Дете падна от ескалатор в мол във Варна

4-годишното е с опасност за живота
Обновена: 21 авг 2013 14:00 | 21 авг 2013 10:32, Красимир Ангелов
95
Дете падна от ескалатор в мол във Варна
Снимка: Булфото, архив

Дете на 4 години е с опасност за живота, след като е било повлечено и е паднало от ескалатор в един от големите търговски центрове във Варна, съобщават от полицията в морската столица.

Инцидентът е станал вчера около 18.30 часа. Детето е било оставено в развлекателен център при аниматор. То обаче напуснало детския кът, стигнало е до ескалатора, подпряло се е на движещия се гумен парапет, който го повлякъл и съборил от височина около 10 метра.

Пострадалото дете е отведено от екип на Бърза помощ в болница, където е настанено в реанимация с много фрактури и опасност за живота.

Трима аниматори, рецепционист и управителят на фирмата, стопанисваща детския център са били на мястото на инцидента, сполетял 4-годишното дете от Варна, сочи информация на Районната прокуратура във Варна. Аниматорите се разпитват от полицията за инцидента.

От прокуратурата подчертаха, че пострадалото дете е в реанимация в медикаментозна кома със счупени ляв крак и лява ръка, счупен таз и ребра. Оперирано е по спешност, като далакът му е отстранен.

Докторите се съмняват и за контузии на сърцето и белия дроб, като има опасност и за вътрешни кръвоизливи. По образуваното досъдебно производство се разследва причиняване на тежки или средни телесни повреди от лица, които са проявили немарливост при изпълнение на служебните си задължения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още по темата: детеескалаторВарна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
12
 
11
 
! Отговори
ТОДОР ЖИВКОФФ преди 10 години
"...подпряло се е на движещия се гумен парапет, който го повлякъл и съборил от височина около 10 метра."ТОВА ДОРИ В НАЙ-ФАНСТАЧНИЯ НЕЛОГИЧЕН ФИЛМ "МЕЖДУЗВЕДЗНИ ВОЙНИ" НЕ МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ ТОЧНО ТАКА КАКВО ЗНАЧИ "ПОДПРЯЛО СЕ" , ТО ДА НЕ БИ ДА Е 1,80 ВИСОКО, ЧЕ ДА СЕ ПОДПРЕ ??? КАЧИЛО СЕ Е !!!!!!!!!! ТОВА Е ПРАВИЛНАТА ДУМА ЛЮБОПИТНОТО "БАТМАНЧЕ" ИЛИ "СУПЕРМЕНЧЕ" СЕ Е КАЧИЛО НА ГУМЕНИЯ ДВИЖЕЩ СЕ ПАРАПЕТ
66
33
 
19
 
! Отговори
Анимайка Ви! преди 10 години
Мая, опитвам се да разсъждавам като юрист по юридически казус! Относно моралната страна на нещата мога да кажа едно - от момента, в който РОДИШ дете си отговорен за него и никакви оправдания не са нужни!!! ... Майка, която е оставила детето си в детска градина за да отиде на работа за да го нахрани и облече мога да я оправдая, но такава, която третира детето си като куфар, за да открадне един час за себе си не мога! Съжалявам!!!
65
3
 
10
 
! Отговори
DonkaKAziska преди 10 години
До Вера ДоневаВерче, да ходиш да си редиш пергелчетата, че не знам какво ще те правя като те намеря!!!
64
33
 
6
 
! Отговори
Вера Донева преди 10 години
*** е гледало Батман по картууна! :(
63
1
 
37
 
! Отговори
до Варна и до София преди 10 години
Не превръщайте ужасния инцидент с детенцето в междуградска вражда. Като ви приемат в спешното не те питат от кой град си, селянино!!! Бъдете миротворци в България, не скандалджии!
62
3
 
24
 
! Отговори
безотговорност преди 10 години
Вероятно НИКОЙ не е наблюдавал децата, за да ИЗЛЕЗЕ детето НАВЪН!!! ПОвече от безобразие!А сега ВСИЧКИ управител, служители на детския кът трябва да ПЛАЩАТ ЛЕЧЕНИЕТО и ОБЕЗЩЕТЕНИЕ на детето. Да не ги пускат да заминават за МОсква собствениците на детския кът, защото са руснаци! Ще офейкат и ходи ги търси!
61
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ako be6e zagradeno kakto triabva i animatorite sa gledali dezata kakto triabva nebi moglo da stane takova ne6to, ama bylgarska rabota. v "bialite strani" gi paziat dobre i roditelite im si har4at spokoino parite v mola. i v Las Vegas sym vidial v kazinata takiva razvle4enia za deca, no kato deteto trygne na niakyde iniakoi ot animatorite vetnaga sled nego i go vry6ta.
60
4
 
15
 
! Отговори
maq преди 10 години
da VI obqsnq ne6to na vsi4ki-OT MOMENTA, KOGATO RABOTISH S DETE, SI OTGOVOREN ZA NEGO I NIKAKVI OPRAVDANIQ NE SA NUGNI!!!! V 4UGBINA NQMA NU6DA da IMASH PEDAGOGI4ESKO OBRAZOVANIE, ZA DA GLEDASH DECA!!!!!! NO OTGOVORNOST IMASH!!!!!!!!
59
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименВ държавна ясла, в група от 38 деца по списък, с една мед. сестра и една "лелка" на смяна, крайният резултат за детето ми беше тежка психоза и денонощни страхове. Явно и така родителя е виновен, защото е тръгнал на работа за нормална заплата, а не си е стоял да си гледа детето в къщи с подаянията от държавата...?
58
22
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вината е на родител!!!На детска площадка, детски кът в мола, на улицата - навсякъде родителя е отговорен!!!На детска градина и училище персонала е обучен и се чуства отговорен. На други места - не. За всички бели,ставащи с деца са виновни техните родители!
57
6
 
19
 
! Отговори
София преди 10 години
До ВарнаХахаха, представяш си панелка, защото варненци дойдохте да ги изкупите и наемете, че да имате работа и препитание :-) Пламен Горанов изгоря за прехвалената ви Варна, а вие не си мръднахте мързеливите *** и да гласувате даже! Морето... Да ви имам предимството! Когато човек е затворник в собствената си огреничена личност, е най-страшното робство. Както и да е, дано детето се оправи, дискусията напусна отдавна първоначалната си идея...
56
14
 
17
 
! Отговори
на море в чужбина преди 10 години
До ВАРНАало, варналията! Аниматорът забавлява децата с маймунджилъци и играчки! Ако отговаря за тяхната безопасност и възпитание, ще трябва да има детски градини в МОЛ-овете!Ама нали се лакоми за пари,там по морето, все гледате да са ви малко разходите и големи печалбите!Тая гъска, майката, к`ви ще ги върши, че не си води детето с нея? Като се знае какви сте гадни във Варна и какви *** мутреси ходят по моловете - жална му майка на аниматора - няма да го осъдят, но ще го претрепят от бой!
55
9
 
24
 
! Отговори
Анимайка Ви! преди 10 години
Съгласен съм с Der. Последният човек, от когото трябва да се търси отговорност е аниматора, поради простата причина, че никъде в длъжностната му характеристика не пише, че носи отговорност за здравето и живота на хората, с които работи. "Аниматор" е професия в сферата на развлекателните, а не на детегледаческите услуги.
54
4
 
24
 
! Отговори
Der преди 10 години
Само не обяснявайте как било нормално децата да се оставят на аниматори за гледане. Не е нормално, това са аниматори, не детегледачки. Аниматорите има за задача да забавляват децата, да им организират игри и т.н. Детегледачките имат за задача да гледат деца.Като ходите на море да сте забелязали как едни хора са аниматорите към хотела, и как съвсем други са детегледачите ако има отделен към за забавачница. На аниматорите не можеш да им оставиш детето за гледане.
53
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Никога не бих работила като аниматор в детски кът. Отговорността е огромна и пак може да се случи такова нещастие. Може да се наведеш да си вържеш обувките и детето да духне са секунда. Всеки родител знае това. Дано се оправи, а на аниматора не му завиждам.
52
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До СофияTъп софиянец!
51
5
 
9
 
! Отговори
ВАРНА преди 10 години
До СофияМайка ти е родила доста по-диво същество.Още по-диво същество я оплодило за да се родиш ти.***.Това е трагедия а ти пишеш тъпотии.
50
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това не са играчки родителите са виновни защото са пълни михлюзи и си оставят децатабез надзор дори се губят по плажове,молове,паркове и други.Глоби за родителита ипредупреждение за отнемане от родителите трябват.
49
3
 
17
 
! Отговори
Анимайка Ви! преди 10 години
В туристическия и развлекателния бизнес аниматорът е лице, което отговаря за планирането и организацията на програмите за свободното време на организирани групи туристи. Той трябва да говори на разбираем за повечето туристи език и с дейността си допринася за това те да прекарат свободното си време активно, разнообразно и според предпочитанията си. Заедно с професиите екскурзовод и водач (гид) се класифицира с код 5113-3001.
48
13
 
24
 
! Отговори
Варна преди 10 години
До 36 "софиянеца"-ще умреш в злобата си,селянино! Каквито и да сме варненци-на морето сме,хахахаа! Как ти се отразява жегата в софийската панелка,а???Дано дететосе оправи!