Двама от поругалите паметника в Карлово напускат БА

Предстои да се реши дали военните ще бъдат съдени или не
Обновена: 3 яну 2014 14:03 | 3 яну 2014 08:34,
87
Двама от поругалите паметника в Карлово напускат БА
Грозната сцена се разигра пред паметника на братята Евлогий и Христо Георгиеви в Карлово. Снимка: Facebook

Двама от четиримата военнослужещи, участвали в оскверняването на паметника на братята Евлоги и Христо Георгиеви в Карлово, са напуснали армията, обяви ген. Димитър Шивиков, командира на 61-ва Стрямска бригада.

Пред bTV той обясни, че предстои да се реши да ли да бъдат съдени или не.

Още по темата

"След моята вътрешна проверка трима от тях са наказани", обясни той.

Рафет Сакатов, който след скандалния случай е с предупреждение, пък е бил избран да полага венци в памет на загиналите в Кербала. По този повод Шивиков посочи, че това не е чест, а е изпълняване на нареждане.

"Той е избран да поднесе венец, което не е точно чест, той е войник като всички останали", настоя генералът.

Както Dnes.bg вече писа, трима униформени и един цивилен служител от бригадата бяха обвинени в това, че на 8 декември в извънработно време са обругали и уринирали на паметника на Евлоги и Христо Георгиеви, а след това са нанесли побой на младеж, направил им забележка за действията им.

Тогава, след почерпка в карловска дискотека, четиримата рейнджъри тръгнали към домовете си. Ибрям Камерлов отишъл за такси, а Рафет Сакатов вървял след него, разказаха по-късно самите военни.

Редниците Моско Пънгов и Мустафа Бекташ изостанали, защото им се ходело до тоалетна. Отричат обаче да са уринирали върху паметника.

"Ние не сме уринирвали върху паметника. Аз уринирвах под чешмичката, под храстите, встрани. Не сме уринирвали на паметника, как може да пишат това!", обясни Мустафа Бекташ, като оправда постъпката си с факта, че са пили.

Жертвата на побоя пък разказа, че не е видял точно къде е била случката с препикаването на паметника. Ивайло Пръмов отказа да посочи дали е бил обиждан от войниците и дали е бил наричан "гяур".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как я мислят нашите управници тази работа! Все едно в Израелската армия да служат палестинци Евреите здраво държат в противен случай арабите да са ги изтрили от лицето на земята! А които са небългари в строителни войски при военно положение се изпращат да строят отбранителни съоръжения Така се прави в други страниНа тези момчета не им се сърдете те не са Българи политиците и ние които ги избираме сме виновни.Генералите се командват от политиците и на тях им се нарежда да приемат и такивa
57
1
 
5
 
! Отговори
дпс+бсп=заедност преди 10 години
Всички по-големи беди за България през последните десетилетия ни се сервират от антидържавната партия ДПС. Тази констатация вече се доказа напълно и се превърна в непоклатима аксиома. За голямо съжаление тесните партийни интереси на БСП и Атака тези политически формации съзнателно пренебрегват престъпната роля на анадолските мекерета, подкопаващи опасно националната сигурност на нашата страна.
56
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хора с турско самосъзнаие нямат място в българската армия! За тоя гаф вина е на политицитие и ДПС!под давление на ДПС се приемат в армията хора с турски имена я си помислете дали в Гърция ще приемат етнически турчин в тяхната армия - НИКОГА За такива има място само в строителни воиски и да им се зачислят кирка и лопата и мистерия а не Калашников за съжаление закриха строителни войски които още Стамболийски е създал. и на хора с не българско съзнаие никакъв достъп до класифицирана инф и оръжие
55
1
 
18
 
! Отговори
BG преди 10 години
Само да питам фуражките, какво би се случило с генерал във Франция направил изказване че "поставянето на венци на паметника на ген. Де Гол е ЗАДЪЛЖЕНИЕ, А НЕ ЧЕСТ !?!?!"Ген. Шишиков да пита ако иска и аркадашите си от Турция - отдаването на уважение към Ататюрк, задължение е, или чест ?!?! "Който не храни своя, храни чужда армия !" Аз заявявам официално че "своята" армия не желая да храня !!!Какъвто генерала - такива и войниците !
54
1
 
14
 
! Отговори
BG преди 10 години
Все съм мислил че военните са *** обаче всеки ден се удря рекорд !!! Според ген. Шишиков поднасянето на цветя /изразяването на уважение към паметници се счита за ЗАДЪЛЖЕНИЕ А НЕ ЗА ЧЕСТ !!! ДЕМЕК, КАТО ДА СИ ПЛАТИШ СМЕТКАТА ЗА ТОКА !!Заради ония в Кербала, фуражките света опищяха - загинали за България за дълга ... и какво - на паметника им поднасят цветя, дисциплинарно наказани техни колеги, опозорили и армията и България - ПО ЗАДЪЛЖЕНИЕ !! Сигурно и на Левски поставяме цветя ПО ЗАДЪЛЖЕНИЕ
53
0
 
10
 
! Отговори
от запаса преди 10 години
Братята Георгиеви нямат нищо общо с текущата политика. Това е поругаване на България. Искам да зная какво е отношението на правителството по отношение решението на споменатия командир. Обществото се вълнува от този въпрос.
52
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Двама от четиримата военнослужещи, участвали в оскверняването на паметника на братята Евлоги и Христо Георгиеви в Карлово, са напуснали армията, обяви ген. Димитър Шивиков, командира на 61-ва Стрямска бригада. Не са изгонени, а са напуснали. Трябвало е направо да ги изпратят на работа в генералния щаб. Напълно достойни са за работа там, при другите продажни пръдлъовци.
51
0
 
13
 
! Отговори
Ужасен преди 10 години
Нямам думи да изразя възмущението си от съда, прокуратурата и военно ръководство на това, което се нарича българска армия. Четирима участвали, трима наказани /как, може само да гадаем/, а за двама се чудят дали да бъдат съдени или не. Това е поредната гавра с българите и нашите паметници. Ако аз се бях изпикал на някоя джамия не мога да си представя какво щеше да последва. Е, при това положение не ни остава нищо друго, освен да чакаме напълно да изчезнем от лицето на земята.
50
0
 
19
 
! Отговори
anonim1000 преди 10 години
Ако Турция нападне България и тези в коя посока ще стрелят?
49
0
 
6
 
! Отговори
Kude e To6ara??? преди 10 години
Bai To6o dobre gi opravq6e takiva "voinici" s turski i *** imena.Toi suvsem osnovatelno gi pra6ta6e v KE4 i Stroitelni voiski.Te i togava bqha negramotni no za 2 godini nau4avaha zanaqt, ne visqha na gurba na durjavata za pomo6ti kato sega.Sega6nite "voinici piklovci" pazaqt Bulgariq kolkoto edna koko6ka.4akat samo Turciq da ni napadne i vednaga 6te se predadat.Za6to gi vzimat e vuprosa i koi gi odobrqva???Ponqkoga mi se iska Bai To60 da se vurne za da se po4uvstvam otnovo Bulgarin v BG!!
48
1
 
48
 
! Отговори
пОБЕСНЯЛ преди 10 години
ЩО ЗА АРМИЯ ЗА АРМИЯ БЕ ХОРА,ДА СЕ ПРИЕМАТ ТУРЦИ И *** ''ЗА ПРЕД ОБЩЕСТВОТО'' А ТО ГОРКОТО ОЧАКВА ОТ ТЯХ ДА ГО ПАЗЯТ,ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА,ТВА НЕ Е АРМИЯ А РАЗПАСАНИ ХОРА КОИТО ИЗОБЩО НЕЗНАЯТ ЗАЩО СА ТАМ И НА КРАЯ НА МЕСЕЦА ВЗИМАТ ЕДИН КУП ПАРИ ЗА ТОВА ЧЕ КИСНАТ ИЗ КЛАСНИТЕ ПОМЕЩЕНИЯ И СПЯТ И ***,АЙДЕ ДА НЕ СЕ ЛЪЖЕМ А!!!!!
47
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
da be kakvi sa tezi imena be brat4e egati minali sa pokrai balgari tova ako ni e armiata niama dumi po dobre da niamame vmesto niakavi tea 6te ni predadat pri parvata vazmojnost i osobenno ako niakoi tur4in gei gi nakara te nali pove4eto sa geiove:D te niama da udarjat fronta
46
2
 
35
 
! Отговори
Даола преди 10 години
Българските рейнджъри с турски имена да бъдат съдени !
45
9
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Кокичана вас не ви ли се повръщаше и от онази държава, дето имаше 140 хил. армия, въоръжена по последна дума на техниката и разчетена успешно да се противопостави на цялото Южно крило на НАТО? И тогава служеха турци и ***, но не в елитни поделения като Карловската бригада, а в кеча и армейските свинарници.Да, комунистите беха лоши хора - по техно време никой не смееше да пикае по паметници, през решетки гледаха крадците, а нормалните хора не си заключваха къшите и колите
44
2
 
49
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 10 години
ако поругаят паметник в "родната" им турция ще бъдат разчекнати на мига
43
17
 
27
 
! Отговори
Каракочев преди 10 години
Стига сте ***! Това е армията, която ни донесе НАТО! Нали затова скачахте по площадите, ревахте срещу Варшавския договор, срещу комунисти, руснаци, ДС-та, КГБ-та... Българската армия е създадена от Русия, по руски образец, с руско оръжие, по руски устав, чинове, команди, организация - всичко! Ако не сме с руснаците, англичани и американци ни набутват при турците, защото не им се занимава с нас. Сега Турция ни е нещо като големия брат във войската и всичко руско се заменя с турско!
42
4
 
62
 
! Отговори
greta преди 10 години
пияни ***!!! това ли ни е БГ армия? състояща се от Ибрям,Мустафа,Асан.. "Господа" политици,не само сами сте си вкарали Троянския кон,ами го и пасете...БОЖЕ,ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!!!
41
2
 
51
 
! Отговори
Силвия преди 10 години
СРАМОТА! Не ви ли е срам, "уважаеми" военнослужещи и началници на военнослужещите? Мен ме е срам от вас! И само да попитам, уринирането под, над, встрани и зад чешмичката повод за гордост ли е? Простаци! Повдига ми се от такива като вас!
40
5
 
52
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
Какви войници са тия пикльовци?Разпасана армия. Чакай от Ибрям и Мустафа да защитават южната ни граница.Ама то от генералите зависи...
39
25
 
11
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До Анонимен 47 Бооже,то сякаш и българите по Тошово време,както и сега де,са били готови да умрат за България.Моля ви,стига с подобни глупости. Преди 89 са били подготвяни за пушечно месо на СССР ,а сега са пушечно месо за САЩ и ЕС.