Стената на великите българи

Лицата на български царе се появиха до Аспаруховия мост във Варна
Обновена: 12 авг 2013 13:40 | 12 авг 2013 13:40, Красимир Ангелов
74

Снимка: Булфото

Група улични артисти продължават инициативата си за изрисуване на стената в началото на Аспаруховия мост във Варна с графити на бележити личности от българската история.

Идеята е на сдружение "Възрожденци - Варна" и е доразработена от "ДЕМО".

Проектът е финансиран от Дирекция "Култура" към Община Варна и е цялостна концепция за представяне на историческата хронология от създаването на България.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още по темата: ВарнаАспарухов мост
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
9
 
3
 
! Отговори
D.f= преди 10 години
Аман от патриотари,аман от простотии!Аз предлагам за да е чалгията пълна,да изрисуваме на челата си по един хан,докато другите летят в космоса,създават електромобили,компютри и т.н.По-добре община Варна да финансира центрове за наука,техника и изкуства за младежите,отколкото за тези глупости.
65
1
 
4
 
! Отговори
Канас ювиги преди 10 години
До Кхан КубратАбе българино ако беше чел малко повече щеше да знаеш че Кубрат е христянин и Аспарух също.Магнаур...
64
1
 
2
 
! Отговори
ПРАВОСЛАВЕН преди 10 години
До Сенатор ПалпатинеРече безумец, в сърце си няма Бог.Бог да ти прости незнанието и на всички като теб.Амин.
63
0
 
15
 
! Отговори
Ivelina преди 10 години
Чудесно!!! Поздравления за идеята и изпълнението!!!
62
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До историкспоред мен за монголоидните черти на наякои хора не трябва да се търси причината в Аспаруховите българи, а във възходящите роднини по права линия от женски пол -майки , баби...Отидете във градовете на Волжка българия-Казан напр. да видите колко са дръпнати нашите братя. Браво на младежите за похвалната инициатива-долу комунистическите предателства и лъжи. Да живее България!
61
1
 
16
 
! Отговори
историк преди 10 години
До ТемерутКалоян, както и всички Асеневци са били от кумански произход-половцы както са ги наричали дори и руснаците /ярко жълт т.е. руси/. Така, че този с възстановките да ходи да пасе. Относно българите,че били дръпнати това е смехотворно- отидете в Казахстан да видите как се смесват монголоиди със славяни... И дали в стотиците византийски хроники, които обяснимо много са ни обичали щяха да изтърват на всяка втора дума да го изтъкнат /песоглави и т.н. са част от епитетите за татарите
60
8
 
2
 
! Отговори
Македонско девойче преди 10 години
Ти са велики македонци.
59
2
 
17
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
Става въпрос за български владетели ,за българска история.Историците са ни длъжници и то големи. Онази българската история,а не история на БКП.Вижте останките от архитектурните паметници,вижте намерените артефакти,вижте съкровищата ,намирани и сега по нашите земи-всичко е пред очите ни.Има за какво да се замислим,нали ? Историята ни не е 1300 години,а много повече;чуйте ако трябва и онези самозвани историци-може би са по-прави от преписвачите на учебниците.Всеки е умен,колкото знае.
58
9
 
6
 
! Отговори
Анакин Скайуолкър преди 10 години
95 % от населенито на земята не знае, че ДЖДОРДАНО БРУНО Е КАЗАЛ ДУМИТЕ "И ВСЕ ПАК ТЯ СЕ ВЪРТИ". Запомнете го. Изгорен на кладата, защото противоречи на църковните догми !!!! МРАЗЯ ХРИСТИЯНСТВОТО , защото това е било нещо МНОГО ЛОШО !!! *** и пульо казва "SHE IS A WITCH", хайде на кладата, ако загаснел огъня, значи не била, оня се бил объркал. Какво да говоря повече, бесен съм, защото има НЕПРАВДА !!!! Затова мразя християнството, и съм атеист !!!! Чел съм от всики заедно повече !!!
57
7
 
6
 
! Отговори
THE SITH EMPIRE преди 10 години
Този който ми е праснал минус ....хехехе, всичко се връща ...*** турчин !!!! Прочети Името на розата, прочети какво е правила инквизицията, прочети какво е направила "църквата" със собствените си войни (не искам да го казвам, защото избрани хора трябва да знаят за това). Християнството е по-лошо , и е направило повече злини от всяква друга религия. Аз не съм вярващ, но ако имане бог, това е ТАНГРА !!!!! Да не забравя, че той е и бог на Темуджин , хехе. Бърже гугле, докато не са ти го спряли !!!
56
0
 
18
 
! Отговори
Ставри преди 10 години
Допада ми тази идеа.Патриотична е и ще ни напомни защо трябва да се гордеем с миналото си .до 60Много сме малки , за да осъждаме Великите в историята ни. Борис I е действал според настоящата за времето необходимост. И добре е сторил , иначе сега щяхме да се молим на Аллах.,боже би.
55
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БРАВО МОМЧЕТА !!!
54
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Страхотно е, това е истинско изкуство, което радва окото.
53
0
 
13
 
! Отговори
Йово преди 10 години
До до 43 и до ИовоДа си чувал за балканджия Йово. Национализма, Патриотизма, Шовинизмът (все едни и също е и да не се бърка с Нацизъм това е друго) се гради именно въз основа на историята.
52
2
 
13
 
! Отговори
гг преди 10 години
А съвременния поп Кръстьо ( Волен) да го изрисуват под моста дето въртят гуми бмв-тата
51
13
 
5
 
! Отговори
KADE E преди 10 години
KADE E NA BOIKO TIKVATA PORTETA?
50
4
 
6
 
! Отговори
varg преди 10 години
До VargДа надвесена над трупа ти.
49
5
 
5
 
! Отговори
Varg преди 10 години
До vargNe maikati shte e tam na kolene
48
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво!
47
14
 
4
 
! Отговори
varg преди 10 години
Боко тиквата там ли ще е ?