Кой откъдето търси, го прибирам в общината!

Лъснаха втора порция скандални записи с кмета на Пловдив
Обновена: 22 окт 2013 16:32 | 22 окт 2013 15:50, Екип на Dnes.bg
63
Кой откъдето търси, го прибирам в общината!
Кметът на Пловдив Иван Тотев Снимка: архив, БТА

Втора порция скандални записи на пловдивския кмет Иван Тотев изтекоха в медиите днес.

В тях става ясно, че в местната община са назначени над 500 членове и симпатизанти на ГЕРБ. Припомняме, че прокуратурата се самосезира след вчерашната порция записи. В тях градоначалникът заяви на партийно събрание, че внасят умишлено незаконни решения в Общинския съвет за гласуване, за да бъдат връщани от областния управител Венцислав Каймаканов. Целта била вината за нереализираните в Пловдив проекти да падне върху губернатора, а не върху кметския екип. 

Още по темата
В новите записи, изпратени до плодивски медии, кметът отговаря на въпрос на съпартиец за чистката в различни институции след смяната на властта. 

„Като цяло се опитваме да спасяваме, каквото можем. Искам да ти обясня, че досега сме прибрали толкова народ в общината, колкото не можеш да си представиш. Тази община, къде я пълним постоянно, просто не е истина. Постоянно ги прибираме, кой откъдето търси, съм го сложил някъде в общината”, заявява пловдивският кмет Иван Тотев и лидер на ГЕРБ в града. 

От записа става ясно, че кметът Тотев е провел разговор и с новия директор на пловдивското летище Иван Карнабитов за назначаването на хора там. „Имаме диалог с директора на летището, одеве каза: Аз съм с вас, ще назначаваме хора, каквото искате ще правим. Така че там ще имаме щатове, които ще можем да назначаваме на летището. Търсим, търсим, всеки случай го гледаме поотделно. Ако примерно партията в Пловдив е 1000 човека, те 500 работят в общината.”, казва още кметът. 

От записа излиза и информацията, че във ВиК-Пловдив също работят около 120 души, обвързани с ГЕРБ. Хора са назначавани и в общински болници.

От БСП реагираха остро на изнесените данни. „За нас стана ясно още в началото на мандата, че се назначават хора с партийни книжки, след като бяха уволнени над 500 дългогодишни служители”, заяви пред Dnes.bg шефът на групата общински съветници от БСП Николай Радев. 

От БСП ще поискат и ревизия на всички взети решения от Общинския съвет заради информацията, че умишлено са внасяни незаконосъобразни текстове за гласуване. 

„Единственото, което мога да направя като коментар е, че съм прав, когато връщам тези решения. Жалкото е за пловдивчани, защото те не заслужават подобно отношение.”, коментира пред Dnes.bg областният управител Венцислав Каймаканов. 

Не закъсняха и политическите реакции. Политическите опоненти на Тотев поискаха неговата оставка като кмет.  „Това нанася тежък удар върху институциите изобщо, подрива авторитета на Общинския съвет и води до все по-голяма апатия у избирателите, които казват – вижте ги какво правят”, смята Дани Каназирева от „Съюз за Пловдив”.

„Умът ми не го побира това, което го е направил, и затова призовах да си подаде оставката незабавно, защото той се подиграва със свещени институции на град Пловдив”, заяви бившият кмет на града и общински съветник от ВМРО-НИЕ Славчо Атанасов. 

Кметът Иван Тотев не беше открит за коментар след втората порция записи. Вчера той заяви лаконично, че няма да коментира несериозни неща, които ги няма в правния мир и че ще издири кой е авторът на записа с негово участие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
26
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Че в Пловдив има положителна промяна, откакто Тотев е на власт го виждат не само пловдивчани, но и всеки, който е ходил в Пловдив напоследък, особено с кола. Преди нямаше една здрава улица и беше доста занемарен, този красив иначе град.
12
0
 
10
 
! Отговори
kgolh преди 10 години
kakto ni se smeqt v Deutschland: "balgarite otnovo se radvat na edno asfaltirano krastovishte:)gledam che i N5 e mnogo radosten:)samo da ne mu se nalaga da patuva za sf che nqma edna tabela:)
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен5 лъжи лъжи и други хора живеят в пловдив не мислиш ли
10
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тотев е един послушко, който прави каквото му кажат, без да се интересува дали направеното е добре за града. Сред най-срамните проекти са намеренията за строителство на втора гребна база - безмислен проект чиято цел е да се усвоят едни 200 млн., а че ще трябва да се изсече голяма площ дървета не гледат. Друг абсурд е строителството на подземен паркинг под градската градина, което ще съсипе друг зелен участък, безценен за града. Това не означава че БСП-ДПС-ДС са много свестни.
9
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
noviq moral qko kalinki navsqkade
8
29
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Явно Цецо продължава да подслушва и в момента като обикаля из Пловдив с цецомобилите. Само интересно как поне веднъж не излезна някой запис на станишев, местан, волен или някой от техните? Повръща ми се вече от Тройната и методите й да омаскаряват хората, а не се виждат колко са крадливи и каква шуробаджанащина е в столетницата,всичките им назначения са по партийно-криминална линия.
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
E tova go znaqt i decata vsi4kite tiq revat po forumite zashtoto shte im istinat mestencata
6
2
 
28
 
! Отговори
batevale преди 10 години
"...несериозни неща,които ги няма в правния мир...." Подслушването е незаконно ,а контекста на кметските дрънканици е почтен и законен ?!?!?!?!
5
1
 
19
 
! Отговори
М.Р преди 10 години
Хахаха почнасе
4
59
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всеки човек с интелект по-голям от средноинтелигентна *** ще оцени кмета по това какво е направено в Пловдив. Аз живея там и казвам с чисто сърце, че там нещата се случват! Почти не остана непреасфалтиран главен булевард, чисто е, строят се множество неща, печелят се евро проекти.Оставям на вас да коментирате кмета според анонимните записи. И дори и да са истина се оказва, че назначаваните гербери са кадърни :)
3
13
 
44
 
! Отговори
Калинки преди 10 години
Пловдивската община - гнездо за Калинки. На стената виси плакат "Всеки общинар - гербераст !", а химна на Пловдив става рап варианта на култовото парче на DJ Цецка Стругарката: "Цъфнал ГЕРБ... майна, майна!"
2
10
 
10
 
! Отговори
Зед преди 10 години
Новина от днес: "Активистът на ДПС Ружди Салим оглави земеделието в Пловдив"
1
4
 
31
 
! Отговори
Зед преди 10 години
Така деца, се правят кюфтетата.