Наградиха героите от взрива край Езерово

Седмината огнеборци получиха почетен знак и грамота за смелост
10 сеп 2013 13:45, Красимир Ангелов
8

Снимка: Булфото

Седмината пожарникари, които пострадаха при взрива на цистерна с газ на 14 август в село Езерово край Варна, днес бяха наградени на тържество в областната дирекция за пожарна безопасност и защита на населението в морската столица.

Те получиха почетен знак и грамота за проявената смелост и героизъм и по повод Седмицата на пожарната безопасност. По повод празника награди получиха още четирима служители на противопожарната служба.

Двама от пострадалите пожарникари Трифон Трифонов и Красен Костов бяха категорични, че независимо от инцидента не мислят за отказване от работата си. Красен Костов бе с 23 процента изгаряния, а Трифонов с почти трета степен изгаряне на ръцете.

Още по темата

Началникът на противопожарната служба във Варна комисар Тихомир Тотев информира, че все още не е получил официалната информация от проверката на инцидента. Той бе категоричен, че пожарникарите, с риск за живота си, са успели да предотвратят втори взрив по време на инцидента.

След церемонията по награждаването, на която присъстваха министър Десислава Терзиева, кметът Иван Портних, областният управител Иван Великов, бе отслужен водосвет за здраве.

Както Dnes.bg ви информира, на 14 август влакова композиция с цистерни пропан-бутан се запали край варненското село Езерово, община Белослав. Една от тях впоследствие се взриви. При инцидента пострадаха 12 души, като най-тежко бе състоянието на Минчо Колев, който почина на 22 август.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Борбата с огъня е изключително неприятна като те напече е Борисов никога не е бил пожарникар той е бил пишман пожарникар не участвал в нито едно гасене на пожар реално!!!!На тези Браво дано ги компенсират поне с една заплата
7
0
 
3
 
! Отговори
varg преди 10 години
Герой
6
1
 
3
 
! Отговори
Пожарникар преди 10 години
До тук добре - предвижданията ми се сбъдват. А ще се поучим ли от грешките си? Не... Защото ни е и сгрешихме
5
2
 
6
 
! Отговори
5 преди 10 години
1 , как обгоряха , като са били на 1 км.?
4
0
 
7
 
! Отговори
До 1 преди 10 години
До 1: Съжалявам, че мислиш, че вашия героизъм е останал недооценен. Неоценяването на нещо, което правиш за някой е едно от най-несправедливите и демотивиращи неща, но не намразвай колегите си, затова че са получили награда за друга изключителна постъпка. Запомни, че има някой отгоре и гледа :)
3
2
 
23
 
! Отговори
ГражданинътКарбовски преди 10 години
ДО КОМЕНТАР НОМЕР 1 - А ти пък с какво толкова мислиш , че са ги "наградили"?!?! Метнали са им по някой "почетен плакет",който обаче - ДЕЦА И КЪЩА НЕ ХРАНИ! и с дежурните лицемерни ръкопляскания и потупвания по гърба!!!!! И после...... ДИМ ДА ГИ НЯМА!.... ДА СИ ПРАВЯТ ДАЛАВЕРИТЕ ЗА МИЛИОНИ НА НАШ ГРЪБ! А тия момчета да си седят с "почетните плакети" у тях и да се чудят как да вържат двата края!!!..... За техните мизерни заплати за това което работят - ТИ - БИ ЛИ СИ РИСКУВАЛ ЖИВОТА , А? КАЖИ , 1?
2
1
 
23
 
! Отговори
Социалист преди 10 години
Браво! Много малко хора биха рискували живота си заради държавна заплата!
1
16
 
9
 
! Отговори
Ф.С.В преди 10 години
И по какъв случай ги наградиха ? заради това че оставиха вагона цистерна да се взриви гледайки го от 1 километър ? Когато спасявахме най големият български танкер - Хан Аспарух - никой не награди нас - екипажът на кораба ! ,,останаха само спомените - 85 000 тона нефт - срещу някаква си вагон цистерничка - пълен парадокс !