Чака ни студена зима

Задава се нов ледников период, смята специалист
5 окт 2013 08:18, Петя Славова
76
Чака ни студена зима
Снимка: Булфото

Чака ни студена зима, прогнозира за "Монитор" Веселин Александров, шеф на департамент "Метеорология" към НИМХ БАН.

По думите му се задава нов ледников период. "Въпросът е кога това ще се случи. Беше прогнозирано, че това ще се случи едва ли не през 2011-2012 г. Някои сега предполагат, че става дума за 40-50-те години на 21-ви век. Но те малко са отместени във времето, както и ние, когато говорим за климатични сценарии.

Единият от тях сочи, че до края на 21-ви век температурата на Балканския полуостров би се повишила между 2 и 3 градуса. Някои климатични модели регистрират и повишение на температурите до 5 градуса, но според мен това е нереално", смята експертът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
36
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 10 години
Ми то ако зимата ней студена нема е хубаво бе,па кво толкоз сека година са вайкат,че зимата щело бъде студено,па летото много топло,па то тва и дяцата го знаят,че тай ша бъде...ний *** викаме-студ да има,снег да има ама лошо време да не фаща,щото и студ и снег не значат лошо време,лошото не требва са тарси в туй кво прайло времето а в онуй дет го праят хората-то е много по-страшно бе...
19
1
 
30
 
! Отговори
ziky преди 10 години
А си мислех че аз като се напия говоря глупости.. явно имало и глупости на доста по високо равнище :D
18
1
 
36
 
! Отговори
OllO преди 10 години
До неразбралитеЗадава се ледников период от приблизително 3 месеца с малки прекъсвания. От средата на декември до края на февруари ще има лед. Бъдете готови за неизбежните дребни произшествия като падане по врат, подкосяване на минаващите наблизо със собствени безпомощно махащи крайници или бой от шофьора, в чиято кола сте се хързулнали, поради непочистените пътища...
17
0
 
13
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
Dobre ve metnali ste 3-4 izrechenia i tova e novina...
16
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нaистинa от стaтиятa нищо не се рaзбирa
15
1
 
56
 
! Отговори
магнифико преди 10 години
Чака ни студена зима? Ай стига бе, това е нереално! Ние мислехме, че зимата е топъл сезон. Задава се нов ледников период? Даа, най-лесно се правят прогнози за мнооого продължителен период, когато няма да има живи свидетели, нито метеоролози. Я си вижте краткосрочните прогнози колко са верни бе, смешници!
14
1
 
44
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
И ние в Кривунделово се готвим за...зимата.Напълниме де що има бъчви и бидони с мерло,а бурканите със...свински пръжки.Гората е до нас и дървата сами...падат в камината.
13
0
 
62
 
! Отговори
Knock преди 10 години
Нищо не разбрах от тая статия... Явно съм много ***, наистина
12
5
 
27
 
! Отговори
ДаДа преди 10 години
До 11: Абе аланкоолу, кой е мерил температурите за последните 400 000хил. години??? Май измервания на температурите има от има-няма 100-тина години!!!
11
3
 
22
 
! Отговори
Бай Хасан преди 10 години
До онбашията - Данните за първите 100 хиляди години са взети от моята агенция, за останалите не знам.Аз си освободих служителите заради кризата с високите данъци на мамутско месо
10
5
 
26
 
! Отговори
онбашията преди 10 години
не е нужно да си велик учен за да се досетиш че идва нов ледников период, гледайки графика с температурата за последните 400 хиляди години. по-скоро топлия период е към края си. смешно е обаче да се говори за "ще започне еди коя си година", спада в температурата продължава 20 хиляди години, все едно да кажа че брадата ми е почнала да никне на 27ми юни.
9
1
 
28
 
! Отговори
Бай Хасан преди 10 години
Индианците събират дърва.Зимата ще е много тежка със средни температури около -5 градуса ,по високите места и тези с надморска височина над 3000 метра около -10.По данни на агенция " Бай Хасан ".
8
2
 
34
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 10 години
Индианците събират много дърва?
7
1
 
36
 
! Отговори
ъъъъъ преди 10 години
Колкото ни очакваше и най-топлото лято от 600г на сам ай....
6
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нищо не разбрах,последно топло ли ще е или студено???
5
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От вашия сайт, в божийте уши! Борда само чака!
4
2
 
42
 
! Отговори
до Веселин Aлексaндр преди 10 години
Скоро твои колеги прогнозирaхa ,че зимaтa ще е топлa с мaлко сняг. A по Нейшaнъл пaк твои aмерикaнски колеги отрекохa скорошен ледников период.Що не вземете дa се рaзберете нaкрaя!!
3
6
 
14
 
! Отговори
Салахадин преди 10 години
Идеално,повече дни за свинско и вино!!!
2
2
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Явно трябва да мигрираме като в "Ледена епоха"....Ама само зимата ли ще е ледников период пък през лятото ще тече глобалното затопляне или как ?
1
6
 
60
 
! Отговори
Абонат преди 10 години
Този експерт сигурно е на договор към топлофикация...