Сняг все пак ще има! Ще го чакаме около 20-и

Засега липсата му не застрашава реколтата от пшеница
Обновена: 8 фев 2014 17:02 | 12 яну 2014 11:30, Александър Попов
56
Сняг все пак ще има! Ще го чакаме около 20-и
По-сериозни снеговалежи ще има в планините. Снимка: архив, Булфото

Сняг със сигурност ще има през тази година, но въпросът е колко и кога точно ще падне, коментира пред Нова тв метеорологът Даниел Пенев.

По думите му това се очаква да стане след 20 януари, когато през страната би трябвало да преминат няколко циклона, които ще донесат по-сериозни снеговалежи, особено в планините.

Пенев сподели още, че не е нормално в средата на януари да няма сняг.

"Това е зимата с най-малко сняг за последните 10 години", добави метеорологът.

Високите дневни температури и липсата на снежна покривка провокираха вече тревога за състоянието на есенниците в страната.

Според професор Николай Ценов тревогите, че високите януарски температури могат да подлъжат посевите и те да активизират развитието си, са неоснователни.

"Дори и да има слаб растеж, той е от полза, тъй като ще спомогне за по-голяма здравина и устойчивост на растенията. Опасност за посевите при рязко падане на температурите също няма", обяви той.

Според професора състоянието на посевите в момента е много добро и може да се очаква една добра реколта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
12
 
! Отговори
Тра-ла-ла преди 10 години
Толкова е ненормално това топло време, че снощи сънувах, че даже плодните дървета, освен че са цъфнали, вече имат и растящи плодове... И си мисля на сън - сега само един здрав студ трябва, за да останем без плодова реколта...Добре, че всичко било е на сън.
23
3
 
13
 
! Отговори
vivian преди 10 години
На 40 години съм и най-топлата зима, която си спомням е декември 2000г. - януари и февруари 2001г., когато термометрите не падаха под 16-18 градуса дни наред.Сняг изобщо нямаше.
22
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 25Да ти имам проблема!
21
4
 
45
 
! Отговори
Иванов преди 10 години
На 60 години съм и не помая такива топли месеци през зимния период. Може да не му се вярва на някой НО: На времето нямахме хладилник ,но месо,сланина /от домашното прасе/ ,туршия,картофи и други зимнини съхранявахме в мазе, а СУДЖУЧИ,ЛУКАНКИ,БАБЕЦИ И ДРУГИ ВКУСОТИИ съхранявахме на терасата. От читанката/буквар/ знаехме че юргачето на житото е СНЕГЪТ.Когато има сняг има и влага в почвата.ДЕБЕЛ СНЯГ- ДЕБЕЛ КОМАТ/народна поговорка!/. Заради дебел сняг са ни пускали допълнително ВАКАНЦИЯ .
20
15
 
16
 
! Отговори
void преди 10 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ ! (19)Като те гледам какви ги редиш тук от сутрин до вечер - и ти си комунист...
19
1
 
26
 
! Отговори
Язе преди 10 години
Тревожите се за нещо , което не можете да промените.
18
0
 
19
 
! Отговори
vtv преди 10 години
Южняк приятелю тука не делиме на южна и северна СНЯГ няма никъде,ни на Боровец,ни на Банско по Витоша няма и в Русе също да не изброявам.А иначе в Сандански има сняг 2 дена в годината аз за това си го харесвам тоя град,не съм от там.
17
17
 
33
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ ! преди 10 години
Мъка, мъкааа ... ! Бате Бойко вещаеше апокалипсис тази зима, а то няма зима ! Герберастките вуду магьосници вече хвърлят боб и правят заклинания температурите да паднат и да завали много сняг.Няма !И Господ е комунист ! :)
16
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стига си дрънкал глупости бе, южняк. През последните 15 години е имало поне 3-4 зими където от средата на декември до края на януари дневните температури са били минусови даже и в Южна България. Предната зима как беше януари месец в Южна България, а? Студ и лед под нулата. К'во ми приказваш тъпотии че била нормална зима тази. Тази е най-топлата зима откакто се помня а съм на 33 години.
15
4
 
21
 
! Отговори
iKoko преди 10 години
кажете на снегъ да не бърза.
14
13
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Откак започнаха юдео-масончетата да пръскат самолетите със следите ,климата се промени тотално,зачестиха раковите и кожни заболявания в пъти и започнаха да измират масово пчелите по цяла Европа ,затова да не се чудим за тези природни аномалии ,самата Ванга преди години предсказва,че водата ще стане по скъпа от злато ,защото ще изчезне от земята
13
7
 
17
 
! Отговори
Dedovia преди 10 години
Климатът ще си има сериозни проблеми с Баце.Той такива надежди за студ му възлагаше, за да може да спретне метеж, а климата му играе наопаки.Сега ще се заеме с него и за наказанеи ще му прави демонстрации докато не се промени.
12
17
 
32
 
! Отговори
nzim преди 10 години
Силно се надявам на снежен февруари. Иначе водният режим цяло лято ни е в кърпа вързан.
11
0
 
15
 
! Отговори
Balgarin преди 10 години
Да бе!Дрън дрън та пляс! Където вика #1 "ТЕ ЗА ТРИ ДНИ НЕ МОГАТ ДА ПОЗНАЯТ ПЪК ЗА 10 ДНИ НАПРЕД"
10
3
 
34
 
! Отговори
vtv преди 10 години
Е сега се убедих,че тука пишат 20 годишни пишлямета дето ми разправят за зимата,че била нормална.Да нормална е за последните 15 години ама зима имаше и преди това мили ми дечица.
9
2
 
2
 
! Отговори
кучи ьз-шаман преди 10 години
До номер 2 ---- признавам не улучих континента ! От вигвама може ли всичко да видиш ,па за вашия ......... не искам да казвам какво изобщо си е невъзможно да позная.
8
4
 
40
 
! Отговори
кучи ъз---шаман преди 10 години
В делтата на Нил ,Тигър и Ефрат , без сняг в древността са отглеждани по три реколти, а тук както си му е реда в една анти държава сме събрали съвременните шамани и гадаем ще има ли сняг или не и ако не какво ще ядем ? Е имахме си иригационни системи ,помпени станции ит.н.т. но с две три решителни намеси на изключителни тиквоци всичко бе с лека ръка унищожено , а сега ще си сърбаме попарата ,а някои ще се возят в маибахове и бентлита .
7
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И сега ЕРП-та ще кажат,че работят на загуба и ще искат увеличение на цените!
6
14
 
16
 
! Отговори
Селчо преди 10 години
Южняк братче ти на колко години си на 14-15 ли ?Как да няма нищо феноменално както се изразяваш,когато разликите в температурата са 10-15 градуса нагоре в сравнение с зимата каквато си я знаем.
5
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
уж професор пък говори глупости ...