Дете падна от ескалатор в мол във Варна

4-годишното е с опасност за живота
Обновена: 21 авг 2013 14:00 | 21 авг 2013 10:32, Красимир Ангелов
95
Дете падна от ескалатор в мол във Варна
Снимка: Булфото, архив

Дете на 4 години е с опасност за живота, след като е било повлечено и е паднало от ескалатор в един от големите търговски центрове във Варна, съобщават от полицията в морската столица.

Инцидентът е станал вчера около 18.30 часа. Детето е било оставено в развлекателен център при аниматор. То обаче напуснало детския кът, стигнало е до ескалатора, подпряло се е на движещия се гумен парапет, който го повлякъл и съборил от височина около 10 метра.

Пострадалото дете е отведено от екип на Бърза помощ в болница, където е настанено в реанимация с много фрактури и опасност за живота.

Трима аниматори, рецепционист и управителят на фирмата, стопанисваща детския център са били на мястото на инцидента, сполетял 4-годишното дете от Варна, сочи информация на Районната прокуратура във Варна. Аниматорите се разпитват от полицията за инцидента.

От прокуратурата подчертаха, че пострадалото дете е в реанимация в медикаментозна кома със счупени ляв крак и лява ръка, счупен таз и ребра. Оперирано е по спешност, като далакът му е отстранен.

Докторите се съмняват и за контузии на сърцето и белия дроб, като има опасност и за вътрешни кръвоизливи. По образуваното досъдебно производство се разследва причиняване на тежки или средни телесни повреди от лица, които са проявили немарливост при изпълнение на служебните си задължения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още по темата: детеескалаторВарна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
18
 
7
 
! Отговори
София преди 10 години
До bolkaПознавам достатъчно варненци, за съжаление. Лошото е, че каквото и да се случва с децата, виновни са родителите им. Ако едно дете е по-нервно и палаво, не се ли дължи това на липсата на внимание от родителите и т.нар. свободно възпитание? *** родила *** и останалото го свършва естествения подбор, така ли ще бъде?!
46
1
 
38
 
! Отговори
чвор преди 10 години
Писна ми да чета само черни новини!!Това не го пожелавам и на най-големия си враг...дано да се оправи детенцето
45
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
защо хвърля камъни по ескалатора.
44
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Уф! Всеки ден някаква "хубава" новина, че и по няколко "хубави" новини. Аман! Дано се оправи детенцето, че като си помисля как и моето искаше в детския кът на рожденния си ден, пък после се измъкна и се появи в ресторанта и ми призлява.
43
1
 
10
 
! Отговори
до софия преди 10 години
от кое село си нaпиши
42
4
 
6
 
! Отговори
maq преди 10 години
nqma griga za decata v BG i tova e !!!!!!!!!! V 4UGBINA SE ZAKLU4VAT U4ILIGTA< DETSKI GRADINI KATOVETE ZA DECA PO MORETO KADETO SKA4AT PO TEZI NADUVAEMI IGRI. VNIMAVA SE I TOVA E!!!!!!!!!!!!! SEGA TOZI,KOITO GO E OSTAVIL DA IZLEZE DA OTIVA VAV ZATVORA!!!!!!!!!
41
2
 
21
 
! Отговори
bolka преди 10 години
До СофияА откъде знаеш, че майката и детето са от Варна? Да не би лично да ги познаваш? В момента има много летовници, а и да не говоря с колко нарасна града с неварненци. Или просто хвърляш някакви твои си умозаключения ей така, колкото да си покажеш простотията?
40
0
 
30
 
! Отговори
Anonymous преди 10 години
Grand Mall. Напишете го, искаме прозрачност.
39
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Липса на какъвто и да е контрол в детски градини, забавачки, училищата са като разграден двор. Всеки може да си влиза и излиза в дворовете им както си желае.За съжаление ако не се вземат спешни мерки тези инциденти с децата ни ще зачестят............
38
4
 
5
 
! Отговори
Спокойна преди 10 години
До Спокойнасамо да добавя, брат ми има 4 годишна дъщеря
37
9
 
9
 
! Отговори
Спокойна преди 10 години
До аз 25Не оспорвам, че в по-голямата си част, посетителите на мола са от женски пол, НО конкретно за себе си и с личен пример, категорично заявявам- мразя тези места, но брат ми е привлечен като пеперуда от прожектор... може да виси там целодневно, дори се организира с компания да ходят на обиколки. Така че, не само разни фльорци пъплят там.
36
6
 
44
 
! Отговори
уф преди 10 години
Нападки всякакви. Ми майката кво е виновна? Вероятно го е оставила там, за да може да свърши по-бързо това, за което е отишла. Едва ли е влязла в киносалона. Жената е решила хем да свърши работа, хем да достави удоволствие на детенцето. Що се отнася до аниматорите-трябва по-сериозен подбор на кадрите, които работят в такива центрове. Когато си с дете - очите ти са на 10!
35
1
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Отче Наш бди над това малко създание и дай сили на родителите.Амин
34
61
 
15
 
! Отговори
София преди 10 години
Варненци за пореден път се показват като най-дивото племе по нашите земи...
33
5
 
39
 
! Отговори
до DER преди 10 години
Ти май се шегуваш!Това са ДЕЦА, те играят и се забавляват, възпитанието няма нищо общо! И със сигурност ти казвам, че последната идея на едно дете на 4,5 или 6 г е да преценява риска!
32
3
 
50
 
! Отговори
педагог преди 10 години
Е,аз съм педагог.Случи се така,че на две крачки от мен,в двора на детската градина,детето тичайки се спъна,падна и си удари *** в люлката. Слава Богу,отърва се със синина. Исках да кажа,че дори и до него да си може да се случи нещо. Никой не е застрахован. Тук обаче става въпрос за друго - никой не е забелязал,че детето е излязло от центъра.Дано детенцето остане живо, иначе...на аниматорите и 50 г затвор да им дадат, това няма да върне детето.
31
11
 
12
 
! Отговори
Съпрайз преди 10 години
МОЖЕ ДЕТЕТО ДА Е БИЛО С БАЩА СИ В МОЛА! НА НИКОГО ЛИ НЕ ХРУМВА???
30
46
 
14
 
! Отговори
Der преди 10 години
Защо да са виновни аниматорките, нека да проверят къде е била мамата на детето. Решила да заведе детето на аниматор да се позабавлява, добре. Обаче да си седи на единия край на залата където е анимацията и да си гледа детето. А не да го остави и да хукне да си развява оня работа. После едва ли не ще изкарат аниматорите виновни за инцидента.Между другото, едно дете на 4г. ако е добре възпитано само би преценило риска и би се опазило от такъв нелеп инцидент.
29
15
 
34
 
! Отговори
Иванова преди 10 години
Когато си с детето, най-важното е детето, няма какво да коментираме, майката не е тръгнала за домати и ориз, за да сготви, в МОЛА се ходи за развлечение. Е когато си майка, твоите нужди от забавления ще трябва да минат на заден план.
28
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"... лица, които са проявили немарливост при изпълнение на служебните си задължения."Красимире - Вие, който работите по публикацията, би трябвало да се погрижите да се изясни какъв е статута и задълженията на тези аниматори, преди да им се вменява отговорност и вина!!!.. АНИМАТОР НЕ Е ДЕТЕГЛЕДАЧ, най-вероятно!... Предполагам, че това са хора, които се грижат САМО за забавлението на децата и за това от него да не произтекат непосредствени опасности, а не поемат цялостна грижа за детската група.