Битият хирург от Луковит: Двама ме държаха, един ме удари

Тумба роми искали да останат при болно дете в отделението
14 яну 2014 15:41, Анисия Иванова
95
Битият хирург от Луковит: Двама ме държаха, един ме удари
Архив: Булфото

Лекарят, бит в луковитската болница, ще си търси правата срещу нападателите. Ако все още сме правова държава, ще си търся правата, заяви за БТА завеждащият хирургичното отделение в МБАЛ - Луковит, д-р Данаил Динков.

Той разказа как е нападнат снощи от роднините на дете, което е приемано в отделението. По думите на лекаря, тъй като са били много придружителите на пациента, той ги е помолил да останат долу, а в отделението да се качи само един.

Още по темата
Докато приех детето, направих изследванията, написах листа, мина известен период от време, включих му система. Събраха се пак същата тумба цигани. Искаха да останат при него, но то не е малко дете и им казах, че има заповед за придружители, заяви още д-р Динков.

Той е обяснил, че трябва придружителите да внесат по пет лева на денонощие, ако искат да останат с детето. По думите му те заявили: "Само пари искате по тия болници" и оттук тръгнала кавгата. Аз вдигнах ръка да им покажа заповедта, директорът я е окачил на видно място.

Може да са го изтълкували, че съм посегнал да бия някого. Аз не съм бияч. Бащата ме хвана за ръката и другите налетяха. Двама ме държаха, а един ме удари. След това колко пъти са ме удряли – не знам. Спомням си само първия удар, допълни още потърпевшият.

Според него е удрян няколко пъти, тъй като има наранявания по цялото лице. Той каза още, че след побоя са взели детето и избягали.

Полицията ги е заловила пред "Бърза помощ". Д-р Данаил Динков вече си е извадил медицинско свидетелство за травмите и е пуснал жалба срещу двамата нападатели.

17-годишен младеж и 34-годишен мъж от село Радомирци, община Червен бряг, са задържани за 24 часа в полицията в града за побоя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още по темата: Луковитпобойлекарроми
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
86
 
! Отговори
бнр преди 10 години
Всички работещи и плащащи данъци пред Парламента с искане спиране парите и кражбите на ***.Кой плаща раждането на 7-8 ***,лекуването,кражбите им?Чакайте още и ще ви бият по улиците!!!
22
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
BG - "Darjava" det za 5 pari ya nemat,pa se derete bre...Tiho,tiho,tiho....
21
0
 
77
 
! Отговори
Ал преди 10 години
Що за поведение , по дяволите , що за хора/ ако можем да ги наречем така/ ! Лекаря му лекува детето , а той го бие !! Какво ли биха казали правозащитниците от Българският хелзински комитет ? Нищо , а ако лекаря беше отказал лечение , тогава реакцията на комитета щеше да е светкавична.
20
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Normalno za darjava ot 3.svyat...
19
0
 
53
 
! Отговори
аС преди 10 години
Ето тук Прокуратурата , светкавично да се намеси. Да се самосезира и за часове да изправи на съд и осъди по действуващия закон за защита на лекарите виновните "българи" . Или това не е активно мероприятие ,че да си чупим краката .
18
1
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Що ли нямах и съмнение още от предишната статия, че става въпрос за ***. А честит *** Васил. ..
17
5
 
23
 
! Отговори
македонец преди 10 години
Крайно време е да ги подкарваме наред, македонци,турци и т.н.- - - За македонците какво са ти згрешили?
16
0
 
49
 
! Отговори
край преди 10 години
Не политикантствайте - войната с това племе почва.
15
0
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да ги оправим докато е време,защото след 20 години ще бъдат повече от нас
14
57
 
4
 
! Отговори
dssdsd преди 10 години
normalno e da se qdosat
13
0
 
133
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тая работа с побоищата над лекари от *** от една страна и телефонните измами от друга край нямат. И двата проблема имат много лесно решение . Всичко зависи от нас самите ! Айде събуждайте се , будилникът звъни !
12
0
 
94
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Докога заради проклетите избори и продаващите гласовете си *** държавата ще става непроходимо блато и вонящо мочурище за читавите си граждани? Демокрацията е ред и законност. Но когато става дума за ***, полицията има инструкции как да процедира... не както при редовите граждани, а леко, меко, да не би да ги засегнем...
11
1
 
25
 
! Отговори
ДЕНДИ-ПЕНДИ преди 10 години
това varg е съкращение от ( в...ален и а...лен разградски гастербайтер)
10
0
 
9
 
! Отговори
Вихър Райчев преди 10 години
До ДЕНДИ-ПЕНДИЗащото е техен човек.
9
1
 
47
 
! Отговори
Вихър Райчев преди 10 години
До vargЧестит *** Василий.....................
8
1
 
91
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе кво ги бавим още тия *** не мога да разбера!!! Гърби *** и им вземай всичко което са откраднали, ще бият, ще бият друг път! Крайно време е да ги подкарваме наред, македонци,турци и т.н. Няма ли кютек никога няма да се съобразяват с правилата!
7
83
 
4
 
! Отговори
varg преди 10 години
До АнонименМного добре заете всички,че ако имаш връзки може дори при президента да останеш.Съчувствието и състраданието не бива да бъдат излишни в съвременният свят.
6
1
 
152
 
! Отговори
Мюмюн преди 10 години
Къде е сега Български Хелзинкски Комитет,да защити човешките права на доктора ?Ще останат ли безнаказани пак тази *** напаст, чак и нагли.По закон се заплаща такса от 5 лева за престой в болницата, като освободени са само деца, инвалиди и пенсионери.Всеки друг,който иска да стои си плаща.Даже щом са избягали с детето по закон дължат цената на клиничната пътека.
5
2
 
90
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До vargАКО Е БИЛО ТОЛКОВА БОЛНО ДЕТЕТО, ЗА ДА НЕ МОЖЕ ДА ОСТАНЕ БЕЗ ПРИДРУЖИТЕЛ,ЗАЩО СА ГО ВЗЕЛИ? *** ДО БЕЗОБРАЗИЕ.
4
1
 
112
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Иде Видов ден.....*** *** ще миряса...остана още много малко...