Разкриха незаконен старчески дом край Луковит

50-годишна жена се е грижила за петима стари хора
24 окт 2013 13:03, Красимир Ангелов
17
Разкриха незаконен старчески дом край Луковит
Снимка: Булфото, архив

В луковитското село Петревене е разкрит незаконен старчески дом, съобщават от областната дирекция на полицията в Ловеч. Сигналът за това е получен в РУП-Луковит.

Извършена е проверка съвместно със служители на дирекцията "Социално подпомагане" - Луковит и специалист "Хуманитарни дейности" към общината.

В къща в селото, обитавана от 50-годишна жена от София, са открити петима възрастни хора, за които жената се грижела.

Тя е представила договор за полагане на грижи за трима от тях, сключен между нея и техните близки.

С резултатите от извършената проверка е запозната Районната прокуратура в Луковит. Работата по случаят продължава РУП-Луковит и дирекцията "Социално подпомагане".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: Луковит
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Нека се напише обширен материал какво правим с възрастни и болни в България, как е уредено това.Скоро слушах за Холандия и не вярвах при какви условия са, при това на достъпни цени.Грижите за възрастен и болен са повече, непосилни, по-скъпи от тези за дете, да не добавяме мъката да виждаш как си отиват любими хора.
14
0
 
5
 
! Отговори
без име преди 10 години
аз съм в Италия и 10 години се грижа за стари хора,е какъв е проблема че жената го прави в БГ
13
0
 
8
 
! Отговори
а така преди 10 години
Доживотен затвор, моментално затваряне на "дома" , по едно походно легло на възрастните и на улицата. Как ще си позволява тази жена да се грижи за възрастни хора и то срещу заплащане. Все пак плана е пълен геноцид на българският народ и избиването чрез глад на 80% от възрастните до 2014 година. Да се праща в лагера жената, Браво на полицията!
12
1
 
10
 
! Отговори
Петолъчка в сърцето преди 10 години
Държавата зарината от наркотици, отвличат български деца да ги продават в чужбина, отвличат българки за *** и секс-робини в прехваления ви Запад и полицията прави какво??? Бори се с "незаконните" старчески домове??? Сигурно иска хората да умрат от липса на грижи, задушени в собствените си екскременти???Време е за ВТОРИ НАРОДЕН СЪД!!! Всички демократи, които са участвали във властта от 10 ноември до днес, трябва да увиснат нависоко, за радост на гарваните!
11
0
 
9
 
! Отговори
Край преди 10 години
Правилно цялата държавна машина да смеле гледачката на кайма а старците шут и навънка. Ай ше им се...
10
0
 
12
 
! Отговори
MiB преди 10 години
На тая държава нещо не и наред... Все повече се замислям за Англия...
9
0
 
16
 
! Отговори
Човек от Луковит преди 10 години
Статията е озаглавена, като че ли е разкрито някакво голямо криминално престъпление. Социалните служби вместо да им помогнат с каквото могат тръгнали да ги разследват и преследват заедно с родната полиция, която би трябвало да ни пази. Да се молиме на Господ, което включва и протестиране срещу настоящата система, да дойдат праведни хора на власт, с ново мислене и морал и ще се промени живота в България
8
1
 
9
 
! Отговори
Търтеи от МВР преди 10 години
Тези "герои" ще се пенсионират на 40 и ще вземат 45 години тавана на пенсиите. Разпускане на МВР и спиране пенсиите им. Да работят нещо и да се осигуряват. Социална след 70!
7
0
 
31
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
След като близките на тези хора са и имали доверие,нека да продължава да се грижи за тях.Колко биха се посветили на подобно нещо.Имате ли представа колко са и безсънните нощи ,как се осигурява храната,как се обслужват такива хора ? Поредното оплюване на силните и достойните,които все още живеят тук.
6
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И откога е престъпление някой да се грижи за стари хора..дори и срещу заплащане...????леле колко простотия в тая държаваааа!!Държава ли казах??
5
0
 
27
 
! Отговори
Жена преди 10 години
Това е то-нека осъдим подобаващо добрите дела! Нямам думи...
4
0
 
21
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
какво точно е нарушението на тая жена - *** - незаконен бил. Хиляди години хората се грижат един за друг. Антихристкия ви свят скоро няма да го има.
3
0
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Ами като не е уредено и парите са безбожни другаде?А да не би като се вземе чужд човек в къщи да е по-добре - нито има мед. специалност, нито се знае какъв човек е. Просто хората търсят по-евтин вариант, когато нямат възможност да са с възрастни и болни по цял ден. Така се спасяват всички - ЗАЩО СЕ МЪЛЧИ?????
2
0
 
37
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
И сега какво?Доживот в затвора за грижа за стари хора.
1
0
 
43
 
! Отговори
българка преди 10 години
Браво на тази жена ще си изкарва пари с труд а няма да краде и ***,да се замислят тези в социалните служби,те вършат ли някаква работа.