Съпругата на стрелеца в Бургас: Подаваше сигнали за рекет

От банката отказаха да му отпуснат кредит, заяви Соня Симеонова
Обновена: 26 сеп 2013 10:29 | 26 сеп 2013 10:28, Красимир Ангелов
108
Съпругата на стрелеца в Бургас: Подаваше сигнали за рекет
Мястото на разстрела. Снимка: Булфото

От една година Любомир Симеонов е подавал сигнали до различни институции за рекет, заяви пред „24 часа“ Соня Симеонова, съпруга на бизнесмена, застрелял банкерката Павлина Йовчева в Бургас.

„Бизнесът му на практика не функционираше, след като беше дал над 100 000 лв. за изготвяне на проект за европейско финансиране, а от банката отказаха да му отпуснат обещания кредит. Знам, че подава сигнали в президентството, БНБ, Комисията за защита на конкуренцията и медии“, подчерта Симеонова.

По думите й от президентството са отговорили на съпруга й, че казусът е приоритет на съда, от БНБ - че казусът не е в техния ресор, а от комисията по конкуренция, че са препратили сигнала към прокуратурата.

Още по темата

Соня Симеонова призна, че е била шокирана от случилото се и не е предполагала, че мъжът й е способен на подобна крайност. „Когато научих, бях шокирана, семействато ми също. Никой не е предполагал“, призна жената.

Както Dnes.bg вече ви съобщи, до бруталния разсрел в центъра на морския ни град се стигна, след като 54-годишната Павлина Йовчева от бургаския клон на "Уникредит Булбанк" отказала кредит на бизнесмена.

Заради трудности 57-годишният мъж кандидатствал за кредит в размер на 1,5 милиона лева от банката, който обаче му бил отказан.

Заподозреният посочил, че именно отказът е мотив да застреля жената.

Йовчева бе простреляна смъртоносно, с един изстрел в сърцето, на 23 септември сутринта около 8 часа пред зеленчуков магазин в Бургас. Два часа по-късно в полицията в Сливен се предаде убиецът й Любомир Симеонов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
burgasnovinite.bg/11-Razstrelyanata-bamkerka-iznudvala-ubieza-si.html
85
2
 
15
 
! Отговори
! преди 10 години
Всеки който работи в банка е съучастник в ограбването на гражданите на Република България и не само ! Да са учили за друго, сега не ги съжалявам и свтът ще става все по-жесток. банкерите вземат гоеми премиии защото скубят хората за всичко. дават 2.5лв на полицията за жалба и 5 лв на банката за превод. Защо да не дам 7.5 на полцията и 0 на банката ами ще храня некадърници? Едните има надежда че ако получават достатъчно може да не са корумпирани, а другите винаги ще искат повече и повече !
84
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ГражданинДайте наистина да се съберем и подкрепим човека. Каузата му заслужава. Той да си понесе наказанието, а убийците на неговата съдба не е честно. България си е наша, имотите и и земите ни не на разни банкови ***. Те ще ни ги вземат. И ще е по-лошо и от турското робство
83
0
 
9
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
Не че Банковото дело е Вредно.Банките са Доказано Полезна Институция.ВРЕДИТЕЛИ СА нащите банкери.Тези които източиха милиарди ,чрез "несъбираеми кредити" и които в днешно време се опитват да паразитират с изнудване.
82
0
 
12
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
Според Хампарцунян проблема е в Хората,които вземат кредити,които не могат да Върнат.Според мен ,Проблема е в такива като Хампарцунян,които СЪЗДАВАТиРЕКЛАМИРАТцели структури от СЛУЖИТЕЛИ,които да СЕ ПРЕПИТАВАТ като лъжат Гражданите.Взимат им имуществото и се чудят какво да го правят.Социален Стълб има само за ДРЕБНИТЕ-имам 5 лева я съседа 1....-я да му дам 1 лев да му помогна.при Банките "социалния стълб" е -имам 5 лева а банките 5 милиона....-я да ми вземат 5-те лева.
81
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
... бил изнудван нагло в продължение на месеци от шефове на банковата институция. burgasnovinite.bg/11-Razstrelyanata-bamkerka-iznudvala-ubieza-si.html
80
0
 
13
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
От безразборното взимане и даване на кредити Държавата ни е като пробит ***...!Банкери: Хампарцуняновци,Хърцевци и подобни на тях ВРЕДИТЕЛИ,формират позициите на Банковата система у нас.Тези хора си мислят за някакви пари,които ще изкарат ако направят" еди какво си"...За тях Гражданите са средство за Изкарване на пари.Мисленето им ИЗНАЧАЛНО Е ТАКОВА.
79
1
 
5
 
! Отговори
Parichkov преди 10 години
abe natam otiva i s izmislenite zadaljitelni komisionni pri darjavni plastania v edna specialna banka...chudno kak tarpi bg narod tosi bg darjaven reket?!...
78
1
 
5
 
! Отговори
Human преди 10 години
... доколкото знам, не зависимо от размера на кредита, преди и по време на отпускането му, след одобрение, се определя само процента на лихвата и срока на погасяване, заплаща се фиксирана такса на банката, независимо от размера на кредита и нещата приключват. Или убитата банкерка е лапнала 100хил лева в джоба си и предизвикала гнева на убиеца, или съпругата на убиеца лъже. Фиксираната такса беше около 120 - 150лв. Това безпаричие.. убивани ни за жалост и то буквално!
77
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво на човека ,хората са глупави но един ден ще проумеят ,че проблема не в партиите
76
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До СМЪРТ ЗА УБИЕЦА ..Ми той се е жалвал, ама наследниците на БКП-извратеняците едва ли са му обърнали внимание. Те се интересуват да плащаме тока на някакви ***, дето не искат да учат и работят..., защото гласуват за Тях...И какво , като се е жалвал? Показали са му среден пръст, но пък четвъртит, вероятно...Ей така сега ще съсипят Северозапада - има интереси там да заселят работна ръка - имигранти...
75
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Шуробаждаташкия манталитет на българина води след себе си страшни последствия, особено в по-малките населени места.Ела тук, аз имам един познат, той ще те уреди...., ама то, че се решава всичко в централата, не мислят и се почва, той на тоя познат, услуги, пари...и това махленско бизнес поведение, води до фатален край.Четох, че имал сключен договор с някаква строителна фирам, а от банката са искали да я смени с друга...абе въобще мътна история.Никога няма да сме европйци, освен географски.
74
1
 
18
 
! Отговори
az преди 10 години
на кой да се жалва ти от някоя институция жалвал ли си се Напълни се администрацията с некъдарници които като седнат зад бюро стават велики На всички ни е дотягало от такива Половината са за разстрел ама няма кой да ги уволни на часния пазар сами ще си умрат -ОТ ГЛАД
73
1
 
17
 
! Отговори
хм??! преди 10 години
Респект за УБИЕЦА!! +++
72
25
 
9
 
! Отговори
СМЪРТ ЗА УБИЕЦА .. преди 10 години
АКО СА ГО ИЗНУВАЛИ ,ДА СЕ БЕШЕ ЖАЛВАЛ И ДА ХВАНАТ БАНКЕРКАТА С РУШВЕТА ,А ТАКА СА САМО ОПРАВДАНИЯ ...!!!!УБИЕЦА ВЕЧЕ Е ИМАЛ ВИСЯЩО ДЕЛО ЗА 300 хил лева непогасен дълг ,какво му е виновна банката ,респективно жертвата ...!!!Щом е мислел ,че е в правото си ,ИМА и други банки ,ДА БЕШЕ ПОИСКАЛ КРЕДИТ ОТ ТЯХ ,ама е УБИЕЦ И ***....! Грам оправдание НЯМА
71
3
 
17
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Всеки почтен доходоносен бизнес някакви *** свързани със силните политици на деня се опитват да го откраднат най често с рекет и шантаж.
70
2
 
39
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 10 години
Този човек ще бъде смачкан от системата с цялата й тежест, защото дерибеите виждат в него заплаха. Ето, опасен бил, щял да се укрие, нищо че сам се е предал. Прокурорското синче, дето уби двама души на бул. "България" обаче не е опасен, щото до сега не е лежал и един ден в килия. Пернишкия ***, и той безопасен, нищо че наръга трима. когато им изнася гледат "чистото" минало като фактор за гаранцията и присъдата. Също и смекчаващи вината обстоятелства, а неговите не били предмет на делото ...
69
21
 
12
 
! Отговори
Der преди 10 години
Никой не го е изнудвал, като не му е отървало на пишман бизнесмена да го изнудват, защо не е отишъл при друга банка?Щото едва ли ще намери някоя банка да му налее едни пари без обезпечение и без да има някаква гаранция че парите ще бъдат върнат. Тоя се е фанал като удавник за сламка, шефката казала може и да стане, щото бил редовен клиент, и той готов, обаче резултатите му били отчайващи и в столицата спрели кредита. Какво чудно има?Обаче убийството си е убийство, трябва съд и присъда.
68
4
 
51
 
! Отговори
Гражданин преди 10 години
Хора, настоявайте, да се разследват всички упоменати лица, фирми и факти, споменати в жалбите и документите от Любомир Симеонов!!! Това не е просто едно убийство! Всичко е започнало още преди години и до последно отношенията и средата там /в района на Сунгурларе/ са били манипулирани! Не може един да се скъсва от работа и все да не му върви, а друг да си купува джипове и да си врътка с тях напред назад, симулирайки работа. Всички взаимоотношения в този хубав район отдавна са омърсени ... от години. Вижте и цитирания В.Желев, че е бил и шеф на РПУ Сунгурларе преди да стане банкер!!! Нещата в Бъ
67
2
 
33
 
! Отговори
До 80 преди 10 години
На теб такава цифра за разработване на проект може да ти нереално, но тава за съжаление са реалностите в живота. Всички си спомняме, как Ахмед Докан беше получил 1 млн лева за консултантски услуги за строеж на язовир. По твоята логика това да не е първият строящ се язовир в БГ. Нима инженери, хидролози и т. н. не знаят как се правят язовири. Такава сума е по-подходяща за някаква космическа разработка. Но както казвашеПетко Бочаров: Е да, ама не. Все пак това е България. Не забравяй този факт.