Спещните медици скочиха: Без SMS-и на 112

Не можели да отменят джипитата за денонощно здравно обслужване
27 окт 2013 09:44, Александър Попов
25
Спещните медици скочиха: Без SMS-и на 112

Правила и ясен регламент в работата на лекарите в Спешната помощ поискаха участниците в Третата национална конференция на работещите в спешната помощ, която се провежда в Пловдив.

Още по темата

Те остро се противопоставят на приетия на първо четене закон за повикване на екипите с SMS-r и заплашват с протести, ако не бъдат чути.

Лекарите заявяват, че за работещите в момента 250 екипа и 130 спешни кабинета е невъзможно да поемат денонощното медицинско обслужване на населението в страната, за която настояват джипитата.

В новата стратегия за спешната помощ липсват ясни правила за спешността, твърдят здравните специалисти.

Като основен проблем на работещите и в двете звена - спешна и неотложна помощ, се определят неясният статут и ниското заплащане.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
3
 
! Отговори
of 21американ преди 10 години
факт е ,че например една Франция редовно кани български общо практикуващи лекари за работа във Франция.Добрите им впечатления са от ежегодните международни конференции и събеседвания на срещите м/у равни .....джипита от цяла Европа.Проблем е само езиковата бариераА за САЩ И Канада важат други правила......там професионалните гилди трудно допускат външно участие
20
0
 
3
 
! Отговори
ДО 19 Yasans преди 10 години
Истинската медицина е Общата медицинска практика ....това е световно признат факт .Това не изключва тясно специализираните специалисти .Медицината е необятна информация и само синергизъм между Обща медицина и тесен специалист за тежките форми имат качество при обслужване на пациентите.И не злоупотребявай с реалностите .....прословутата потребителска такса се запраща и при тесните специалисти .....търсените добри специалисти Това го знаят!!!
19
4
 
0
 
! Отговори
Американ преди 10 години
До :-)Факт е че от българските лекари много малко се докопват до работа в Америка и Канада - трудно е, а и манталитета им пречи - груби и безотговорни са, а тука това не върви.А за плащането: мърляча все писка за пари, а като му ги дадат - след месец-два го изритват, понеже мърляч е манталитет и не се поправя с пари.
18
1
 
4
 
! Отговори
истината преди 10 години
Трябва да връчи нота - първо 100%увеличение на заплатите,2 Първяа категория труд и останалите няколко искания-връчва се за изпълнение до определена дата.Ако не я изпълнят от до всичко - спешна помощ трябва да са единни и да спрат работа или в един ден да си подадат заявления за напускане това е единственото решение или умираме
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До yasenslЗдравната каса превежда средно по 1лв. на пациент от листата, а от, така бодящата ти очите, потребителска такса са освободени повече от половината, и то за сметка на лекаря. И сега от тази сума извади заплата на сестрата, данъци, осигуровки, консумативи, наем и пр. разходи. И като ти се вижда толкова превъзходно - стани ти общопрактикуващ! ... Злобен ***!
16
1
 
8
 
! Отговори
:-) преди 10 години
До vargБългарските лекари, драги ми Варг,Ни сопа ще ядат, ни ще си стоят тук.Те са образовани хора, които лесно си намират работа по специалността на запад. Не мият чинии и получават достойно заплащане там.Като не ти харесват тук, ще си изпълняват Хипократовата клетва другаде, която между другото не включва работа за без пари, освен за децата на учителите им, а и ни най малко изпълнение на лаишките прищевки на разглезеното ни пост-комунистическо общество.Услуга - плащаш. Точка!
15
8
 
2
 
! Отговори
yasensl преди 10 години
do 15Специалност общо практивкуващ лекар специалист по-нищо.Здравната каса им превежда по 2.90 за всеки записан клиент + потребителска такса.
14
1
 
11
 
! Отговори
има начин преди 10 години
Много лесно ще се решат нещата .......както е по света ......щом не е спешно повикването да се заплати за транспорт , човека -час труд на лекар и шофъор....Защото истина е ,че реално спешните повиквания за твърде малко.....повечето позвънявания са от страх /да не би ?!?!да стане нещо/ Викат лекаря , а дали се размърдват да отидат да изпълнят рецептата?!?!
13
0
 
11
 
! Отговори
до Варг 14 пост преди 10 години
Много внимавай когато споменаваш Свещената Хипократова клетва!! Там не се изисква от Лекаря да е с божествени функции и да спре болестите и да въведе безсмъртие ,нито да е перпетум мобиле без захранване!!!
12
2
 
9
 
! Отговори
Of Yasens преди 10 години
не говори с езика на злоба и завист.........има ясни факти и цифри......и като си такъв отворко стани и ти Джипи.Обирай пасивите на всичко и ще запееш друга песен. Но за да си Семеен лекар се иска и квалификация , и издръжливост, и лишения от най- обикновените човешки права.......спокойствие ,лично време .....просто опитай и тогава се изказвай!!
11
9
 
3
 
! Отговори
Абе преди 10 години
Абе,закрийте ги най-после тези спешните!Само пари харчат на вятъра!Върнете старата система,когато големите болници обслужваха тези центрове и всичко беше нормално.В Стара Загора по цял ден люпят семки и когато ги повикат някъде оревават орталъка.Те какво си мислят,че хората не ги виждат колко работят.А вътре имат и телевизори,за да не им е скучно!
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СмеЩни некадърници са авторите. *** заглавието...
9
1
 
5
 
! Отговори
мето преди 10 години
Преди имаше ОБНМП, което се раздели на ЦСМП и СПО, като понятието неотложна, единствено м-р Константинов заяви, че не съществува никъде в ЕС. В МОМЕНТА, НЕ КАКТО ПО ПО ПРОГРАМА ФАР, СПО са върнати към държавните болници и поемат и неосигурените / както и ЦСМП де/ Определението СПЕШНОСТ претърпя промени в годините, с което пациентите не са запознати. СПЕШНО НЕ Е БОЛКА, ИЛИ БЕЗСЪНИЕ, ПРИЧИНЕНО ОТ НЕЯ!!! Джипитата "искат" /не те, а кукловодите!/ отмяна на нощното и празнично обслужване - 0.11лв.?
8
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Prexvarlqt si topkata edni na drugi i v kraina smetka potarpev6i sa xorata koito si pla6tat osigurovkite
7
3
 
2
 
! Отговори
1123 преди 10 години
До yasensl Говориш глупости и спри да гледаш в чуждото канче
6
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Олелелеле майкоооо..."спеЩните".... МуахахахахахаахххаххаНямам думи!
5
4
 
29
 
! Отговори
yasensl преди 10 години
Един личен лекар с 1000 записани клиенти взима над 3000 лева чисти.Лекар в спешна помощ 500 лева.
4
1
 
16
 
! Отговори
пл преди 10 години
"Спещните"фес.бг в действие.
3
1
 
27
 
! Отговори
никой преди 10 години
СпеЩно ви трябват грамотни хора !!!!!
2
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Изпратете SMS с текст "Умирам, помогнете + вашият адрес" на 112. Цената е само 4.80 с включено ДДС.