Свещеник карал монахиня да се съблича по бельо

Скандал в Калоферския манастир, Пловдивската митрополия проверява
Обновена: 14 яну 2014 22:10 | 14 яну 2014 22:09,
103
Свещеник карал монахиня да се съблича по бельо
Манастирът в Калофер. Снимка: Dnes.bg

Нов скандал разтресе църквата, този път в Калоферския манастир. 26-годишна монахиня се е оплакала, че местен свещеник я затворил в килия и я накарал да се съблече по бельо. Срамната сцена се разиграва в девическия манастир "Въведение Богородично" в Калофер.

Твърди се, че изповедникът от Зографския манастир отец Василий е накарал 26-годишната монахиня Възкресения да се съблече гола, защото няма достойнствата да се нарече булка на Христос и се опитал да я насили. Момичето се обадила по телефона на брат си – Мирослав Ангелов от Козлодуй. Той от своя страна е подал сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров. По неясни причини монахинята отказала да даде показания в полицията. 

Пловдивската митрополия разследва случая и е забранила на духовниците да коментират скандала. Вратите на манастира стоят затворени денем и нощем след скандала и вътре не се допускат външни хора. 

„Звънях в манастира, но никой не отговаря, нямам информация какво се случва”, заяви кметът на Калофер Румен Стоянов.

От митрополията не дават подробности за случилото се, но се очаква владиката Николай лично да посети манастира до няколко дни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
3
 
2
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
75юдеите не са християни - християнството не идва ит нищото- в стария завет повече от 1000 години Бог е давал на евреите пророчества какво ще стане. И сред католиците има християни - те да не искаш да кажеш, че сред милиард и половина човека няма християни?
54
1
 
7
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
Очевидна е хармонията в космоса, която аз, с моя ограничен човешки ум, успявам да схвана, но въпреки това, все още има хора, които казват, че Бог не съществува. А това, което наистина ме вбесява, е фактът, че тези хора твърдят, че аз поддържам техните възгледи. (АЙНЩАЙН, цитиран в Clark 1973, 400).
53
4
 
4
 
! Отговори
YaAli преди 10 години
Откога отявлените ЮДЕИ станаха християни? А може би и католиците са християни? Много погрешно схващане. Католическо-масонската инквизиция няма нищо общо с християнството. Също както уахабизмът няма нищо общо с исляма.
52
1
 
28
 
! Отговори
Д-р МАХМУРЛИЕВ преди 10 години
Я да види дядо ПОП...има ли в гърнето боб?!
51
3
 
10
 
! Отговори
Без вазелин.. преди 10 години
Монах ,брадат и бледен клатеше леко понаведен......ода !
50
3
 
5
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
Има един сай nobelisti.tripod*com- там има показани много неща, от много по-велики учени от някакви инвалиди. Отричал бил - те и в содом и при потопа са отричали, ама после им се е стъжнило. Бог няма да кара никой насила да повярва - да си отричат колкото искат.
49
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дс пак е влязла в църквата. Абсолютно информационно затъмнение.
48
5
 
5
 
! Отговори
Брей преди 10 години
Лъжа е това, което се пише за религиозните ми убеждения, лъжа която се повтаря систематично. Аз не вярвам в личностен бог и никога не съм го отричал, а съм го подчертавал изричноМакар и физик, Айнщайн е дал и може би най-точното определение защо има хора които вярват в религиите. Ние сме като малките деца, които влизат в библиотеката с книги написани на много езици. Децата знаят, че някой трябва да е написал тези книги, но не знаят кой и как защото не могат да четат. Децата подозират, че има ред в подредбата на книгите, но не знаят какъв е този ред, за тях това е пълна мистерия.
47
5
 
5
 
! Отговори
Брей преди 10 години
А сега искам да разсея една много ширеща се заблуда, че един друг велик учен, Алберт Айнщайн е бил религиозен. Тази заблуда се появява защото Айнщайн понякога е използвал думата бог като метафора на съвършеното, негови са изразите бог не играе на зарове и аз искам да знам как този свят е сътворен от бог, всичко останало са детайли, понякога дори е използвал думата бог като сарказъм, но извадени от контекста значението им се преиначава. Самият Айнщайн в едно от последните си интервюта дадени преди да умре категорично опровергава тези заблуди. Ето какво казва Алберт Айнщайн за религиозн
46
5
 
5
 
! Отговори
Брей преди 10 години
Тези мисли не са нещо ново за Стивън Хокинг, акцента в последната му книга Великият дизайн е, че няма необходимост от създател за да се обясни съществуването на вселената защото не бог е създал вселената, а законите на физиката.Най-забавното в тази ситуация е, че Стивън Хокинг е член на Ватиканската академия на науките от 1986 г., дори папата и кардиналите от Ватикана не смеят да оспорят неговият авторитет, защото знаят, че ако влязат в интелектуален спор с него със сигурност ще загубят.
45
6
 
4
 
! Отговори
Брей преди 10 години
колкото се може повече. Ето един цитат от интервюто: Вярата, че ни очакват рай или задгробен живот, е приказка за хора, които се страхуват от смъртта, няма нищо след като мозъкът ни угасне. Гледам на мозъка като на компютър, който спира да работи, когато се повредят компонентите му. Няма рай или живот след смъртта за повредените компютри, това е приказка създадена за хора, които се страхуват от тъмното
44
2
 
2
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
Из негово писмо дрън дрън - едно е да се говори за мнимо писмо - друго за официални публикации
43
5
 
4
 
! Отговори
х преди 10 години
За Стивън Хокинг, Алберт Айнщайн и религиятаВчера Стивън Хокинг, най-гениалният съвременен учен и човек даде ново интервю. В него той разказва за религиозните си възгледи и ни призовава да правим ясно разграничение между използването на бог като метафора и вярата във всемогъщ творец, който с ръцете си направлява космоса. Стивън Хокинг отрича да съществува бог и каквото и да било след смъртта и препоръчва хората да се съсредоточат върху това най-добре да изживеят живота си и да постигнат..
42
4
 
4
 
! Отговори
Из негово писмо 1954 преди 10 години
За мен еврейската религия, наред с всички останали религии, е въплъщение на детински суеверия. Според мен еврейският народ, към който с радост спадам, няма никакви по-особени качества в сравнения с останалите народи. Според личния ми опит, те с нищо не са по-висшестоящи от останалите хора. Не намирам нищо богоизбрано в тяхАйнщайн...поселдно , християнин ли е бил или ....
41
2
 
3
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
Има много други примери свързани с Айнщайн
40
2
 
3
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
Ако от Юдаизма на пророците и от Християнството, както то беше проповядвано от Иисус Христос, се премахнат всички по-късни наслоения, светът ще придобие едно учение, което е способно да излекува всички социални злини на човечеството. Всеки човек с добра воля е длъжен постоянно в своя малък свят да се стреми да превърне това чисто хуманно учение в една жива сила дотолкова, доколкото може. (ALBERT EINSTEIN, Ideas and Opinions, New York, Bonanza Books, 1954, 184-185).
39
2
 
4
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
Най-висшият идеал за нашите стремежи и възгледи ни е даден в Юдео-Християнската религиозна традиция. Това е една изключително висока цел, която ние, с нашата немощ, можем да постигнем само отчасти, но тя дава твърда и сигурна основа на нашите стремежи и убеждения. (ALBERT EINSTEIN, Out of My Later Years, New Jersey, Littlefield, Adams and Co., 1967, 27).
38
2
 
5
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
До 55Очевидна е хармонията в космоса, която аз, с моя ограничен човешки ум, успявам да схвана, но въпреки това, все още има хора, които казват, че Бог не съществува. А това, което наистина ме вбесява, е фактът, че тези хора твърдят, че аз поддържам техните възгледи. (АЙНЩАЙН, цитиран в Clark 1973, 400).
37
1
 
3
 
! Отговори
еха преди 10 години
Брех ква новина.
36
1
 
14
 
! Отговори
Баба Гуси преди 10 години
Заряза ме попа за някаква си 26 годишна монахиня :(