Как се плаща сметка за ток с 6,5 кг с жълти стотинки

Мъж протестира: Услуга не получаваме, но си я плащаме
Обновена: 30 ное 2013 12:51 | 30 ное 2013 12:51,
50
Как се плаща сметка за ток с 6,5 кг с жълти стотинки
Снимка: Dnes.bg

По нестандартен начин Хасан Мехмед от село Белодол, Община Поморие, е решил да протестира срещу електроразпределителното дружество EVN.

Мъжът е събрал сумата от 46 лв. – колкото е месечната му сметка за ток – само на жълти монети от по 1 и 2 стотинки. Ентусиастът натоварил парите в раница, тежаща 6,5 кг, и пробягал с нея 35 километра – разстоянието от с. Белодол до касата на ЕVN в Поморие.

По този начин Хасан Мехмед искал да покаже недоволството си от услугата, която електрическата компания предлагала. По думите му електроахранването в селото било толкова слабо, че не поддържало дори основните ел. уреди. 

„Отопляваме се и готвим на дърва. Дори през лятото ни се налагаше да палим печка, за да си приготвим храната”, разказва Хасан. 

Когато се опитал да плати сметката си с жълтите стотинки обаче, служителите на EVN в Поморие отказали да вземат парите му и го препратили към касата на "Български пощи".

„След като се разбра за протеста ми, захранването леко се повиши, но за сметка на това в домовете на съседите ми стана по-слабо. Не получаваме услугата, но я заплащаме.”, обяснява мъжът. Той допълва, че през изминалите месеци са изпращани многобройни жалби до енергoразпределителното дружество. Оттам са назначавали проверки, но нередности не са констатирани.

Затова Хасан Мехмед решил да потърси съдействие от кмета на община Поморие Иван Алексиев. В кабинета му мъжът разказа „одисеята” си. От своя страна Алексиев обеща, че ще настоява проверките да се извършват няколко дни поред в различни часове на деня, за което ще следи и представител на Община Поморие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: стотинкисметка за ток
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма никакво значение с какво име е. Той е бягъл и плаща в килограми. Това е мирен протест. Сега си спомнете за протестите на хората, които се самозапалиха, за други които бяха бити и унизени. Така че не е важно кой какво прави, важното е, че има разделение и това разделение ще доведе до края на България.
38
0
 
4
 
! Отговори
някой.... преди 10 години
А зощо не го подкрепим занваряйки еректричеството ни вкъщи н определин ден и час ?
37
1
 
12
 
! Отговори
RAD преди 10 години
Много оригинален начин за протест, но... какво от това ?Пука й на властта за такива "оригинални" протести!Правят си каквото искат, а народът продължава да подвива опашка, да гласува за същите и после да се жалва!Ами хак да ни е!Като не можем да си защитаваме достойнството и позволяваме на Орешарски, Станишев, Местан и компания да ни плюят в лицата , така ще е !
36
0
 
22
 
! Отговори
ha,ha преди 10 години
касиерката която НЕ е приела парите, да се уволни веднага. ***.
35
1
 
4
 
! Отговори
до 37 преди 10 години
В такъв случай теглиш жица и директно връзваш с един трептящ кръг високоговорител. Номера става близо до излъчваща антена.
34
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Токът в цялата страна е "некачествен". Не отговаря на стандарта. Новите електромери въртят като за световно. Колкото по некачествен е тока, толкова повече отчита електромера. И токът ни е менте, като цялата държава.... :(((
33
0
 
56
 
! Отговори
Vassago преди 10 години
Нека не забравяме,че стотинките по 1 и 2 са също парични средства.Много съм изненадан от отказа на касиерките да вземат парите,но явно това се случва само в България.На негово място щях да вдигна скандал и да откажа да ходя в "български пощи".Или вземат парите,или няма да си платя сметката и ще се съдим в последствие...!
32
0
 
44
 
! Отговори
Anonimen преди 10 години
Браво Хасане!!!
31
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За сметка на слабия ток в тези краища, турските радиостанции са така туниниговани там, че директно могат да бъдат ползавани като безжични енергоносители от разни Хасан Мехмедовци и други осман-имперовци.
30
2
 
14
 
! Отговори
ЛЪЖЕТЕ ДНЕС БГ преди 10 години
Турското правителство одобри дарение в размер на 6 млн. евро за строителството на най-голямата джамия в България. Джамията ще бъде построена в южния български град Кърджали, в който живее голяма група етнически турци, и ще побира до 1500 души, съобщава BalkanInsight.В публикация на Труд" от сряда се посочва, че Дирекцията по вероизповеданията към турското правителство ще дари 12 млн. лв. за построяването на храма. Изданието цитира Ферад Саид, член на джамийското настоятелство, според когото дарението е предназначено за най-големия кърджалийски квартал - Възрожденци, предаде КРОСС.
29
2
 
20
 
! Отговори
Д-р МАХМУРЛИЕВ преди 10 години
Не само в Поморие, а в Несебър и Елените напрежението играе в големи амплитуди и има прекъсвания на захранването, а има групи чужденци за "културен и поклоннически" туризъм- срам за европейска България!
28
2
 
20
 
! Отговори
ДЮДЮ преди 10 години
До КуроландесНе мога да разбера негодуванието Ви, относно коментар 29. След като спортиста се състезава за / в името / и на / България - то какво значение има "именцето"? Не всеки може да се похвали с име като Вашето, следва да сте по-търпелив, спрямо околните. И все пак не мога да преценя Куроландес, дали е типично славянско, тракийско или прабългарско име!?
27
3
 
6
 
! Отговори
Slaveikov преди 10 години
super hubava idea!taka da plastame i danatzite, taksite, vinetkite.kade - v koi banki ima takiva krasivi jalti monetki - v pireus, raifaisen, alfa, allians, unocredit, parva chestna banka dali ima ot tosi metal?
26
20
 
9
 
! Отговори
Атанас Буров преди 10 години
Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава.
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
М да.
24
2
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хасан Мехмед е един от най-добрите български маратонци. Това че протестира по този начин ме подсеща да перефразирам края на "Под игото: Един се осмели да протестира-и той беше турчин.
23
2
 
13
 
! Отговори
ДЮДЮ преди 10 години
До varg vikernesНе се учудвам. Предполагам, че не Ви заплащат повече от 0.02 лв. за негативен, дезинформиращ, ксенофобски или пост стил "le troll". Нормално е след като, чета Ваши коментари през цялата работна седмица под всяка новина, снимка или реклама дори... да заработвате много по 0.02 лв.
22
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Аноним с какви пари да ги съди и вашите коментари са *** колкото и протеста му ?!?!
21
3
 
67
 
! Отговори
Надежда преди 10 години
Виждам, че много хора не разбират защо човекът се е решил на този ход. Не е искал да затрудни касиерката, а да привлече внимание върху проблема. Дали, ако беше платил с банкноти, сега въобще щяхме да сме чули за ниското напрежение, което му се подава?
20
6
 
24
 
! Отговори
varg vikernes преди 10 години
Аз така редовно си плащам сметките в магазините и други.Много са дисциплинирани сега.