Ще настанявате ли бежанци във Варна, питат от ГЕРБ

Не може планове "на тъмно", твърдят Емил Радев и Павел Христов
14 ное 2013 11:08,
4
Ще настанявате ли бежанци във Варна, питат от ГЕРБ
Бежанци се редят за храна в центъра в Харманли. Снимка: архив, Булфото

Варненските депутати от ГЕРБ Емил Радев и Павел Христов са отправили питане към вицепремиера и вътрешен министър Цветлин Йовчев - предстои ли настаняване на бежанци на територията на общината.

Причината за питането им е отговор на военния министър Ангел Найденов, че 10 казармени района в страната, два от които във Варна, са подходящи за настаняване на бежанци.

В питането си депутатите искат да получат отговор и на въпроса предстои ли превръщането в центрове за настаняване на бежанци на обекти, собственост на МВР или в обекти на министерството на отбраната във войскови райони с отпаднала необходимост.

Радев обясни , че не може "на тъмно" да се правят планове за настаняване на бежанци във Варна без да се вземе предвид спецификата на района и туризма.

Депутатът коментира, че ако се настаняват бежанци в двете поделения във кв. "Владислав Варненчик", никой не знае дали тези общежития ще са от открит или закрит тип.

"Никой не казва как ще се осигури здравното обслужване на тези хора, тъй като повече от тях са с по 5-6 деца", каза още Радев, цитиран от БТА.

Според него, ако се предвижда настаняване на бежанци във Варна и в областта, най-малкото трябва да бъдат уведомени органите на местно самоуправление.

Двамата народни представител очакват идната седмица в петък да получат писмен отговор на въпроса си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А не! Само не и по морето. И после заради тия откачени арабели ще е гадно да ходиш на плаж! Че като се съблекат мацките по бански тия ще откачат!
1
0
 
2
 
! Отговори
баба кика преди 10 години
елате ,чака ме ви ,ще падне боят но МЕЧКАТА