Пребиха до смърт инвалиди за 3000 лева

Възрастното семейство е от врачанското село Малорад
Обновена: 3 фев 2014 14:03 | 3 фев 2014 10:50, Камелия Цветанова
64
Пребиха до смърт инвалиди за 3000 лева
Снимка: Булфото, архив

Неизвестни крадци пребиха възрастно семейство в нощта срещу петък във врачанското село Малорад и отнеха и всичките им спестявания.

В белослатинската болница лежи 74-годишната Венета Лисичкова от село Малорад. Освен че е обезобразена след побоя, почти не може да говори, съобщи bTV.

След полунощ през прозорец на мазе в дома на семейство Лисичкови влизат непознати, прекъсват тока и телефона, преобръщат покъщнината с главата надолу и след като не откриват нищо ценно, влизат в стаята, където спят двамата възрастни и болната им дъщеря. На нея не посегнали, но старците пребили жестоко.

Освен по главата възрастната жена е налагана с дърво за огрев по цялото тяло, докато не казала къде са парите. Биячите си тръгват с 3000 лева и оставят възрастните в безпомощно състояние и без стотинка.

Първа на страшната гледка сутринта се натъква социалната асистентка Снежана Иванова. „Леля Вена едва се вдигна да се изправи. Тя беше в ужасно състояние", разказа жената.

След като бабата е настанена в болница, съседи се грижат за съпруга, който е почти сляп, както и за дъщерята, която е неподвижна и не може да говори.

Къщата на семейство Лисичкови е обирана досега поне 20 пъти, въпреки че всяка врата освен с ключ се заключва и с катинар.

Полицията работи по горещи следи, но хората не вярват, че грабежите ще спрат. След подобни посегателства вече има и смъртни случаи. Освен за най-тежкото наказание на виновниците местните настояват за спешна намеса на социалните в конкретния случай и на държавата като цяло, защото пострадалите едва ли ще оцелеят след последния набег без чужда помощ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами, Жорж, извикал 100000000000000 полицая да не пребият публично него. Боли го украйнския му г. з какво се случва с възрастните БЪЛГАРИ по селата, той самия НЕ Е българин, не знам как изисквате от него да служи за народа, та той е един извратен крадец.
53
0
 
12
 
! Отговори
bbbb преди 10 години
Крадците бял ден няма да видят заради този ГРЯХ, да посегнеш на безпомощни възрастни ИНВАЛИДИ , няма да им се размине , Господ ще ги накаже.
52
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Признавам си - по-бедно да живея мога, но да не се чувствам спокоен за живота си - не!Няма щастие, спокойствие и удовлетворение при това положение в което са хората! Недопустимо е!
51
0
 
11
 
! Отговори
iv преди 10 години
Много тъжно. Но не е ли факт - с прираста на .... се увеличава, а с това ще се увеличава и престъпността. Гледахте ли и при Карбовски изнасилената и пребита бивша кметица на село.По малките села е ужас- няма спокойствие. Това живот ли е?Спешни мерки трябва да се вземе, за да не оскотее оскотелия още повече - законите драстично да се променят и действията, мерките на полицията - спешно!
50
1
 
12
 
! Отговори
Жорж преди 10 години
Станишев, защо пребиват Българите по селата? Къде е полицията? А да, тя пазят парламента от народа.Горките хорица не са важни
49
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това се нарича етническо прочистване.Първо са селата после малките градове и така нататък.
48
0
 
22
 
! Отговори
Знае, понеже е чел преди 10 години
След освобождението в БГ плъзват хиляди разбойници, държавата е принудена да приеме "Закон за изтребление на разбойниците" 1880 г. много по суров от този на хан Крум, който ги наказвал козметично с рязане на ръце.Батенберг делегирал специални правомощия на военния министър Казимир Ернрот - руски генерал, швед роден във Финландия.Чрез организиране на потери и бесена по мегданите, този смел човек елегантно разрешава въпроса с бандюгите.
47
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Комунизмът не можа, но г-н Колт изравни хората . . .
46
0
 
16
 
! Отговори
Трътла от Берлин преди 10 години
Това са братоците от наше село. Аз от врачанка станах западногерманка. Като опоскат България, съм ги поканила да идват в Германия.
45
1
 
13
 
! Отговори
batevale преди 10 години
50 ,Съгласен съм с тебе. Изглежда ,че голяма част от репресивният апарат на държавата не упражнява вменените функции за респект и възпиране на престъпноста като цяло. Явно е въпрос на национална политика ,а не на тяснополитически и временни решения.........А българите в България остават все по-малко.........
44
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До batevale За да работят съдилищата преди това трябва да работи и полиция и следствие и прокуратура... За съжаление на всички тези места от 25 години насам се менят малките имена, но фамилиите - не! Назначават се само "правилни" хора, издигането е според лизачески качества - и като цяло - на никой не му дреме какво става - само се оправдават с другия че не си вършат работата..
43
0
 
7
 
! Отговори
ivo преди 10 години
Abe 6to mi istrihte posta be!!! nemoga da govorq protiv policiqta li a? prodajnici takiva
42
0
 
24
 
! Отговори
batevale преди 10 години
"Неизвестни крадци пребиха възрастно семейство..." Ако ги хванат ,ще се окаже че са МНОГО ИЗВЕСТНИ .....Как работят тези съдилища ,че да има такъв бандитизъм ? -- От ЕС казаха съвсем ясно -- СЛАБО !................
41
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 40 Не е забранено, но примерно в Средец (Грудово) имаш 25 полицая срещу 3000 ***... и картечници да имат ченгетата - пак не става... Иначе си ги "профилактират" от време на време - на бащата на познат му бяха разбили вилата и откраднали лозарска пръскачка + земеделски инструменти - за 10 дена ги намериха, ама "*** файда" - нещата ги няма, мангалоида си признал, понеже е с условна - ще иде на "топло", после ще излезе и пак ще краде...
40
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***, dano da gi hvanat i da gi raz4eknat v zatvora...
39
0
 
29
 
! Отговори
Кърлеж преди 10 години
Ало.... НСС и ДАНС събудете се и свършете една полезна работа.Само за седмица може да заловите извършителите ако ви дадат задачата.На клетите хорица никой няма да помогне....
38
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ИЛИ ДА РАЗРЕШЪТ ОРЪЖИЯТА ЗАДА МОЖЕ ЧОВЕК ДА СЕ ЗАЩИТИ ИЛИ НАПУСКАНЕ НА ТАЗИ ПРОКЛЕТА ДЪРЖАВА
37
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
24 години търпение граничи с простотия Там където отиваме живота и собственоста са неприкосновени и всеки има право да се защити!
36
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Станишев, защо пребиват Българите по селата?
35
0
 
28
 
! Отговори
бай данчо преди 10 години
такива ***, с удоволствие ще ги къпя със сярна киселина барим по бържи да ги намери милицията