Загиналите младежи край Бачково се връщали от 8 декември

Съдебни медици разследват дали смъртта е настъпила след удавяне, или от тежкия удар
Обновена: 10 дек 2013 19:50 | 10 дек 2013 19:44,
125

Снимка: Булфото

Четиримата загинали младежи при тежката катастрофа на пътя Бачково – Асеновград са били студенти, които са се прибирали от празнуване на 8 декември. Фаталният инцидент е станал след последния тунел в посока Асеновград.

"Колата буквално прелетя над мантинелата, такова нещо не съм виждал", разказа пред репортер на Dnes.bg един от очевидците на трагедията край Бачково.

Още по темата

Най-вероятната причина за катастрофата е несъобразена скорост и хлъзгавата настилка в района заради обилния снеговалеж. На мястото на инцидента няколко часа имаше аварийно-спасителен екип на „Гражданска защита”, полиция и пожарна. Неофициално източници от разследването твърдят, че липсва спирачен път.

Автомобилът е минал през дърветата и се е преобърнал по таван в река Чая. Младежите са загинали на място. Съдебните медици ще разследват дали смъртта е настъпила след удавяне, или от тежкия удар.

Водачът на автомобила е 23-годишен младеж от Пловдив, а второто момче не е пловдивчанин, твърдят от полицията. Двете загинали момичета са на 22 години.

Преобърнатата кола е с пловдивска регистрация. Инцидентът е станал около 13,30 часа около Бачково, а районът беше отцепен повече от 4 часа.

Това е вторият тежък инцидент в района за последната седмица. На 4 декември на пътя между Пловдив и Пазарджик загинала три момчета на 23-годишна възраст.  Инцидентът до разклона за село Цалапица беше заради лоша видимост и висока скорост.

Заради снеговалежа в Пловдив днес за периода от 8 до 16 часа в КАТ са регистрирани 28 катастрофи с материални щети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
11
 
38
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 10 години
ЖАЛКО за децата НО простотията води до там