8 десни партии: Варна, не гласувайте за никого!

7 формации пък зоват: Подкрепете Портних!
Обновена: 4 юли 2013 14:38 | 4 юли 2013 14:11,
69
8 десни партии: Варна, не гласувайте за никого!
Снимка: архив, Булфото

Десните партии се разминаха в позицията си за втория тур на местните избори във Варна, който предстои в неделя. Част от тях подкрепят кандидата на ГЕРБ Иван Портних, други пък призоваха да не се гласува изобщо на балотажа.

Партиите, които на първия тур на изборите във Варна застанаха зад независимия кандидат Чавдар Трифонов, няма да подкрепят никого от достигналите до балотажа Христо Бозов и Иван Портних, декларираха на съвместна пресконференция днес от Демократическата партия, ДСБ, НДСВ, БНД, ЕНП, БДФ, "Синьо единство" и "Обединени земеделци".

Още по темата
Според представителите на тези партии единственият и автентичен десен кандидат на вота във Варна, подкрепеният от тях, е бил Чавдар Трифонов, който остана трети след първия тур на изборите.

От "Синьо единство" излязоха дори с декларация, в която призовават останалия втори на първия тур кандидат на ГЕРБ Иван Портних да се оттегли от надпреварата и да подкрепи Чавдар Трифонов.

И от осемте политически формации заявиха, че постигнатият от Трифонов резултат е добър, но броят на гласувалите е много нисък. 

Други седем десни партии и 28 организации обаче подкрепят кандидатурата на Иван Портних за кмет на Варна. По думите на местния лидер на СДС Цанко Цветанов, ако десните партии, застанали зад Чавдар Трифонов, са наистина такива, на балотажа в неделя трябва да подкрепят кандидата на ГЕРБ.

“Това е тезата, около която се обединихме с Новото време, Гергьовден, Радикалдемократическа партия и Свободен избор”, обясни той. Цветанов допълни, че ниската избирателна активност на първия тур на частичните местни избори е вследствие на прикритите зад инициативни комитети кандидати, които са се прокламирали като десни. 

“Това обърка хората. Надявам се на балотажа варненци масово да гласуват”, допълни председателят на СДС-Варна.

От Федерацията на свободните граждани пък подчертаха, че почти всички партии и организации, които стоят зад кандидатурата на другия претендент за кметския стол, доц. д-р Христо Бозов, са платени и поръчкови.

“Това са платени хора, криминални елементи, които през последните няколко месеца всяваха смут в управлението на Варна”, казаха от организацията. “Ако сега десните подкрепят Христо Бозов, това означава, че не са десни. Те или работят срещу дясното, или имат задкулисни договорки”, заявиха от „Движение Свободен избор" и „Гергьовден".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
0
 
! Отговори
Варна преди 10 години
Да гласуваме за интелекта от академичната общност, а не за партийна разцветка както до сега.
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 65Не знам какво и колко е спечелил като мениджър, обаче имам възможност да проверя в апис, че хотелския комплекс, на който е мениджър декларира загуба в края на последните 2 години в размер на 1,2 млн. лева, как тогава ще "носи печалба", той дори и данък печалба не плаща!Само схеми Герберски, ама няма да я бъде, хората не го удобряват, така, че резултата е ясен
56
2
 
0
 
! Отговори
герп преди 10 години
До Запознат до МилкаА запознат ли си как Потник обича кокаина? Дали да го жули или да го пуши? Кое му харесва повече?
55
4
 
1
 
! Отговори
Запознат до Милка преди 10 години
Портних многократно обясни, че не става дума за никакви дарения, а за пари спечелени като главен мениджър на хотелски комплекс, който носи повече печалби от пристанище "Варна".
54
1
 
6
 
! Отговори
Милка преди 10 години
Портних да каже от къде му идват всичките такива дарения. Как пък на случаен човек не му се случи нещо подобно? Всичко мирише около него, та не се трае. Виличките в баровските квартали на Варна да каже нещо за тях?
53
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всяка политическа формация която е заявявала и апелирала "ДА НЕ СЕ ГЛАСУВА", не заслужава повече нито един избирателен глас!Да си политк означава да си избрал да работиш в полза на хората, родината, демокрациятаАко в тази си роля заявиш НЕ ГЛАСУВАЙТЕ то това автоматично те прави противник на демокрацията, на това народа да управлява и на родината сиСлед такава заявка всяка една партия или лице трябва да бъде превръщана от нас избирателите в "политически труп"Помнете - Само заедно можем
52
3
 
12
 
! Отговори
славянка преди 10 години
"Не гласувайте за никого" - ИЗКЛЮЧИТЕЛНО "ОТГОВОРНА" ПОЛИТИЧЕСКА ПОЗИЦИЯ! Демек - като не сме ние, и вие да не сте. Ето поради тази причина десните партии в България не минаха 4-те %. Изключая ГЕРБ, ама те не са представителна извадка за състоянието на дясното.
51
3
 
6
 
! Отговори
герп преди 10 години
Иван Николаевич Потник шмърка яко!
50
5
 
1
 
! Отговори
varg преди 10 години
бсп
49
2
 
7
 
! Отговори
H.Poirot преди 10 години
ИМА МНОГО ДАРЕНИЯ С КОИТО СЕ ОПИТВА ПОРТНИХ ДА ЗАМАЖЕ ПРОИЗХОДА НА ФИНАНСОВИТЕ СРЕДСТВА С КОИТО РАЗПОЛАГА ПРОИЗХОДА Е ЯСЕН В ПОЛЕДНИТЕ ГОДИНИ ОТКАКТО СЕ ВЪРТИ В ПОЛИТИКАТА ПОРТНИХ МНОГО СЕ КАРА С ПАВЕЛ ДИМИТРОВ И ДР. В ОФИСА НА ГЕРБ НА УЛ. САН СТЕФАНО ,ЗА ПОДЯЛБАТА НА ГОЛЕМИ КОМИСИОНИ ОТ ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ САМО ОТ РЕМОНТА НА УЛ. ГЕНЕРАЛ КОЛЕВ ПРИДВОИХА ОКОЛО 10 000 000 ЛЕВА ЧРЕЗ ЯКО НАДУВАНЕ НА ОФЕРТАТА , КМЕТИЦАТА НА ПРИМОРСКИ ОТЧЕТЕ РЕМОНТ НА ДВА ПОДЛЕЗА НО САМО ДАДЕ ОКОЛО 900 000 ЛЕВА БЕЗ
48
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аман от този цирк леви-десни.Толкова много десни,че чак в парламента не могат да се съберат,тесен за тях е.Избирателната активност под 25%,те призовават да не се гласува,после голяма част от гражданите не били представени в органите на властта.Тогава нека всички излезем по улиците и да си се представяме един на друг,кой кой е,какъв е и т.н за да сме всички представен..Нека избираме знаещи,можещи,авторитетни,морални,действени и напредничави хора,а не със значка( ляв-десен).Десни се пишат, но ми струват леваци.
47
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този призив е равносилен на политическо самоубийство и предаване доброволно Варна в ръцете на новата тройна коалиция.Що за политически идиотизъм?Тези партии са се самоизолирали,разцепиха синята коалиция и не представляват никого,освен егото и амбициите на "лидерите"им.Много лидер,малко индианец.***.
46
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хората вече са наясно, че ако се стигне до нови избори, ситуацията няма да се промени. И доказателство за това са изборите във Варна, които са умалена картина на това, какво би се случило в страната като цяло, ако днес се проведе нов парламентарен вот. Варна показа, че подобен акт би бил най-безотговорната опция за страната ни в момента.
45
3
 
15
 
! Отговори
пътници преди 10 години
Десните вместо да се обединят се правят на гламави.Не мога да разбера каква им е играта.Нали уж всички десни са членове на ЕНП по тази логика трябва да са заедно.С това разделение до никъде няма да се докарат.И да има предсрочни избори и 1%няма да минат,ако продължават така.
44
5
 
8
 
! Отговори
владетеля преди 10 години
ТЕЗИ ИЗБИРАТЕЛИ ОТ ВАРНА -НЕЩО НЕ СА ДОБРЕ,ЗАЩОТО ПЪРВО МНОГО МАЛКО ХОРА ГЛАСУВАХА,А ТЕЗИ КОИТО НЕ ГЛАСУВАХА ИЗЛЯЗОХА НА ПРОТЕСТ.ТОВА Е НЕНОРМАЛНА РАБОТА.АКО СЕ ГЛАСУВА ЗА ГЕРБ ХОРАТА ОТ ВАРНА ЩЕ НАПРАВЯТ МНОГО ГОЛЯМА ГРЕШКА ВЪВ СВОЯ ИЗБОР,ЗАЩОТО ПРЕДИШНИЯ КМЕТ НАЛИ БЕШЕ ОТ СЪЩАТА ПАРТИЯ.БЪЛГАРИНА СТАНА ПРЕКАЛЕНО МНОГО ЛОШ -ТЪРСИ ПОД ВОЛ ТЕЛЕ.ДОБРИЯТ ЖИВОТ СИ ОТИДЕ БЕЗВЪЗВРАТНО,ЗАЩОТО САМИЯТ БЪЛГАРИН ГО ПОГАЗИ И НЕ ГО ПОЖЕЛА,СИГУРНО МУ Е МНОГО ДОТЕГНАЛ И ОМРЪЗНАЛ,А СЕГА НЕКА ДА ЖИВЕЕ БЕДНО.
43
3
 
12
 
! Отговори
Peshonizer преди 10 години
Варненци, нали знаете - като си изберете кмет, чакате три дена и почвате да протестирате. Няма да му давате да влиза да работи. И веднага искате следващите избори, с призиви "Мафия" и "Оставка". Кк?
42
7
 
11
 
! Отговори
123456 преди 10 години
Предлагам да не гласуваме, а после да направим грандиозен протест, за да свалим кмета. Да покажем на софиянци как се прави!
41
3
 
11
 
! Отговори
Лично преди 10 години
Варна е станала гетото на Черно море.Никой от тия двамата няма ресурс да работи за града.Зад тях стоят партийни,бизнес и лични интереси които трябва да защитават.Иначе са чао.Жалко за града.
40
0
 
12
 
! Отговори
тихата_стъпка преди 10 години
Няма особено голямо значение как ще се казва новият кмет (поради ред причини, които няма смисъл да изброявам), интересува ме само да свърши повече работа от Киро, а Киро не свърши нищо. Ако и новият се скатава, ще бъде моментално свален и пометен. Търпението към кметската институция и без това отдавна е изчерпано.
39
4
 
17
 
! Отговори
ii преди 10 години
Ето това е призив: Не гласувайте, но в понеделник на митинг срещу този които се избере /без значение кой/ защото не представлява народа.