Руски студенти напират за стажове по родни плажове. Проблемът: пият

Интересът е огромен от младежи и от бившите съветски републики
Обновена: 21 яну 2014 18:32 | 21 яну 2014 18:30,
87
Руски студенти напират за стажове по родни плажове. Проблемът: пият
Архив: Булфото

Рускоезични студенти са поискали да изкарат лятната си практика по Южното ни Черноморие. В тази връзка е подписана декларация за сътрудничество между администрацията на Алтайска област и българското Министерство на икономиката, енергетиката и туризма.

Интерес към нашите курорти проявяват Държавният технически институт, Алтайският държавен университет, както и Алтайската държавна академия за култура и изкуство.

Наред с това през декември миналата година Българската туристическа камара (БТК) е обсъдила подписването на договори с Московския, Киевския и Минския университет за стажуването на техни студенти у нас.

Предложенията на чуждите учебни заведения е изпратено до всички членове на камарата. Срокът, в който те трябва да дадат отговор, е 30 март. Изискването е работодателят да осигури спане и храна за младежите, както и минимална работна заплата от 340 лв.

Разходите по пристигането и заминаването на студентите ще се поемат от тях самите. До момента 7 хотела и туристически фирми са заявили общо 14 свободни места за стажанти.

"Ние искаме да приемем тези младежи, да проверим тяхната квалификация и едва тогава да решим кои могат да останат на стаж. През 2102 г. приехме около 18 студенти от Московския университет, като някои от тях бяха с перфектен английски, немски и френски език. Част от тях обаче имаха отклонения по отношението употребата на алкохол. Затова сме решили през настоящата година да подходим още по-отговорно относно тяхното бъдещо назначаване”, обясни Иван Иванов, председател на Бургаската регионална туристическа камара.

Той уточни, че младежите предварително ще преминат обучение, след това ще се включат в ролеви професионални игри и едва след това ще се прецени тяхната квалификация.

Освен руските, киевските и белоруските университети и българските висши учебни заведения са проявили интерес за летни стажове по Черноморието. Запитвания има от катедра "Туризъм” на Лесотехническия университет, както и от Славянската катедра на Софийски университет „Климент Охридски”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: студентиРусиястаж
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази *** държава постоянно потвърждава помиярският си имидж.
21
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
NAI MNOGO PIAT POLIAZITE GLEDAM GI NAPIVAT SE BIAT SE ZELITE V RANI DAVAT IM TAM PO 400EVRO POMOSCHI KATO DUSCHEVNO BOLNI GOL DO KRASTA NAPRAVO NA ZEMENTA PRED MAGAZINITE LEJAT UJAS
20
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бах му .... , смешна работа! " Проблемът: пият" !!!! А българи изобщо не пият :))))) Руснаци ако и пияни вършат работа , а българи? ....
19
11
 
5
 
! Отговори
туроператор преди 10 години
Верно е,че ние не сме много добри домакини,има какво още да подобряваме в туризма,но казвам ви Руснаците са много кофти клиенти.
18
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 1610лв интернет на ден, 40 за паркинг, 20 за чадър,__________________________Къде ги видя тия цени бе пич :))) бааа тоя и-нет 10 лв:))). на ден, почти на 100 % от хотелите предлагат безплатно вифи, 3G e 25 лв. на месец :)))) а чадъра е 6 лв. и то на Сл.бряг ........ама нали трябва да плюете
17
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руснаците са най-скапаните туристи,вонящи ***.
16
16
 
11
 
! Отговори
созопол преди 10 години
Руските туристи са пълен та'ак,свидливи,ароганти. Споделям 23 годишен опит в туризма,от тези *** нищо добро не може да се очаква,вече са вдигнали ръце магазини ,банки ,ресторанти хотелиери.всеки който се докосне до руските *** бере ядове.
15
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !Еми нормално. Само те останаха балъците да ходят в ***. Те и българите вече не ходят по нашите курорти. 10лв интернет на ден, 40 за паркинг, 20 за чадър, а да не говорим за свинското обслужване. За 1/2 от тези пари кеф ти Гърция, кеф ти Турция, кеф ти Хърватия, кеф ти Италия, кеф ти Испания, кеф ти Португалия. Три месеца по-рано и самолетния билет ти е колкото с колата, там цените като по нашите курорти е най-лошия случай, без ***, чалга и свинщина.
14
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ама защо не си стажуват в Русията, там е толкова хубаво под управлението на Путин. Наште комунисти ми проглушиха ушите колко готино било в Евразийския Съюз и колко много дебели пачки пари раздавал Путин и как ние българите сме се минали като сме влезли в ЕС. Значи не ще да е толкова хубаво у Русията и наште комунисти лъжат като нас.ани за неземните чудеса в московията.
13
6
 
6
 
! Отговори
Чак пък преди 10 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !Пич вземи се прегледай. Освен ако не работиш в туризма ти гарантирам че руски не ти трябва. Работя с руснаци по цял ден и си говорим на английски.
12
1
 
16
 
! Отговори
ex-сергиджия преди 10 години
Какви хубави лета бяха-русначета с пачки долари опустошаваха да що видеха китайски кич по сергиите на морето и питаха за още но Илиенци е далече и трябваше да почакат няколко дни :)))
11
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До аз съм българчеТака е... И двете нации пият и нищо друго не могат да свършат. Което обяснява защо и двете нации са само ***.
10
1
 
15
 
! Отговори
darcas преди 10 години
Идеално ще се разбират с пияните англичани и скандинавци:)))
9
2
 
20
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
Няма проблеми, русниците пият и ние пием. Професорите ни също пият, ще се разберем.
8
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе може ли всеки български университет да предлага специалност 'Туризъм;?То затова смре вързали и с туризма де!И руснаци няма от 1917 година!Има някакви дебилни болшевики,които и *** за зеле не става от тях!
7
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Руски студенти напират за стажове по родни плажове. Проблемът: пият"-Странно аз мислех че напират към Китай и Северна Корея.
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Туристите от Москва и Питер плащат и са ларж,другите не стават и за *** за зеле.А от бившите република са по зле и от нас.
5
13
 
10
 
! Отговори
до 2 преди 10 години
"Богати и щедри" aaхахахахахахахахахах :DDDDDDD
4
3
 
39
 
! Отговори
бивш студент преди 10 години
Разбира се, че ще пият. За щастие, и нашите студенти все още основно пият. Като цяло студентите пият много, такива са ми наблюденията от опита ми по няколко програми "Еразмус" в Белгийски, Немски и Италиански университет.Много лошо става, когато спрат да пият и започнат да се друсат както западните студенти. Тогава става страшно.
3
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е пият та... Те друго и без това не могат.