Кметът на Варна ще е ясен след балотаж

Христо Бозов и Иван Портних ще мерят сили за поста
Обновена: 30 юни 2013 21:58 | 30 юни 2013 21:56, Петя Славова
124
Кметът на Варна ще е ясен след балотаж
Христо Бозов е събрал най-много гласове, според предварителни резултати. Снимка: Булфото

Христо Бозов и Иван Портних са двамата кандидати за кмет на Варна, които отиват на балотаж. Това сочат прогнозните резултати на "Сова Харис", съобщава Дарик.

Най-много гласове е получил независимият кандидат Бозов, който бе подкрепен от БСП. За него са гласували 32 на сто от далите своя вот.

След него, с малко над 26%, се нарежда кандидатът на ГЕРБ Иван Портних. На трето място е Чавдар Трифонов със 19,5 на сто. Веселин Марешки е събрал около 12% и е на четвърто място.

Друга агенция „Афис" пише, че за Бозов са дали вот 33%, а за Иван Портних - 26 на сто. Чавдар Трифонов е подкрепен от 20% от избирателите.

Още по темата

На днешния ден във Варна бе регистрирана рекордно ниска избирателна активност.Според Кристиян Богоев от Общинската избирателна комисия, пред урните са застанали 25,22 на сто от хората с право на глас.

Близо 290 000 варненци имаха право да гласуват. В общината бяха отворени 385 секционни комисии. Варненци избираха между деветима кандидати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
0
 
2
 
! Отговори
Запознат преди 10 години
Само да спомена, че Иван Портних не е бивш шофьор на Илия Павлов. А това, че е станал милионер от дарения го измисли червеният Бареков. Портних доказа произхода на всяка стотинка, с документи. Той Бареков можеше да каже каквото му хрумне и вие щяхте да захапете въдицата като първи шарани. То си е за вас де, аз се спасих от ***. :)
105
2
 
2
 
! Отговори
anakin преди 10 години
В такива дни ме е срам , че съм от Варна.....Събудете се заспали "***" за какво протестирахте февруари месец....Ако искате пак БСП да ни управлява изберете си подкрепения от тях кмет....
104
0
 
4
 
! Отговори
Никола преди 10 години
До АнонименТи по-добре не давай акъл. Избери между младото и застаряващото, между БСП и ГЕРБ, между Йорданов и Портних. Какво ми се занимавате с интриги?! Убеден съм, че дори не сте отишли да гласувате, ама си отваряте устите. Срам сте всички!
103
1
 
5
 
! Отговори
Шoп преди 10 години
Тия глупости, че всички са еднакви, винаги обслужват най-монолитно гласуващата група.В крайна сметка на балотажа са двама и ако ви е все едно кой ще бъде кмет, ще бъде този от БСП.
102
1
 
1
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
резултатите ваъв варна 30 процента БСП и Кунева27 Процента Герб19 процента НДСВ12 процента либерален Алианс2,30 процента Партия Атака1,27 ЗНС (Земеделски народен съюз) - Личев
101
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Господа "софиянци" (казвам така, защото предполагам, че прабабите ви са родени в София :) ), между няколко кандидата на олигарсите *** вие кого бихте? И не давайте акъли, защото преди 2 месеца видяхме колко струвате. Да ни управлява Турция, срам!!!
100
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
- Бозов - "Независим" (пак старите комунистически номера), подкрепен от БСП и ДПС, зам. кмет и дясна ръка на К. Йорданов. Демек обвързан с ***, защото е работил за тях през всичките тия години.- Портних - човека на Герб. Бивш шофьор на Илия Павлов. Издигнал се като е управлявал Гранд Хотел Варна, който от Мултигруп премина в ***. Шеф на Общинския съвет, демек човек на ***.- Ч. Трифонов - независим. Неясно финансиране и рекламна кампания над максrималните 200 000 лв. :) Най-човека на *** :)
99
1
 
4
 
! Отговори
xo xo преди 10 години
за по-малкото зло, иначе няма смисъл от избори, винаги трябва да се гласува, иначе човек няма право да има претенции
98
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това че искаме промяна, не означава че ще гласуваме масово за който и да е. Повечето от вас дори не знаят кои са кандидатите, но вече четат лекции на варненци на тема изборна активност. Ще ми се да ви видя вас за кого от тези ще гласувате ако се кандидатират за кметове във вашите градове.
97
2
 
5
 
! Отговори
хо хо преди 10 години
до сега бях за нови парламентарни избори, но сега като гледам избирателната активност и не виждам никакъв смисъл, явно че сме загубен народ, на който му е по-лесно да се оплаква от колкото да свърши нещо сам
96
2
 
6
 
! Отговори
strephen преди 10 години
До Анонимен 109 ИМА ЕДНА ТЕОРИЯ - КАЗВА СЕ БРЪСНАЧЪТ НА ОКАМ! ТЯ ГЛАСИ, ЧЕ ПРИ ЛИПСА НА ЛОГИЧНО ОБЯСНЕНИЕ ЗА ВЯРНО СЕ ПРИЕМА НАЙ--ОЧЕВИДНОТО! ПРЕНЕСЕНО КЪМ ВАИТЕ ИЗБОРИ, ТОВА ОЗНАЧАВА, ЧЕ НАЙ-ОЧЕВИДНОТО Е ДА НЕ КМЕТ, ПОДКРЕПЕН ОТ БСП И ШАЙКА РАЗБОЙНИЦИ! КАКВО ЩЕ ИЗБЕРЕТЕ ЗАВИСИ ОТ ВАС! ТЪЙ КАТО НЕГЛАСУВАНЕТО Е ПЪЛНЕНЕ НА ВОДА В МЕЛНИЦАТА НА БСП И ДПС - МИСЛЯ ЧЕ ВЕЧЕ НАПРАВИХТЕ ВАШИЯТ ИЗБОР! ЧЕСТИТО! ВАШИЯТ ПЛАМЕН ГОРАНОВ ВЕЧЕ СЕ ОБРЪЩА В ГРОБА!
95
2
 
8
 
! Отговори
steiger преди 10 години
Причината за ниската избирателна активност са кандидатите /стоката/. Никой не иска да купува лоша стока - логично, а качествената стока се изнася.
94
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
98 - Във варан се избириа между *** и *** и ***. всичките са близки на бившия кмет. тяма Портних няма Бозово- всикичките са близик на Кирил Йорданов.
93
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до кмет от варнаАми къде спаха работещите, че не гласуваха?А срга имат време да протестират!
92
8
 
6
 
! Отговори
avram_bakalina преди 10 години
2000 гласа са нищо работа, Портних ще ги навакса на балотажа и ще стане кмет, че иначе тежко ни с Бозов.
91
5
 
16
 
! Отговори
Protopopov преди 10 години
До ЛидияСигурно не си от Варна. Варненци не излязоха, защото просто нямат никакъв избор. Вече не гласуваме против някого или нещо, а искаме да гласуваме ЗА някого. Представените мажоретки не заслужават ходенето до урните. Ама това трудно може да го разбере някой, който не живее тук.
90
6
 
8
 
! Отговори
лидия преди 10 години
Само някой да се е оплакал след балотажа, че го управлява ДПС-ар. Като си стоите у вас и си намирате оправдания да не гласувате, така ще е.
89
7
 
9
 
! Отговори
strephen преди 10 години
До Майтап САМО ТОВА ЛИ ТЕ ИНТЕРЕСУВА! ББ ИЛИ ЦВ ДА ВЛЯЗАТ В ЗАТВОРА? ДОРИ И ТОВА ДА СЕ СЛУЧИ - С КАКВО ЩЕ СЕ ПРОМЕНИ ЕЖЕДНЕВИЕТО ТИ? ЩЕ СТАНЕШ ПО БОГАТ? ЩЕ СИ КУПУВАШ НОВА КОЛА ВСЯКА ГОДИНА? ЩЕ ЖИВЕЕШ В ПАЛАТ? ЩЕ ПОЛУЧАВАШ ЗАПЛАТА 1000 ЛВ КОЯТО ЕДИН *** ТИ ОБЕЩАВА? КАЖИ НА АУДИТОРИЯТА - С КАКВО ЩЕ СЕ ПРОМЕНИ ЖАЛКИЯТ ТИ ЖИВОТ И БИТ?
88
2
 
3
 
! Отговори
Joro преди 10 години
Имаше един лаф на времето " От торбата с п*****е, к**а хвана". То в Българската торба май п***и изобщо няма.
87
3
 
16
 
! Отговори
до 90 преди 10 години
Каза им го в очите.За какво се протестира като не се гласува после.На есен гласуваме 80% българи и ДПС е вън от властта,иначе всичко отначало