Община Шумен приключва без финансови задължения годината

Това не се било случвало през последните години
17 дек 2013 20:56, Анисия Иванова
0
Община Шумен приключва без финансови задължения годината
Архив: Булфото

Община Шумен ще приключи финансовата 2013 година без просрочени задължения за първи път през последните три години. Това съобщи на пресконференция днес заместник-кметът по бюджет и финанси Александър Генчев, на която отчет за работата си през изминаващата година направиха кметът Красимир Костов и неговите заместници.

Общинската администрация в Шумен приключва финансовата годна с повече от 600 000 лева данъчни приходи в сравнение с 2012 година, а изпълнението на неданъчните приходи е с над четири милиона лева повече от миналата година, отбеляза Генчев.

По думите му общото изпълнение на местните приходите към момента е около 98 процента, "каквото не е било през последните няколко години".

Заместник-кметът по стопанските въпроси Митко Киров съобщи, че в хазната на администрацията са постъпили повече от 4,6 млн.лв. от продажба на общинска собственост, при планирани приходи от тази дейност - в размер на 3,5 млн.лв.

Заместник-кметът по строителство и екология Иван Йонков информира, че 95 процента от капиталовата програма на общинската администрация е изпълнена.

Кметът Красимир Костов определи изминаващата 2013 година като трудна и нелека, изпълнена с доста проблеми и предизвикателства, но успешна.

В отговор на журналистически въпрос той каза, че трите най-големи постижения в работата на администрацията през годината са успешното усвояване на средства от европейските фондове; разплащането на стари задължения към различни фирми и устойчивото и стабилно финансиране на всички дейности на общината.

Като неуспехи в работата на администрацията Костов посочи нерешения въпрос с приватизацията на "Топлофикация - Шумен", неуспешната кандидатура на областния град за Европейска столица на културата приз 2019 г. и някои пропуски, свързани с благоустрояването на града и общината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари