранните туристи, различен за отделните пазари. Очакванията са за ръст между 12 и 14 процента спрямо миналата година на руския пазар, от Украйна и Беларус също се очакват добри цифри, посочи Иванова.

Около 5 процента пък е очакваният ръст на британските летовници. Чуждите туристи проявяват интерес към различна категория хотели, но най-предпочитани са с три и с четири звезди.

Чужденците твърдят, че летните ни курорти са красиви, но трябва да обърне внимание на чистота, да се спре строителството, искат повече тишина и спокойствие, както и условия за забавление на децата, отбеляза Иванова.

Тя подчерта, че един от проблемите е недостигът на персонал, най-вече в ниските нива на бранша - сервитьори, бармани и готвачи.

"България има много добре подготвени такива кадри, които заради атрактивното заплащане в съседни държави и курорти напускат страната по време на сезона", допълни Иванова.

Официално сезонът в Слънчев бряг ще бъде открит на 6 юни. В курорта вече е въведен и се осъществява контролен режим, за да не се допускат опасни и шумни превозни средства и товарни машини по пешеходните зони. Наложена е забрана за паркиране на автомобили по алеите, зелените площи и тротоарите на комплекса. То ще се извършва на обособените паркинги или в зоните за почасово паркиране. Цената на услугата е 1.50 лeва с ДДС плюс стойността на sms съобщението.

Ако тези условия не са спазени, превозните средства се репатрират или заскобяват, а таксите за
"освобождаването" им са съответно 50 и 25 лева.

С разрешение от кмета на община Несебър в комплекса право да обслужват летовниците ще имат 270 таксита. Достъпът на превозни средства, които зареждат търговски обекти на територията на Слънчев бряг - Изток ще бъде разрешен от 9.00 ч. до 16.30 часа през деня и от 1.00 ч. до 7.00 часа през нощта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: Слънчев бряглято 2013
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В тази клоака стъпват само вмирисаните островитянски пияндета и нашенските ***, които все още смятат това пропаднало място за върха на сладоледа! :))) Смешно, но преди всичко жалко!
21
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"А ако отидеш на някой саит където чужденци кометират България, например травел гуиде, разбираш защо туризма у нас е всяка година с 12 % нагоре ..."Заради евтиния алкохол, евтините наркотици, евтините *** и беззаконието? Честно, аз не виждам с какво друго ги привличате "турситите". Иначе всеки с по-здрав акъл ще иде в Дубай. Ама там не може за 100 евро да ядеш, да се напиеш, да се напушиш и да да ти врътнат една ***... а в България може... :)
20
1
 
0
 
! Отговори
bh преди 11 години
ето го и линкаtripadvisor/
19
2
 
2
 
! Отговори
bh преди 11 години
*** пробвайте да прочетете тук какво пишат чужденците за някой български хотел , разбираемо повечето са на Слънчев Бряг и тогава заповядайте да коментирате ... защото какво ви харесва на вас *** няма никакво значение защото нито сте собственици нито клиенти... Аз знам че гионсурат на българина е непобедим ама да не излезе че стрелям във въздуха ето линк.... България все по уверено се превръща в лудница от морони , които не заслужават такава добра съдва , независимо колко те *** смятят че съдбата им е тежка ... Щеше да е смешно ако не беше тъжно че си отива най- древната д
18
1
 
5
 
! Отговори
Хм преди 11 години
До bhне бях чувала за думата "гуиде", нито на български, нито на който и да е друг език хахахаххаа а пък пикаещите и повръщащите по заведенията и дискотеките в слънчев бряг туристки няма какво да кажа... жалка картинка
17
2
 
11
 
! Отговори
bolka преди 11 години
Жилищен комплекс "Слънчев бряг" - едно недобро място за почивка.
16
9
 
5
 
! Отговори
Elena - Varna преди 11 години
ANTALIA , 4UDOTO NA PLANETATA !
15
6
 
10
 
! Отговори
bh преди 11 години
Баси откачения народ! Коментари и чудо от хор а които всъшност нямат никаква връзка и не са ходили никога на Слънчев бряг... А ако отидеш на някой саит където чужденци кометират България, например травел гуиде, разбираш защо туризма у нас е всяка година с 12 % нагоре ... Не е да няма порблеми но предимно добри неща се пишат ... но това по никакъв начин не смущава наши откачалки да си карат както си знаят отново без да са те никакъв субект на туристическия бизнес у нас ни като собтсвеници ни като туристи ... Просто си изливат злобата затъкнала дребните им душички и се давят в злост и завис
14
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И безплатна почивка да ми предлагат, там не отивам! Това е наказание, не почивка за мен.
13
1
 
11
 
! Отговори
Оп-са преди 11 години
Слънчев Бряг не може да се нарече място за почивка! 2г. ходех, но тази мисля да отида на Поморие! Наглостта на "бизнесмените" в СБ е безкрайна! Какао е хубав плаж, но стартираш с 30 лева за чадър и шезлонги и мизерията и блъсканицата е голяма! Вечер е пълно с деградирали пропадняци от Германия, а входовете в дискотеките са по 10-15 лева, а не са нищо особено! Миналата година дискотеките и кръчмите въобще не бяха пълни, само Джани и Кондор бяха фул, щото е евтино!
12
3
 
19
 
! Отговори
dancho82 преди 11 години
докато там се перат милиони,докато сме дестинация за евтин и безконтролно даван алкохол,и евтини,ама много евтини жени,дано никой не стъпи на нашето иначе хубаво море!!Или беше хубаво!!
11
6
 
12
 
! Отговори
Джорджи преди 11 години
Факт е,че там има ХОТЕЛЧЕ нашия бивш финансов министър Симеон Дянков.Горкичкия цайсер е минал покрай Брат Пит,но сериозно е ОБРАЛ българите.Честито!!!!
10
3
 
23
 
! Отговори
Sephora преди 11 години
Факт е ниското ниво на обслужване, мръсотията и стандартите на работа по курортите ни. Инвестират милиони в хотела, а за менажирането разчитат на - познати, приятели, родата..и резултата е видим.Всеки път когато отсенем в БГ хотел,нередностите са навсякъде. Всичко е толкова аматьорско.Трябва да се съблюдават норми, стандарти.Не е нормално чашата да е с червило, да чакаш служ. да си свърши разговора по GSM, стаята де не е добре почистена, да има навсякъде отпадъци...
9
3
 
14
 
! Отговори
Джорджи преди 11 години
В Слънчев бряг очакват по-добър сезон 2013.........и много,много руснаци да им захлебят на МУТРИТЕ-ДЕПУТАТИ.Иначе си е пълна порнография там.
8
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
само пропаднали хора отиват в Слънчев бряг, и слагат снимки в Фейсбук за да кажат вижте тоя е там. хаха морално отпаднали хора
7
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Предпочитам Мармарис , Анталия или Чешме.. може и Фетхийе. Добра кухня добро обслужване. Един мой приятел разправя , беше работник в кухнята на Виктория палас, как колегите му плюят и паднали салами на земята ги слагат отново и псуват богатата клиентела на хотела.
6
2
 
16
 
! Отговори
123 преди 11 години
Пазете българските курорти, почивайте в чужбина.
5
2
 
37
 
! Отговори
Гошо Хубавеца преди 11 години
то пък един курорт... дето 150 000 ще ти пикаят в морето...
4
4
 
37
 
! Отговори
Крис преди 11 години
От там се връщам, лудницата и мизерията е в пълната програма.Багерите си работят нон стоп, хотелите се рушат улиците са постоянно наводнени и няма канализация.Храната е отвратителна видях германци, които когато бях в Германия не съм виждал с две думи социално изпаднали.Хората там са на много ниско ниво един усмихнат не видях, тотална деградация се е впила по-тези места всичко това го казвам с ръка на сърцето.
3
0
 
31
 
! Отговори
YaAli преди 11 години
Защо не добавите, че няма едно кошче за *** по улиците и алеите, а само частни контейнери, които са строго охранявани?