8 десни партии: Варна, не гласувайте за никого!

7 формации пък зоват: Подкрепете Портних!
Обновена: 4 юли 2013 14:38 | 4 юли 2013 14:11,
69
8 десни партии: Варна, не гласувайте за никого!
Снимка: архив, Булфото

Десните партии се разминаха в позицията си за втория тур на местните избори във Варна, който предстои в неделя. Част от тях подкрепят кандидата на ГЕРБ Иван Портних, други пък призоваха да не се гласува изобщо на балотажа.

Партиите, които на първия тур на изборите във Варна застанаха зад независимия кандидат Чавдар Трифонов, няма да подкрепят никого от достигналите до балотажа Христо Бозов и Иван Портних, декларираха на съвместна пресконференция днес от Демократическата партия, ДСБ, НДСВ, БНД, ЕНП, БДФ, "Синьо единство" и "Обединени земеделци".

Още по темата
Според представителите на тези партии единственият и автентичен десен кандидат на вота във Варна, подкрепеният от тях, е бил Чавдар Трифонов, който остана трети след първия тур на изборите.

От "Синьо единство" излязоха дори с декларация, в която призовават останалия втори на първия тур кандидат на ГЕРБ Иван Портних да се оттегли от надпреварата и да подкрепи Чавдар Трифонов.

И от осемте политически формации заявиха, че постигнатият от Трифонов резултат е добър, но броят на гласувалите е много нисък. 

Други седем десни партии и 28 организации обаче подкрепят кандидатурата на Иван Портних за кмет на Варна. По думите на местния лидер на СДС Цанко Цветанов, ако десните партии, застанали зад Чавдар Трифонов, са наистина такива, на балотажа в неделя трябва да подкрепят кандидата на ГЕРБ.

“Това е тезата, около която се обединихме с Новото време, Гергьовден, Радикалдемократическа партия и Свободен избор”, обясни той. Цветанов допълни, че ниската избирателна активност на първия тур на частичните местни избори е вследствие на прикритите зад инициативни комитети кандидати, които са се прокламирали като десни. 

“Това обърка хората. Надявам се на балотажа варненци масово да гласуват”, допълни председателят на СДС-Варна.

От Федерацията на свободните граждани пък подчертаха, че почти всички партии и организации, които стоят зад кандидатурата на другия претендент за кметския стол, доц. д-р Христо Бозов, са платени и поръчкови.

“Това са платени хора, криминални елементи, които през последните няколко месеца всяваха смут в управлението на Варна”, казаха от организацията. “Ако сега десните подкрепят Христо Бозов, това означава, че не са десни. Те или работят срещу дясното, или имат задкулисни договорки”, заявиха от „Движение Свободен избор" и „Гергьовден".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бе, единият станал бозав, когато набързо си измил червеното, а другият изпортен по рождение.Но най-лошото е, че народът е ***, ***, ама много, безнадеждно, засега...Тъй че, чака ни още мнооооого мъка.
37
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма как човек издигнат от същите дето се кланят на Бойко да е свестен.Основния критерий за постове в герб е да си по-*** от бос-а (което хич не е лесно) - за да не би да го засенчиш с нещо и да си достатъчно нагъл за да може да обереш пешкира ако се наложи. Е, явно Портних отговаря на тези критерии.
36
5
 
20
 
! Отговори
xo xo преди 10 години
май ще викам и сини ***
35
7
 
22
 
! Отговори
не син преди 10 години
Абсолютни *** са тези т.н. десни партии: Демократическата партия, ДСБ, НДСВ, БНД, ЕНП, БДФ, "Синьо единство" и "Обединени земеделци"! Губят обаче искат да повлекат долу със себе си и ГЕРБ нищо , че така ще спечели БСП ! ЖАЛКИ *** !
34
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Оставете кой бил по-голям *** - не ги познавам и 2-мата не мога да кажа.Но по-важно е кмета и правителството да са от една партия.Вижте докато бяха БСП на власт и кмета беше от БСП колко добре си беше Варна. После дойдоха ГЕРБ и Варна умря, за сметка на Бургас. Кирчо правилно си извъртя ***, ама беше късно. Сега ако правителството се задържи, по-добре да изберем Бозов. Ако ГЕРБ се върнат на власт, по-добре да изберем Портних. Всеки да си прави сметката.
33
7
 
9
 
! Отговори
izo преди 10 години
тези т.н. десни са хора назначени от дс, които станаха милионери между 97 и 01 година и убиха всичко дясно, тяхна заслуга са царя и бойко
32
15
 
15
 
! Отговори
Аз не съм комунист!! преди 10 години
Жалко за Бозов не е лош кандидат, познавам го !! Но щом зад него стоят БКП И ДПС не става!! Както в парламента БКП ДПС И ЮРУШ ЗАД ОЛИГАРСКИ ! Това ли иска ВАРНА?????? ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ПО МАЛКОТО ЗЛО !? ! ?! ?
31
7
 
15
 
! Отговори
дясна преди 10 години
Дясна избирателка съм от1989.Преди това(1950-1989) бях "насилствено-доброволно" избирателка на БКП( ходеха по къщите да водят хората да гласуват.Сега не мога да гласувам за Бозов,защото все едно да гласувам за БКП/БСП ,ДПС и Атака.Това момче Портних не ми излъчва нищо.Струва ми се "наследствен'. Е,как така стана, че нито в ДЪРЖАВАТА България,нито в град Варна има за кого да гласуват ДЕСНИТЕ???? Иска ми се "затворя' очи и да гласувам за кандидата на ГЕРБ, защото *** ще ги организира БК
30
4
 
11
 
! Отговори
до dickinson преди 10 години
Личи си, че си гербер, още те е яд, че протестите тук подложиха крак и на измислената ти партийка. Дори не си наясно с избора на кандидати, ама даваш акъл на поразия. Пожелавам ти и в твоя град изборът ти за кмет да е между мутри и комунисти, тогава ще те питам защо не гласуваш.
29
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Варненци,гласувайте!Теглете им по една черта и на двамцата!
28
17
 
18
 
! Отговори
СС преди 10 години
Ще гласуваме с "отвращение", но за Портних, защото зад Бозов прозират Кирил Йорданов, БСП и ДПС, а те са ***!
27
4
 
15
 
! Отговори
ganeca преди 10 години
"Не гласувайте за никого", за да не се налага да купуваме много гласове.
26
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе варненци,вярно ли кандидата на ГЕРБ е зет на дясната ръка и дългогодишен заместник на кмета Кирчо ,дето го свалихте.Направете тая глупост-гласувайте за Портних и така пак ще ви управлява Кирчо но вече от вилата си
25
9
 
16
 
! Отговори
Dickinson преди 10 години
Много са ми смешни варненци - февруари месец излязоха 100 хиляди на протест, свалиха си кмета по това време май, защото не им харесвал... Защо не гласувахте сега протестиращите? Или някой си е казал, че ще гласува на балотажа, но тя каква стана? Не балотажа - обичайните заподозряни! Е за какво ви беше мажоритарен избор бе гларуси? Цяла България ви се смее на простотията!!!
24
4
 
19
 
! Отговори
Malev преди 10 години
и какво ни казват господата от ръководствата на ДСБ, НДСВ, БНД, ЕНП, БДФ, "Синьо единство" и "Обединени земеделци".-понеже не ни подкрепиха при първия вот-след нас и потоп! нека ви е ХАК дето не избрахте нашето момче Сега като ви яхнат от БСП-то другия вот ще ревете за нас Глупави самовлюбени мислещи се за нещо политически пионки Те са мечтата на БСП
23
16
 
21
 
! Отговори
до optimist преди 10 години
То си най-простата форумна мишка. Само заради призива ти ще гласувам за Бозов! Гербераст нещастен!
22
6
 
17
 
! Отговори
+-+-+-+- преди 10 години
Защо си мисля, че ако догодина на редовните избори се кандидатира отново Кирил Йорданов, пак ще си го изберете?
21
12
 
19
 
! Отговори
pena123 преди 10 години
С резултатите от изборите варненци показаха че са си заслужили ***!
20
19
 
24
 
! Отговори
гей бей злодей преди 10 години
КОЙТО ГЛАСУВА ЗА БОЗОВ Е *** НА КОМУНИСТИТЕ ДОГАН И БОЛЕН ИЛИ ПЕС ФЕС И БЕС......
19
13
 
9
 
! Отговори
optimist преди 10 години
до 15 - Ами явно на 50% от избирателите трябва да ви се казва... Видя се каква каша забъркахте на последните избори. Така че в неделя, синя химикалка и хиксче на 9. Внимавай да не излезеш от квадратчето.