Загиналите младежи край Бачково се връщали от 8 декември

Съдебни медици разследват дали смъртта е настъпила след удавяне, или от тежкия удар
Обновена: 10 дек 2013 19:50 | 10 дек 2013 19:44,
125

Снимка: Булфото

Четиримата загинали младежи при тежката катастрофа на пътя Бачково – Асеновград са били студенти, които са се прибирали от празнуване на 8 декември. Фаталният инцидент е станал след последния тунел в посока Асеновград.

"Колата буквално прелетя над мантинелата, такова нещо не съм виждал", разказа пред репортер на Dnes.bg един от очевидците на трагедията край Бачково.

Още по темата

Най-вероятната причина за катастрофата е несъобразена скорост и хлъзгавата настилка в района заради обилния снеговалеж. На мястото на инцидента няколко часа имаше аварийно-спасителен екип на „Гражданска защита”, полиция и пожарна. Неофициално източници от разследването твърдят, че липсва спирачен път.

Автомобилът е минал през дърветата и се е преобърнал по таван в река Чая. Младежите са загинали на място. Съдебните медици ще разследват дали смъртта е настъпила след удавяне, или от тежкия удар.

Водачът на автомобила е 23-годишен младеж от Пловдив, а второто момче не е пловдивчанин, твърдят от полицията. Двете загинали момичета са на 22 години.

Преобърнатата кола е с пловдивска регистрация. Инцидентът е станал около 13,30 часа около Бачково, а районът беше отцепен повече от 4 часа.

Това е вторият тежък инцидент в района за последната седмица. На 4 декември на пътя между Пловдив и Пазарджик загинала три момчета на 23-годишна възраст.  Инцидентът до разклона за село Цалапица беше заради лоша видимост и висока скорост.

Заради снеговалежа в Пловдив днес за периода от 8 до 16 часа в КАТ са регистрирани 28 катастрофи с материални щети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мм да 23 годишно *** с кола за 100 бона която тати му е подарил най малко 200 коня под капака задно предаване, сняг лед и мацки в колата. Смъртоносна комбинация. Язък за момичетата само, млади и свежи са си заминали заради глупоста на един ***.
20
2
 
39
 
! Отговори
ДО 8 преди 10 години
Не е липса на опит,а точно си е простотия.Този път съм го минавал много и е доста опасен с много завои.Може и да си неопитен водач,но при една разумна скорост от 50-60 км/ч при евентуален удар няма да изкъртиш мантинела и поне няма да се убиеш.Мисля да спра да шофирам като гледам какви агресивни мъже и жени има по пътя напоследък.
19
4
 
11
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До PAUL WALKER Батка,батка и ти гушна букетеца.Вече няма да бъдеш талисмана на самоубиици които са се кефили на твоите филми
18
10
 
4
 
! Отговори
PAUL WALKER преди 10 години
RIDE or DIE
17
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
като караш бързо ще те носят бавно, лека им пръст!
16
1
 
28
 
! Отговори
1212 преди 10 години
Не вих казала, че се стара колата. Но при такива условия не помагат осигурителните системи. Шофьор без опит и акъл няма как да оцелее.
15
16
 
22
 
! Отговори
И пак с BMW! преди 10 години
Не е за подценяване, че сме кофти хора и от там шофьори, но 80% (да не кажа 90%) от катастрофите с жертви са с BMW-та! Май не са много сигурни автомобили...
14
2
 
26
 
! Отговори
една преди 10 години
Номер 11- ти *** ли си? Причината е мега ясна/ Конфигурацията-студенти(имай предив типа "студенти" в днешна България), старо БМВ, осми декември, колата изхвърчава (ако кара с ограничена скорост, трудно ще излети с такава парабола)....то много трудно да се сетиш каква е причината. Ама каквото търсил, намерил. Жалко за тези, които са се возили.
13
0
 
20
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До Анонимен 12 Родителите е трябвало да им обясняват,ама ей на не са го направили. Както и да им обяснят ,че през зимата има сняг и лед и че трябва да се внимава повече. Ама те не са ги научили на елементарни неща, а ние ще искаме ,да знаят тези "сложни" термини като "внимавам","хлъзгаво","зима". Ако са внимавали,надали са щели да се изпотрепят. И от 10 кладенеца да донесете вода и да ги оправдаете,такива грешки са недопустими и фатални
12
2
 
7
 
! Отговори
до 11 преди 10 години
Явно само ти незнаеш реалната причина за катастрофата
11
2
 
24
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Почернени са четири семейства.Бог да прости невинните деца,които най...вероятно са продължили да празнуват и в колата,а това е попречило на водача да следи пътя и да реагира мигновенно на тежката пътна обстановка.
10
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Някои си мислят ,че системите за сигурност в съвременните автомобили работят извън законите на физиката.И резултатите са налице.
9
1
 
8
 
! Отговори
bo преди 10 години
maliiiiiiiiiiii ALOV super si!!!!
8
33
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо бързате да плюете в коментарите без да знаете реалната причина за катастрофата бе?
7
0
 
85
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като гледам как ме изпреварват като си карам с 80-90 мога да кажа само едно: ние сме малък но изключително глупав народ.
6
33
 
21
 
! Отговори
Алов преди 10 години
Да ,ама отърваха сесията :P
5
4
 
15
 
! Отговори
Ники преди 10 години
До 1: Бих го нарекъл по-скоро липса на опит.
4
5
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това не са деца. Не са и студенти. Това са гъзета.След като на 23 години няма акъледин човек не чакай да има и занапред.23 години. Ако няма възпитание, уважение към другите участници на пътякакво очаквате?Ако беше блъснал кола с ваши близки?
3
6
 
60
 
! Отговори
razdva преди 10 години
БМВ , задно , сняг , завой , висока скорост и 1 *** - БЕЗЦЕННО
2
11
 
61
 
! Отговори
БМВ-София преди 10 години
Бързи и яростни последваха Пол Уокър.Само така * няма да се давате на балъците а яко ще порите моторите на колите още повече че има и мацки до вас а те не се възхищават от балъци и паляци каращи с 60-70 км в час.Тук е БГ и който мачка печели-ето вие станахте днес звезди а преди това никой незнаеше за вас.