Битият хирург от Луковит: Двама ме държаха, един ме удари

Тумба роми искали да останат при болно дете в отделението
14 яну 2014 15:41, Анисия Иванова
95
Битият хирург от Луковит: Двама ме държаха, един ме удари
Архив: Булфото

Лекарят, бит в луковитската болница, ще си търси правата срещу нападателите. Ако все още сме правова държава, ще си търся правата, заяви за БТА завеждащият хирургичното отделение в МБАЛ - Луковит, д-р Данаил Динков.

Той разказа как е нападнат снощи от роднините на дете, което е приемано в отделението. По думите на лекаря, тъй като са били много придружителите на пациента, той ги е помолил да останат долу, а в отделението да се качи само един.

Още по темата
Докато приех детето, направих изследванията, написах листа, мина известен период от време, включих му система. Събраха се пак същата тумба цигани. Искаха да останат при него, но то не е малко дете и им казах, че има заповед за придружители, заяви още д-р Динков.

Той е обяснил, че трябва придружителите да внесат по пет лева на денонощие, ако искат да останат с детето. По думите му те заявили: "Само пари искате по тия болници" и оттук тръгнала кавгата. Аз вдигнах ръка да им покажа заповедта, директорът я е окачил на видно място.

Може да са го изтълкували, че съм посегнал да бия някого. Аз не съм бияч. Бащата ме хвана за ръката и другите налетяха. Двама ме държаха, а един ме удари. След това колко пъти са ме удряли – не знам. Спомням си само първия удар, допълни още потърпевшият.

Според него е удрян няколко пъти, тъй като има наранявания по цялото лице. Той каза още, че след побоя са взели детето и избягали.

Полицията ги е заловила пред "Бърза помощ". Д-р Данаил Динков вече си е извадил медицинско свидетелство за травмите и е пуснал жалба срещу двамата нападатели.

17-годишен младеж и 34-годишен мъж от село Радомирци, община Червен бряг, са задържани за 24 часа в полицията в града за побоя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още по темата: Луковитпобойлекарроми
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
101
 
! Отговори
Аноонимен преди 10 години
***, какво са прави????!! да крадат и да лентяйстват по цял ден, не плащат осигуровки и данъци, и пак им е скъпо... за какво плащат те в болниците, или където и да е, та им искали само паринещастници, крадлияо и гнусно племе. е за тва няма да я има БГ, щото с *** не можеш да излезеш на глава
2
2
 
149
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
varg,Я кажи по какъв начин е виновен лекарят, че директорът е издал заповед, че за денонощен престой с пациента трябва да се заплатят 5 лв? И какво ненормално има в това, та нали ако няма такова заплащане по 30 *** ще придружават всеки един *** в болницата! Отвращават ме такива хора като теб! Форумен плъх, сигурно с нищо друго не се занимаваш!
1
183
 
7
 
! Отговори
varg преди 10 години
Прави са *** в тая беднотия само пари искат лекарите.