Кой откъдето търси, го прибирам в общината!

Лъснаха втора порция скандални записи с кмета на Пловдив
Обновена: 22 окт 2013 16:32 | 22 окт 2013 15:50, Екип на Dnes.bg
63
Кой откъдето търси, го прибирам в общината!
Кметът на Пловдив Иван Тотев Снимка: архив, БТА

Втора порция скандални записи на пловдивския кмет Иван Тотев изтекоха в медиите днес.

В тях става ясно, че в местната община са назначени над 500 членове и симпатизанти на ГЕРБ. Припомняме, че прокуратурата се самосезира след вчерашната порция записи. В тях градоначалникът заяви на партийно събрание, че внасят умишлено незаконни решения в Общинския съвет за гласуване, за да бъдат връщани от областния управител Венцислав Каймаканов. Целта била вината за нереализираните в Пловдив проекти да падне върху губернатора, а не върху кметския екип. 

Още по темата
В новите записи, изпратени до плодивски медии, кметът отговаря на въпрос на съпартиец за чистката в различни институции след смяната на властта. 

„Като цяло се опитваме да спасяваме, каквото можем. Искам да ти обясня, че досега сме прибрали толкова народ в общината, колкото не можеш да си представиш. Тази община, къде я пълним постоянно, просто не е истина. Постоянно ги прибираме, кой откъдето търси, съм го сложил някъде в общината”, заявява пловдивският кмет Иван Тотев и лидер на ГЕРБ в града. 

От записа става ясно, че кметът Тотев е провел разговор и с новия директор на пловдивското летище Иван Карнабитов за назначаването на хора там. „Имаме диалог с директора на летището, одеве каза: Аз съм с вас, ще назначаваме хора, каквото искате ще правим. Така че там ще имаме щатове, които ще можем да назначаваме на летището. Търсим, търсим, всеки случай го гледаме поотделно. Ако примерно партията в Пловдив е 1000 човека, те 500 работят в общината.”, казва още кметът. 

От записа излиза и информацията, че във ВиК-Пловдив също работят около 120 души, обвързани с ГЕРБ. Хора са назначавани и в общински болници.

От БСП реагираха остро на изнесените данни. „За нас стана ясно още в началото на мандата, че се назначават хора с партийни книжки, след като бяха уволнени над 500 дългогодишни служители”, заяви пред Dnes.bg шефът на групата общински съветници от БСП Николай Радев. 

От БСП ще поискат и ревизия на всички взети решения от Общинския съвет заради информацията, че умишлено са внасяни незаконосъобразни текстове за гласуване. 

„Единственото, което мога да направя като коментар е, че съм прав, когато връщам тези решения. Жалкото е за пловдивчани, защото те не заслужават подобно отношение.”, коментира пред Dnes.bg областният управител Венцислав Каймаканов. 

Не закъсняха и политическите реакции. Политическите опоненти на Тотев поискаха неговата оставка като кмет.  „Това нанася тежък удар върху институциите изобщо, подрива авторитета на Общинския съвет и води до все по-голяма апатия у избирателите, които казват – вижте ги какво правят”, смята Дани Каназирева от „Съюз за Пловдив”.

„Умът ми не го побира това, което го е направил, и затова призовах да си подаде оставката незабавно, защото той се подиграва със свещени институции на град Пловдив”, заяви бившият кмет на града и общински съветник от ВМРО-НИЕ Славчо Атанасов. 

Кметът Иван Тотев не беше открит за коментар след втората порция записи. Вчера той заяви лаконично, че няма да коментира несериозни неща, които ги няма в правния мир и че ще издири кой е авторът на записа с негово участие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
5
 
25
 
! Отговори
герб -> престъпни преди 10 години
Има ли поне един почтен гербер на този свят? Моля някой да ми го посочи.
32
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вие сте шарани, които кълват на всяка стръв, този запис е незаконен и 100% манипулиран. Ако се е вършели нещо нередно - да бяха сигнализирали на цацаротурата, щяха да ги окичат с микрофони официално и записът после да е годно доказателствено средство в съда. И наистина да има смисъл от него. А щом е направен тайно, значи не целят с него справедливост, а омаскаряване и най-вероятно е манипулиран и сглобен извън контекста.
31
3
 
32
 
! Отговори
Николов преди 10 години
Проблема ни е,че в нормални държави такива хора се оттеглят на часа от властта,в други държави ги съдят а в едни други си правят харакири.Е няма такава държава.Мен не ме е.е от коя партия е.Ама такъв с кеф ще го режа бавно на парчета.
30
0
 
10
 
! Отговори
_IsmaiL_ преди 10 години
27Ами кажи ми ти защо е нямало такива записи преди? Герб бяха 3.5 години на власт, защо не изкараха кирливите ризи на левицата? Вариантите са два, или червените са много честни (невъзможно) или са много хитри и знаят как да си крият мръсотийте.Сега, този факт по какъв начин точно оправдава престъпленията на герб? Значи, щом и другите са крадци първите автоматически стават невинни?
29
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Герберска ***.Всички гербери са такива - ***, които не биха ги взели никъде, ако не целуват *** на тиквата.
28
22
 
5
 
! Отговори
Обладани от БСП-то преди 10 години
Гледам, че всички медии, (вестници, телевизии, форуми като този) са се нагъъзили на БСП, ДПС и ПеевскиАло, господа, малко самоуважение не може за пари да продавате заадниците сиУспокойте се, не виждате, ле че ставате за смяхГледам агенция Галъп - абе бива гюонсуратлък бива ама такова нещо не бива. Закриха НЦИОМ за да ни пробутват социологическите изследвания на кеатурите на БСП.Някой да смята, че г-н Пеевски, Г-н Орешарски или г-жа Манолова ще могат да живеят нормално в бъдеще
27
15
 
5
 
! Отговори
мозъчен парадокс преди 10 години
ГЕРБ се самоотстрелват един друг - *** цирка!Това, за да го вярваш, трябва да имаш коефицент на интелигентност колкото есенна температура. И тъй като не ми се вярва да си така неориентиран - остава, че се опитваш да внушаваш неистини умишлено. Ще те похвалят на Позитано или Врабча, макар че вие сте едно.
26
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Такива записи защо не изтекоха за хора които 20г. убиваха други българи и са безумно богати. А уж случайно се появяват все за хора за които им е удобно и когато им е удобно. Значи е дирижирано. Не може да ревеш, че Цветанов е бати *** и подслушва, а ти трябва да си 300 пъти по-голям подслушвач. Ако някой си мисли, че ако един ден стане политик и за него няма да излязат такива записи - то този човек е пълен наивник.
25
5
 
14
 
! Отговори
_IsmaiL_ преди 10 години
Абе мани ги герб като партия...То е ясно, че са крадци. Мен ме изумяват глупаците, които пред очевадните престъпления на тези убийци се опитват с някакви финти и ораторски трикове да ги защитят и оправдаят.Или са платени или и те като протестиращите страдат от двойни морали, където правилата и важат за всички останали, но не и за тях.
24
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ОЩЕ ЕДНО ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА *** ДЕТО ПРОТЕСТИРАТ - ПЛАТЕНИ ОТ ГЕРБ, 50 ЛВ СА СИ 50 ЛЕВА, ЖАЛКИ КАРТИНКИ
23
5
 
27
 
! Отговори
ьАнонимен преди 10 години
Прочитайки статията се учудих само на един факт: Как може човек с такова обществено положение да е толкова нагъл и арогантен. Че се назначават свои хора е ясно за всички, но да афишираш това по такъв начин е меко казано цинично. Иначе нищо ново под слънцето. Статията е поредното /за хиляден път/ доказателство, че в ГЕРБ са най-големите ***, ***, престъпници и *** на обществото. То като им видиш малоумния лидер Буда, не е необходимо да коментираш останалите.
22
4
 
22
 
! Отговори
123 преди 10 години
Ами *** мафиоти са тези гербери затова се и провалят.То просто манталитета им е такъв-комунистически,да рушат само и само те да са на власт.Е такава жажда за власт може да имат само наистина хора с психични отклонения,че те и лидерите им са такива и те ги подкокоросват за тези работи,просто задачите идват отгоре.Гласа негов ли е за каква манипулация става въпрос,просто има хора които не ги харесват и се възмущават от това което правят и затова ги записват.
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Нещо май...на Номер 4 му плащат по 30 ст. за коментар, нека си пише
20
22
 
2
 
! Отговори
интригант преди 10 години
Все за гербаджии излизат някои сплетни и слухове (недоказани), а за крадливите свраки от БСП, ДПС и Атака всички се страхуват да кажат истината ( колко хиляди лева отидоха в сметката на Станишева Моника, колко хиляди чифта обувки си купи другарката Масларова, колко хиляди сви сина й от Марангозова, колко тона българско зърно замина неизвестно къде изпратено от министър Чичибаба, и т.н. Никой не е забравен, нищо не е забравено! А Бареков сипе плюнки, за да угоди на поръчителите на плюнките.
19
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Факт е, че компромати и подслушвания излизат само срещу хора на ГЕРБ. Явно само те не се занимават с подобни помии, иначе ако тръгнат и те да записват, кой знае какво ще излезе от управляващата ни сега тройна коалиция.
18
0
 
1
 
! Отговори
kgolh преди 10 години
opa post 13 e za N4 .N5 spoko , nema se plashish:)
17
29
 
8
 
! Отговори
висок преди 10 години
Аман от барековщини. Предпочитам герберски калинки пред мароканските скакалци на БСПДПС.
16
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как един не остана чист и не се наклепа след като е влязъл в политиката.
15
27
 
14
 
! Отговори
трактора дълбае преди 10 години
Отгоре Трактора копае, отдолу Съсела дълбае, горката ни земя българска. Хайде, слухарите, извадете един запис какво си хортува насаме Моника и Съргей, или Цацаров и Пеевски. Сто процента там ще чуем доста по скандални неща.
14
9
 
30
 
! Отговори
Нещо май... преди 10 години
Познавам доста пловдивчани и нещо не са във възторг от кмета си. Май някой от младежкия герб ни пуска пропагандни материали. Номер 4, да ти, за теб говоря :)