Дете падна от ескалатор в мол във Варна

4-годишното е с опасност за живота
Обновена: 21 авг 2013 14:00 | 21 авг 2013 10:32, Красимир Ангелов
95
Дете падна от ескалатор в мол във Варна
Снимка: Булфото, архив

Дете на 4 години е с опасност за живота, след като е било повлечено и е паднало от ескалатор в един от големите търговски центрове във Варна, съобщават от полицията в морската столица.

Инцидентът е станал вчера около 18.30 часа. Детето е било оставено в развлекателен център при аниматор. То обаче напуснало детския кът, стигнало е до ескалатора, подпряло се е на движещия се гумен парапет, който го повлякъл и съборил от височина около 10 метра.

Пострадалото дете е отведено от екип на Бърза помощ в болница, където е настанено в реанимация с много фрактури и опасност за живота.

Трима аниматори, рецепционист и управителят на фирмата, стопанисваща детския център са били на мястото на инцидента, сполетял 4-годишното дете от Варна, сочи информация на Районната прокуратура във Варна. Аниматорите се разпитват от полицията за инцидента.

От прокуратурата подчертаха, че пострадалото дете е в реанимация в медикаментозна кома със счупени ляв крак и лява ръка, счупен таз и ребра. Оперирано е по спешност, като далакът му е отстранен.

Докторите се съмняват и за контузии на сърцето и белия дроб, като има опасност и за вътрешни кръвоизливи. По образуваното досъдебно производство се разследва причиняване на тежки или средни телесни повреди от лица, които са проявили немарливост при изпълнение на служебните си задължения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още по темата: детеескалаторВарна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
48
 
! Отговори
Орговорност преди 10 години
Водете децата си в парка а не в МОЛ-а. Безразсъдно е да оставиш 4 годишно дете....децата на тази възраст са толкова палави, че лесно се измъкват от погледа дори на собствените си родители! Искат да отидат навсчкъде и да проучат всичко!
26
1
 
37
 
! Отговори
Лондон преди 10 години
Като знам какво е в тия центрове... управители не ги интересува колко е физическата ти възможност и колко деца можеш реално да наблюдаваш, интересува ги колко пари могат най-много да спечелят... За това се случва най-редовно едно момиче да трябва да гледа повече от 6-7 деца... което е абсурдно, защото те НИКОГА не седят заедно и не правят едно и също...А колкото до претенциозните родители... ако искаш персонално внимание за твоето дете, не го води в парти център наеми му бавачка...
25
5
 
38
 
! Отговори
Айде стига преди 10 години
До майкаАбе мина ли ви през ума, че може на рожден ден да е било, примерно. Не казвам, че няма безотговорни майки, но такова нахвърляне по инерция е просто идиотско. Господ да им е на помощ на цялото семейство!
24
21
 
20
 
! Отговори
аз преди 10 години
До АнонименАми обикновено майките напъват да се ходи в тези молове.Не съм чул някой баща самосиндикално да заведе 4годишно дете в мола.Де..ба и пу.ки...те шляпани.
23
15
 
16
 
! Отговори
Der преди 10 години
Младите *** им дай само на кафе да седят или да шопират в мола, а детитата им сами да се оправят. Такава е културата на младите, тях детитата им не ги интересуват, дай им само за себе си да мислят. Да се чуди човек защо изобщо са си правили детита, като реално на тях такива не им трябват.
22
9
 
29
 
! Отговори
samo_minavam преди 10 години
До от 16Абсолютно съм съгласна! Всеки родител е с ясната идея, че това не е детска градина. Че на тези аниматори се плаща 350-400 лв, те нямат нито нужното образование, нито опит. Условията предразполагат децата да скачат, да тичат и да дивеят на воля. Абсурдно е да си мислиш, че един чужд човек при такива условия ще е по-отговорен от теб самия. Не искам да оправдавам аниматорите, но за такова смешно заплащане и ниски изисквания към тях е нормално да са безотговорни към работата си.
21
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо плюете майката ,бе?Това дете баща няма ли си?
20
6
 
41
 
! Отговори
Уф преди 10 години
Всеки си има лична причина да си остави детето. Може на тази майка да и се случва за пръв път. Стига глупави коментари без основание. Всички детски центрове са без никакъв контрол, а аниматорите и за себе си не могат да се грижат. След като искат толкова пари е необходимо и изискванията към тях да са по високи. Дано бог се смили над милото детенце
19
1
 
62
 
! Отговори
Omnia Mea преди 10 години
Дано да си има ангел-хранител това детенце и да му помогне!
18
2
 
33
 
! Отговори
жена преди 10 години
Разбира се, че са ходили на детска градина, но там нагласата е друга, отговорностите също. Най-малкото учителките за това са обучавани и децата са определен брой, а аниматорите има моменти в които им се поверяват невазможни за обгрижване брой деца, а и в повечето случаи нямат необходимата подготовка и нагласа за работа с тях. В детската градина децата са от една възрастова група, а в мола са събрани различни. При работа с деца всичко е от значение.
17
7
 
30
 
! Отговори
Der преди 10 години
Детските градини са съвсем различно нещо от аниматор в мола. За децата е добре да ходят на детски градини, но изобщо не е добре мамите да ги оставят на някой аниматор в мола, че да могат да скитосват на спокойствие. Вместо да си разходи детето, да го възпитава и да го учи, хайде там при аниматора и той да му мисли. Е не бива така.
16
25
 
36
 
! Отговори
от 16 преди 10 години
И да добавя, за мен първо е вината на майката, и после тази на аниматора.
15
36
 
47
 
! Отговори
майка преди 10 години
Аниматорът бил виновен??? И аз пазарувам в мола, но никога не си оставям детето на чужди хора, дори и да им плащам за това. Само на градина, защото там не работят свободни ученички, а дипломирани педагози. Ай сега майката да ходи на шопинг! В болницата има кой да й гледа детео. ***. Тя не може да си гледа детето, оставила го на чужди хора да й го гледат....
14
11
 
13
 
! Отговори
Някой си преди 10 години
До женаНе са ходили и 2те на детска градина, така ли? Доста социални деца ще пораснат.
13
15
 
45
 
! Отговори
Seifi преди 10 години
Ако този Аниматор ако е сам и му оставят 15 маймунчета , кое да прави по напред да ги забавлява ли или да гледа кое къде ходи. Грешката е на майката да го остави там.
12
14
 
43
 
! Отговори
сверка на часовника преди 10 години
11 женапреди 13 минутиДве деца съм отгледала- с една година разлика. Поверявала съм ги само на бабите им и на сестра ми, и то за по няколко часа. -------Ако не си забелязала това време е вече в историята. Хората живеят на големи разстояния от родата си, а и *** не е длъжна да ти гледа децата в днешния модерен и забързан свят..
11
4
 
42
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Моловете не са добро място.
10
28
 
50
 
! Отговори
жена преди 10 години
Две деца съм отгледала- с една година разлика. Тъкмо първото проходи и се роди второто. Едновременно с това учех задочно, но никога не съм си и помисляла да си оставя децата на някой случаен познат или приятелка, камо ли на напълно непознат човек! Поверявала съм ги само на бабите им и на сестра ми, и то за по няколко часа. Тия нови модни разбирания за съвместяване на родителските отговорности с приятното, като разходки и развлечения в мола водят до загуба на близост между родители и деца.
9
25
 
46
 
! Отговори
Der преди 10 години
Ами според мен си е безотговорно оставянето на дете на аниматор. По-добре е за детето да бъде с мамата си, а не мамата да го остави че да си пийва кафенцето на спокойствие или да шопира. Като иска мамата да остави детето да играе, добре, но и тя да е там отстрани да го гледа.
8
15
 
51
 
! Отговори
info преди 10 години
До Анонимен, абе Вие не четете ли ? "Детето е било оставено в развлекателен център при аниматор. То обаче напуснало детския кът, стигнало е до ескалатора", родителите са си платили на аниматора... да го наглежда - стандартна услуга!! Значи, аниматора е зяпал...! Родителите е редно да осъдят фирмата , която е наела аниматора.. за обещетение!!!!!!