Предупреждение за военните, осквернили паметника

"Уронват авторитета ни", оплака се началникът им
Обновена: 27 дек 2013 21:10 | 27 дек 2013 16:53, Камелия Цветанова
102
Предупреждение за военните, осквернили паметника
Грозната сцена се е разиграла пред паметника на братята Евлоги и Христо Георгиеви в Карлово. Снимка: Facebook

Военнослужещите от Карлово, за които се твърди, че са осквернили паметника на Евлоги и Христо Георгиеви, са наказани с последно предупреждение за уволнение, съобщи бригаден генерал Димитър Шивиков, командир на 61-ва Стрямска бригада в Карлово, цитиран от "Фокус".

"Категорично не приемам постъпката им, това е уронване авторитета на българските военнослужещи", коментира той.

Още по темата

Според него, когато специализираните органи излязат с решение, те ще бъдат уволнени, ако се докаже, че действително са осквернили паметника.

Грозната сцена се разигра в началото на месеца. Освен, че се гавриха с паметника, военните пребиха и Ивайло Пръмов, който им направил забележка.

След почерпка в карловска дискотека, четиримата рейнджъри тръгнали към домовете си. Ибрям Камерлов отишъл за такси, а Рафет Сакатов вървял след него, разказаха по-късно самите военни.

Редниците Моско Пънгов и Мустафа Бекташ изостанали, защото им се ходело до тоалетна. Отричат обаче да са уринирали върху паметника.

"Ние не сме уринирвали върху паметника. Аз уринирвах под чешмичката, под храстите, встрани. Не сме уринирвали на паметника как може да пишат това!", обясни Мустафа Бекташ, като оправда постъпката си с факта, че са пили.

"Ивайло Пръмов твърди, че съм пикал върху паметника. Той няма с какво да се оправдае, защото той ме обиди и ме напсува, предизвика да стане този скандал. Просто ме предизвика, настигнахме го и го ударих", обясни на свой ред Моско Пънгов.

Жертвата на побоя пък разказа, че не е видял точно къде е случката с препикаването на паметника.

"Не съм видял точно къде отгоре или отстрани. Казах им да се съобразяват, че са в България и това е", каза той.

Побоят и разбитата бутилка в главата му, Ивайло Пръмов обясни с думите, че биячите му са били почерпени. Отказа обаче да посочи дали е бил обиждан от войниците и дали е бил наричан "гяур".

Пострадалият Пръмов обяви, че ще съди нападателите си. А след разследване на военната прокуратура министерството ще реши как да накаже четиримата рейнджъри.

Според генерал Шивиков истината е изкривена, повечето изнесено в медиите е тенденциозно и манипулирано и все още не е доказано на 100%, че паметникът е бил осквернен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
2
 
0
 
! Отговори
ххх преди 10 години
Какво друго да очакваш от българин???
73
1
 
4
 
! Отговори
Спиридон преди 10 години
Генерале, Генерале, срам за пагона ти и за лампазите, дето носиш на панталона!
72
1
 
4
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 10 години
Какви са тези войници - се с турски имена.
71
3
 
2
 
! Отговори
rex преди 10 години
До nero43taka e bilo no.?nito ti ve4e si voenen nqma i da bade6 ve4e 6apkar,nito ve4e 6te ima zabrana za may4in ezik,vse pak sme v ES.pak ti kato biv6 voenen prodaljavay da jivee6 s nostalgiq za oniq vremena.
70
1
 
14
 
! Отговори
nero43 преди 10 години
като бивш военен от гр.Шумен там където 1983г турската реч се чуваше само под сурдинка искам да кажа, че това вече не е българска държава а държава с протурско управление за всеобщо съжалениекомунистите продадоха държавата на Турция но това ще го разберете след години мили мои българи
69
1
 
0
 
! Отговори
nero преди 10 години
До любомирбраво осъзнал се българин
68
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Моско Пънгов , Мустафа Бекташ, Ибрям Камерлов и Рафет Сакатов какво Ви направи впечатление?От Лица с турски имена какво очаквате?Г-н бригаден генерал Димитър Шивиков, командир на 61-ва Стрямска бригада в Карлово Вие не сте български командир щом така леко решавате да накажете тези турски заптиета.Срам за българската войска
67
1
 
3
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Значи "Братя Георгиеви" може,а "Дядото " не може.Нещастници.
66
0
 
3
 
! Отговори
любомир преди 10 години
БСП трябва да се закрие със закон,те разрешиха на *** да убиват невинни хора,аз гласувах за тях но това повече няма да се повтори,тези *** които оскверниха паметника са за затвора на чело със Станишев и военния министър който няма капка съзнание.
65
0
 
5
 
! Отговори
маане преди 10 години
а ве, накрая ше излезе че пазвантина на дискотеката е уринирЪваал върху защитниците на бг от отомански произход, пребил ги е и насрал паметника а за да прикрие таа случка е разбил бутилката от главата си с което е увеличил шанаса си за оцеляване. генералите и министрите ще наградат 4-та башибузук с ордени за раброст и медали за защита на куртурнуту гяурско наследство. да здраствует булгурская армия турецкого произ- хождение! ура другарито и сишкото КЕЧ - само за 3 бройка на баламатума- строй са!
64
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
umretesi ot qd.ni6to ne moje ninapravite.da jivee velika Turciya
63
2
 
20
 
! Отговори
унижение преди 10 години
Генерале,това са хора под пагон,изпикали се на български паметник,да не говорим,че са били пияни,какво значи последно предупреждение.Много меко и леко гледате на това унижение на българските символи,на уронване на българското достойнство от тези *** по дух и етнос
62
1
 
20
 
! Отговори
2 преди 10 години
Този генерал е пълен ид*от ,а това вече не българската непобедима войска ....а орда *** и турски башибузук - горе-долу такъв като този който изкла жените и децата в Батак.Господ да пази България.Събудете се българи!
61
1
 
14
 
! Отговори
NIKODIM преди 10 години
POZOR !
60
0
 
19
 
! Отговори
Ама не са... преди 10 години
...уринирВали бе,какво им скачате?Ясно е,че хора с такива имена няма как да са пълноцении.Това е плод на поколения кръвосмешение,абсолютно никакво възпитание и отрицателно ниво на култура.Според мен трябва да бъдат уволнени и дадени първо на военен съд,а след това на граждански
59
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Такива като тия *** , ги пращаха в Стрителни войски при бай Тошо , само с лопатата да ги бият по главата , а не да се водят български рейнджъри. *** си остава , ***.
58
1
 
36
 
! Отговори
Ген. Вазов преди 10 години
Не виждам с какво са полезни на армията тези турски *** защо им дават заплати от нашите данъци с какво ще са полезни на армията при военно положение как ще ни защитят по скоро ние трябва да се защитаваме от тях. Едно време на такива в казармата не даваха оръжие само копаеха и чистеха клозетите а сега само петнят пагона вън от БА мръсни *** оставка *** оставка вън от България
57
1
 
30
 
! Отговори
Ellin преди 10 години
гледайки имената им се питам: щяха ли да го направят ако паметника беше на Кемал? българският войн Мустафа Бекташ от 61-ва Стрямска бригада в Карлово....без коментар...
56
1
 
23
 
! Отговори
noname преди 10 години
Така ще е докато *** са в управлението такива рейнджъри със звучни и чисти ''български'' имена ще си ходят ненаказани!
55
2
 
27
 
! Отговори
D преди 10 години
Едно време беше Велик е нашият войник - днес можем просто да кажем - Пиклив е нашият войник, а и "генерала" не пада по далеч от поверените му "войници" ...