Двама от поругалите паметника в Карлово напускат БА

Предстои да се реши дали военните ще бъдат съдени или не
Обновена: 3 яну 2014 14:03 | 3 яну 2014 08:34,
87
Двама от поругалите паметника в Карлово напускат БА
Грозната сцена се разигра пред паметника на братята Евлогий и Христо Георгиеви в Карлово. Снимка: Facebook

Двама от четиримата военнослужещи, участвали в оскверняването на паметника на братята Евлоги и Христо Георгиеви в Карлово, са напуснали армията, обяви ген. Димитър Шивиков, командира на 61-ва Стрямска бригада.

Пред bTV той обясни, че предстои да се реши да ли да бъдат съдени или не.

Още по темата

"След моята вътрешна проверка трима от тях са наказани", обясни той.

Рафет Сакатов, който след скандалния случай е с предупреждение, пък е бил избран да полага венци в памет на загиналите в Кербала. По този повод Шивиков посочи, че това не е чест, а е изпълняване на нареждане.

"Той е избран да поднесе венец, което не е точно чест, той е войник като всички останали", настоя генералът.

Както Dnes.bg вече писа, трима униформени и един цивилен служител от бригадата бяха обвинени в това, че на 8 декември в извънработно време са обругали и уринирали на паметника на Евлоги и Христо Георгиеви, а след това са нанесли побой на младеж, направил им забележка за действията им.

Тогава, след почерпка в карловска дискотека, четиримата рейнджъри тръгнали към домовете си. Ибрям Камерлов отишъл за такси, а Рафет Сакатов вървял след него, разказаха по-късно самите военни.

Редниците Моско Пънгов и Мустафа Бекташ изостанали, защото им се ходело до тоалетна. Отричат обаче да са уринирали върху паметника.

"Ние не сме уринирвали върху паметника. Аз уринирвах под чешмичката, под храстите, встрани. Не сме уринирвали на паметника, как може да пишат това!", обясни Мустафа Бекташ, като оправда постъпката си с факта, че са пили.

Жертвата на побоя пък разказа, че не е видял точно къде е била случката с препикаването на паметника. Ивайло Пръмов отказа да посочи дали е бил обиждан от войниците и дали е бил наричан "гяур".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
36
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
Те са били там,осквернили са паметника,пребили са момчето.Което май го е страх да каже истината.Колко време е нужно,колко проверки за хулиганска постъпка,която уронва престижа на българския войник и на пагона.Не е оправдание ,че е било след работно време.
17
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не стига че имаме десет хиляди войника, ами и като им прочетеш имената - Мустафа Бекташ, Рафет Сакатов, Ибрям Камерлов и се чудиш абе аджеба ние сме оградени от ЕС единствената граница която имаме да пазим е турската. Е можели турци да пазят България от Турция? После да не се учудваме, че сирийските бежанци си влизаха от турция в България като на парад.
16
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ех, Адолф, защо не си довършил започнатото, а си бил толерантен съм съюзниците си...
15
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***-турската *** вече се правят на господари на тази страна. Още е рано, след двайсет години те ще са мнозинството, младите българи се махнаха, старите ще измрат. Тогава тая страна ще са нарича Мангалия, химн ще е песента Жица жица пълна паница в изпълнение на Азис, а църквите и паметниците ще се рушат свободно. Може някой да ме обвини в неуместна ирония. Но няма да е прав. Всеки *** на 16 години днес след 20 години ще има поне 4 деца и вече 2-3 внучета. Преценете сами останалото
14
2
 
35
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Българската армия е от турци. Докъде сме стигнали, тотално сме на дъното. Е и аз бях в казармата и 80% от времето сме изпълнявали тъпите заповеди на *** генерали и офецери и т.н. Служителите в армията(родната) са повечето много, ама много мързеливи, арогантни, духовно осакатени и морално ограничени същества. Тия *** овчари трябва да бъдат съдени, че на всичкото отгоре и пребили момчето напрвило им забележка. Направо да се прекръстим на *** и официално да си станем турска провинция!
13
12
 
6
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 10 години
Айде почна се с Политическите арести скоро ще отворят и лагерите и ще ги вкарват и за вицове с/у бездарната власт,а доказаните и осъдени убийци се щетат на свобода и им пращат видео послания как си живуркат,даааа милицията на бкп_бсп_дпс си влезна в релсите по опорните точки на позитано...
12
0
 
33
 
! Отговори
livevil преди 10 години
Тези имат ли завършено начално образование?! Не средно, не основно, НАЧАЛНО?! WTF е "уринирвали"?!?!?!?
11
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Затвор!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
10
0
 
51
 
! Отговори
Дуче Михо преди 10 години
Прекият им началник да бъде уволнен,а изметта осквернила паметника и поругала пагона съдена и хвърлена в затвора за 10 години!Там ще им избият от главата думата "***" и ищаха да пикаят върху български светини
9
8
 
11
 
! Отговори
Овчев преди 10 години
Назначаваме ги веднага при нас! Точно такива полицаи ни трябват в София - да оскверняват статуите пред университета и да бият протестиращите.
8
0
 
45
 
! Отговори
ВОЛЕН преди 10 години
Абе тия с арабските имена направо трябва да ги изгонят не само от армията и да ги съдят , а след това да ги изгоняти от БЪЛГАРИЯ !
7
1
 
44
 
! Отговори
до 5 преди 10 години
Позволи ми да те поправя!МАНГАЛО-МЮСУЛМАНСКА ***!!!т.е. ***, които се мислят за мюсулмани, а всъщност са си най-обикновени индийци от кастата на робите...
6
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Военен съд! В крайна сметка са военни и трябва да отговарят като такива за постъпките си! Униформата дава привилегии, но и задължава, независимо дали си в отпуска или не!
5
9
 
27
 
! Отговори
Spiro преди 10 години
Винаги съм се възхищавал от червените другари! Казвам го съвсем сериозно, те са гении ... или поне този, който измисля всички тези глупости. От години купуват *** гласове, но на изборите изкараха, че ГЕРБ искали да подменят бюлетини. От години се опитват да фалират НЕК и крадат от енергетиката с пълни шепи, но сега ГЕРБ били правили далавери. От години подслушват, но вкараха Цветанов в прокуратурата за подлушване. Сега пак по същия гадничък и помолен начин се опитват да компрометират акциите срещу "червените" паметници в България с някакви войничета, които им се плаща за да поругават исти
4
0
 
44
 
! Отговори
Салахадин преди 10 години
А другите нагли резяци, какво се ослушват???
3
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Половината парламент са мангало-турци. Наличието на такива в БА не трябва да буди изненада. Все пак това е България.
2
3
 
21
 
! Отговори
Napoleon преди 10 години
Ama toi generala e za yvolnenie. Za tova triabva toi da otgovaria.
1
3
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Рафет, ибрям, мустафаи прочие ***... Това ли е БА днес?!